Sun_man
Tier3
- Реєстрування
- 8 Лют 2025
- Дописи
- 14
- Бали
- 3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
так. і округлюється вниз до першого цілого числа. наприклад, якщо виходить 21,9 то максимум панелей в стрінг це 21. Це якщо взяли верхню межу(наприклад 1000 В) робочого двапазону інвертора. а якщо взяли в розрахунок максимальну дозволену(наприклад 1100 В) напругу на трекер інвертора, то краще запас зробити мінус одна панель, тобто 21-1=20
То що ви розраховуєте? Ваше живлення все одно від мережі буде. Вам треба відштовхуватись від площі яку ви зможете заложити панелями щоб максимально отримати грошей за ЗТ. От і весь розрахунок.Ні. В повідомлені видно що машина мережева.
Переглянути вкладення 6863
Там немає можливості продавати!максимально отримати грошей за ЗТ
Розраховую щоб якомога меньше купувати в держави. Тобто щоб СЕС закривала потреби підприємства, які в середньому становлять 6000кВт*год на місяць.То що ви розраховуєте?
Я скептично відношусь до цієї поробки, можливо лише як елемент якоїсь автоматизації і моніторинга. І взагалі до вашої ідеї, бо порібен якийсь балансир для стабільної роботи системи (а це може бути або ЗТ або аккумулятори) Інакше ККД вашої системи буде 5...6%. Ви сами подумайте 40кВт годину (тобто повне заміщення) буде лише коли ваше поле в 40кВт буде направлене під кутом 90° i в цей момент не буде хмар на небі. Далі навіть не хочу розвивати думку бо всюди засади (РЕМ же не дозволить вам залишки в мережу зливати бо нема договору на СЕС, ваш ресовський лічильник рахуватиме вам те що ви злили в мережу, можливі навідь людські жертви). Вам порібно або ЗТ або гібридну систему будувати з можливість підмісу з мережі і по можливості в майбутньому запасанням е/е в аккумулятори.щоб СЕС надлишок не лила в мережу, планую обмежувати потужність інвертора таким лічильником:
З усією повагою..! Але ця "поробка" - з ваших слів, є офіційним продуктом компанії Huawey. І функція обмеження генерації в онлайн режимі, одна із головних його можливостей, за якої він набув такої популярності в своїй ніші)Я скептично відношусь до цієї поробки
Це все вже продумано. Воно зрозуміло, що стабільних 40квт. на постійній основі не буде, на це ніхто не розраховує. Але ми зробимо співвідношення DC-AC 1.4, тобто вкинемо панелей на 56квт. (інвертори хувей це дозволяють, навіть більше дозволяють - абиж було куди Р дівати)) Таким співвідношенням DC/AC ми отримаємо більшу потужність при не ідеальних умовах.Ви сами подумайте 40кВт годину (тобто повне заміщення) буде лише коли ваше поле в 40кВт буде направлене під кутом 90° i в цей момент не буде хмар на небі.
Лічильник про який йшла мова вище, не дасть можливості інвертору лити в мережу.РЕМ же не дозволить вам залишки в мережу зливати бо нема договору на СЕС, ваш ресовський лічильник рахуватиме вам те що ви злили в мережу, можливі навідь людські жертви
Поважаю вашу думку, але довіряю тільки фактам.Це поганий план
Згоден. Тільки я вище писав, потрапляти в мережу генерація не буде. За це відповідає ось цей чудо прилад DTSU666-HW, це не костиль, не поробка - це офіційний продукт хувей!Мережевий інвертор штовхає е/е в мережу надлишки коли сонечка більш ніж достатньо. А коли бракує генерації, то об'єкт від мережі живиться. Вкінці місяця порівнюється загальна генерація та загальне споживання. Грубо кажучи, в певному сенсі мережа є щось накшталт акумулятора.
З документацією проблем не буде, це питання закрито.Мережевий інвертор можна ставити тільки якщо оформите його належним чином.
Так про те що продавати не має можливості, я писав вище.. А що до СЕНСУ, він у тому що рахунки за електроенергію стали значно вищі в зв'язку з останніми подіями в країні! І в майбутньому прогнози на падіння ціни не є оптимістичні, на жаль. І замовника влаштовує щоб СЕС закривала витрати Р по своїй можливості. Тобто, коли сонечка біль ніж достатньо інвертор дає 40квт. а потреба на той час тільки в 30квт. тоді ми споживаємо 30 а 10 обмежує смарт лічильник, щоб вони не йшли в мережу. Наступна ситуація, погана погода СЕС генерує 20квт. а потрібно 30квт. - без проблем, споживаємо згенеровані 20 а 10 купуємо в мережі, а що поробиш..! Ще випадок, генерація 40квт а споживання 0квт, обід вся Р вимкнута, весь потенціал СЕС простоює, а що поробиш! Замовник все це знає і згоден.Немає сенсу(та законних підстав) ставити мережевий інвертор, якщо не буде договору куплі-продажу.
Вище писав, купуємо з мережі що тут поробиш! Задача зменшити витрати на оплату по рахункам електроенергії.Ви ніколи не зможете довгочасно генерувати та споживати однакову кількість е/е.
Хмарка набігла та генерація просіла. Сніг падає чи дощ.
І що тоді, вимикати станок та йти на перекур?
І взагалі, приблизно 2-3 місяці на рік буде повний застій в генерації, панелі вироблятимуть менше 5-10% в цей період похмурих днів. Робити вихідний в похмурі дні чи зимову відпустку?
ще раз, продавати ніяк в тому місці.Я бачу п'ять шляхів:
1. оформлення мережевого інвертора + продаж надлишків.
Для автономної роботи в нас генератор вже є на сьогодні.2. автономний інвертор + акумулятори(хоча б мінімально на 2-4 години = 100-200 А*год) + підтримка мережі на час недостатньої генерації.
(це має покрити до 60% річного споживання). Хоча морока може бути, щоб узгодити баланс які споживачі на яку гілку.
Окупність такої системи має бути приблизно в межах 4-7 років.
Акумуляторів не хоче замовник, ціна.3. автономний інвертор + акумулятори(на дофіга годин = ___ А*год) + підстраховка мережею або дизельним генератором.
(це може покрити до 80-85%(і більше, якщо з генератором але питання ціни) річного споживання, в залежності від ємності акумів)
Окупність такої системи може бути понад 10 років.
4. Гібридний інвертор + мінімальні акуми (50-100 А*год). Оформлення. немає мороки як в п.2. Простіше підключити.
особисто я вважаю цей варіант найдоречнішим.
5. лишати без змін.
поясніть більш розгорнуто будь ласка.PV7 кут 20, PV7 кут 36
Панелі встановлені під різним кутом, PV7 кут 20 PV8 кут 36 мабуть там сталася опечатка,поясніть більш розгорнуто будь ласка.
Ну все ж експеримент більш чистий, якщо їх на окремі трекери посадити. Я би частоту сканування МППТ поставив на максимум.Панелі встановлені під різним кутом, PV7 кут 20 PV8 кут 36 мабуть там сталася опечатка,
Наочно видно що зараз, зимою, струм більший у панелей що мають більший кут PV5 та PV6 напруга меньше бо там на 2 панелі меньше стрінг, PV1 тінь
Це не експеримент, воно так давно працює, PV5-PV8 на хаті стоять там дах такий по іншому не поставишНу все ж експеримент більш чистий, якщо їх на окремі трекери посадити. Я би частоту сканування МППТ поставив на максимум.
Якщо ви вмієте читати схеми то повинні були побачити що існуюче навантаження підключене перед лічильником по схемі. А так да, схема робоча роутер працюватиме від 30кВт СЕС від сходу до заходу сонця, при цьому експорт залишків в мережу буде вимкнутий командою смарт лічильника через контактор QF. Ніякого підміса з міської мережі тут нема.Все те що хочу зробити Я,
Мій внутрішній світ не дозволяє насміхатися з людей) Раджу вам видалити це позорисько що ви написали)) Бо за користувачів які в темі, я не відповідаю!Якщо ви вмієте читати схеми то повинні були побачити що існуюче навантаження підключене перед лічильником по схемі. А так да, схема робоча роутер працюватиме від 30кВт СЕС від сходу до заходу сонця, при цьому експорт залишків в мережу буде вимкнутий командою смарт лічильника через контактор QF. Ніякого підміса з міської мережі тут нема.