Выжимаем максимум с домашней СЭС

Графік дуже гарний, і я скоріше всього за. Але з свого досвіду, можу сказати, що тіні зранку та ввечері просто жахливі. Тільки одна станція, розташована геть далеко в полі, не має затінення. Всі решта - мають. І навіть в літку, ранкові та вечріні години то тінь всюди майже.
Станція стоїть в полі, до найближчого будинку 100 метрів.

Вкладення

• 20190415_142108.jpg
    20190415_142108.jpg
    268,6 Кб · Перегляди: 63
Вам повезло. Тогда да, я бы затестил такое решение.

А чому ніхто не розглядає варіант з охолодженням? Ось зараз сонечко пригріло, і станція одразу почала виробляти менше. А влітку взагалі біда, хо не сами теплий регіон. Чув що роблять, але жодної реальної системи в продажу не бачив. Так ще горяча вода може буде?

А чому ніхто не розглядає варіант з охолодженням? Ось зараз сонечко пригріло, і станція одразу почала виробляти менше. А влітку взагалі біда, хо не сами теплий регіон. Чув що роблять, але жодної реальної системи в продажу не бачив. Так ще горяча вода може буде?
тому що це дуже дорого, а проблем з перегрівом встього до 10% загальної потужності

тому що це дуже дорого, а проблем з перегрівом встього до 10% загальної потужності
лише 10%? в мене обрізало з 12-тої, зараз лише торкається в першій. Було біля 0. Зараз 7-8. А влітку панелі були досить горячі.

лише 10%? в мене обрізало з 12-тої, зараз лише торкається в першій. Було біля 0. Зараз 7-8. А влітку панелі були досить горячі.
охолодити до 0 ви ж не зможете. Тому так, отримаєте +10, нехай +15%. І купу проблем на додачу.

яких проблем? Зі скважини вода досить холодна.
буде осад (як в чайнику) на шклі. Можна обо дощовою або після осмосу. Шланги так само не вічні, насос щось споживає (вже після інвертора). І так, заб'ється пару форсунок, пів панелі розжарені, пів ні. Буде вау.

я собрал поворотную систему - ничего особенного - 6 столбов вверху кольцо по которому ездит рама - установлено 27 панелей - работают по часам - нафик отслеживание солнца по освещености (прошлый век)! выработка значительно больше чем стационарная! примерно на 40% ! поворотная не потому что жалко денег на панели (хотя и это так!) а потому что места мало! у меня участок 54м на 15м! из них треть под домом! контроллер для поворотной собирал сам! сейчас правда пока солнца мало решил его переделать на больший экран - предполагается подключение к нему еще датчика скорости ветра и флюгер ну и само собой датчик влажности и температуры! есть вайфай для подключения домашней сети инета - изголяюсь как могу!

Вкладення

• изображение_viber_2020-10-25_11-02-54.jpg
    изображение_viber_2020-10-25_11-02-54.jpg
    233,3 Кб · Перегляди: 78
проьблема перегрева очень большая! у меня потери больше 20%! кто говорит что 10% или не мерял или хз откуда цифры!

)))!!! это в какой период? а в августе? у меня станция 10,5кВт - наибольшая выдача апрель май - даже больше ! а в период август сентябрь до 8кВт! есть у вас скрин с инвертора или с сайта где регится выдача? покажите - может у меня что то не так?! )))

буде осад (як в чайнику) на шклі. Можна обо дощовою або після осмосу. Шланги так само не вічні, насос щось споживає (вже після інвертора). І так, заб'ється пару форсунок, пів панелі розжарені, пів ні. Буде вау.
Тоді можно розпилювати на задню поверхню, наприклад.

Тоді можно розпилювати на задню поверхню, наприклад.
ті самі ризики нерівномірного охолодження + вода буде потрапляти на контакти, які не факт що витримають постійну вологу. Роблять водяні радіатори на задній стороні. Але вартість цього рішення буде в рази більшою, ніж 10, чи нехай 20% панелей.

проблема в том что вода у вас будет течь под установку и в довольно таки большом количестве! другшое дело что конечно выгодней продавать єл єнергию чем той воды выльется - но все же - лужи и каждый день!!!

я собрал поворотную систему - ничего особенного - 6 столбов вверху кольцо по которому ездит рама - установлено 27 панелей - работают по часам - нафик отслеживание солнца по освещености (прошлый век)! выработка значительно больше чем стационарная! примерно на 40% ! поворотная не потому что жалко денег на панели (хотя и это так!) а потому что места мало! у меня участок 54м на 15м! из них треть под домом! контроллер для поворотной собирал сам! сейчас правда пока солнца мало решил его переделать на больший экран - предполагается подключение к нему еще датчика скорости ветра и флюгер ну и само собой датчик влажности и температуры! есть вайфай для подключения домашней сети инета - изголяюсь как могу!
и какая же у Вас выработка? И как подключены 6 панелей те что по краям?

Назад
Угорі