Запитання по гібридним інверторам та АКБ для створення UPS на весь дім

підкажіть будь ласка що по цій інсрукції у мене 24 вольтовий інвертор
так увас 24в інвертор, на шилдику ж написано, незнаю чи правильно я зрозумів з тої інструкції вроді струм PV входу 50А і 75В

• Like
Реакції: kcf
Вітаю! Підкажіть будь ласка, чи вірно порахував!? Певне підприємство має середнє місячне споживання 6000квт*год, при 5 денному 8год. режимі роботи. Хочу вирахувати потужність мережевого інвертора, з запасом в більшу сторону.
Рахую так:
8год.роб.день*22роб.дні в місяці=176год в місяць.
6000квт*год/176=34квт > 40квт потрібна потужність інвертора.
Виходячи з розрахунків, обираю HUAWEI SUN2000-40KTL-M3

PS:
Теоретично підходить і HUAWEI SUN2000-36KTL-M3 от тільки ця Р ідеальна при однофазній мережі. Оскільки мережа 3фази, то і запас по Р потрібен більший.

Дякую!
ви порахували середнє споживання, а нада знати пікове!, інакше інвертор може зробить алах акбар. Треба зробить замір струмовими кліщами або якимсь іншим приладом який уміє фіксувати максимальне значення на кожній фазі на протязі для, а також пускові струми окремо. Відповідно інвертор повинен мати потужність не менчу пікового споживання і переживати пускові струми відповідної потужності.

Останнє редагування:
прийшов мені цей інвертор,на сайті одне писали а приклеєна наліпка на інверторі така я придбав панелі 5 шт підкажіть будь ласка щось получиться чи я знову попав в халепу
Размер,мм2382x1134x30
Мощность,Вт610
Uxx,В52,55
Iкз,А14,69
Uр,В44,11
Ip,А13,83
КПД,%22,6
Вес,кг33,5
Ви взагалі не в ту сторону дивитеся. Ви показали низьковольтний інвертор. Я не знаю навіть як цю іграшку назвати, бо низьковольтні інвертори можуть і 500 В приймати.
Ваш на вхід приймає напругу до 100 В. Ви можете підключити аж дві панелі послідовно за умови, якщо вона не перевищить напругу та струм, який навіть на шильдику не вказаній.
Це якесь лайно підвального виробництва ноунейм бренда. Навіть в інтернеті про нього немає інфо. Я би не наважився його використовувати. В інтернеті бачу тільки одне покликання на товар цей... Як Ви наважилися його купити я хз ))

Якщо Ви маєте 5 великих панелей, то підшукайте вже нормальний інвертор.
Шукайте інвертор автономний(гібридний) на вхід він приймає до 500(600)В та струм до 15(20) А. От вже до такого інвертора можна підключити всі 5 панелей і навіть більше(приблизно 10-13).
Ціна інвертора 3кВт порядка 200-400 доларів. На 10-30% більше ніж той, що ви купили.
SRNE,
Voltronic,
PowMr,
чи іх аналоги, але більш-менш гідних уваги(але бажано не MUST чи Axioma).

Останнє редагування:
  • Like
ви порахували середнє споживання, а нада знати пікове!, інакше інвертор може зробить алах акбар
Це мережевий інвертор, він без мережі не працює. Коли йому не вистачає Р він її бере з мережі, у випадку надлишку Р він заливає в мережу якщо підключено ЗТ. Якщо ж немає можливості продавати надлишки, ставиться смарт лічильник, який в реальному часі контролює обмежує Р інвертора, запобігаючи виливанню надлишків в мережу.

Це мережевий інвертор, він без мережі не працює. Коли йому не вистачає Р він її бере з мережі, у випадку надлишку Р він заливає в мережу якщо підключено ЗТ. Якщо ж немає можливості продавати надлишки, ставиться смарт лічильник, який в реальному часі контролює обмежує Р інвертора, запобігаючи виливанню надлишків в мережу.
Чому б не розглянути гібридний замість мережевого?
Гібридний працюватиме також коли мережа недоступна. Не буде простою, коли мережа недоступна.
І відпаде потреба встановлювати смарт лічильник.

але бажано не MUST чи Axioma
Аргументуйте про Аксіому? Були в мене три різні моделі 3, 5, 8кВт - жодних проблем! Гарантія українська два роки.
Зараз працюють в мене і в знайомого 8Квт - тільки позитивні враження. То ж що у Вас поганого зв'язано з цим брендом?

Чому б не розглянути гібридний замість мережевого?
Майбуть тому що це абсолютно різні речі! До прикладу якщо ставити гібрид, Р підприємства буде обмежена Р яку гібрид може пропустити через свої силові лінії. А в випадку з мережевим інвертором в нас складаються дві Р (подача з міста + генерація інвертора). Тобто якщо гібрид всю Р пропускає через себе, то мережевий інвертор свою Р додаю до існуючої.
Гібридний працюватиме також коли мережа недоступна.
Для того щоб він працював потрібні баночки, а ціна в них - будь здоров!
Не буде простою, коли мережа недоступна.
Для цього вже є куплений 3фазний гена.
І відпаде потреба встановлювати смарт лічильник.
Якраз смарт лічильник коштує фігню, якщо рівняти з тими ж акумами для гібрида.

Майбуть тому що це абсолютно різні речі! До прикладу якщо ставити гібрид, Р підприємства буде обмежена Р яку гібрид може пропустити через свої силові лінії. А в випадку з мережевим інвертором в нас складаються дві Р (подача з міста + генерація інвертора). Тобто якщо гібрид всю Р пропускає через себе, то мережевий інвертор свою Р додаю до існуючої.

Для того щоб він працював потрібні баночки, а ціна в них - будь здоров!

Для цього вже є куплений 3фазний гена.

Якраз смарт лічильник коштує фігню, якщо рівняти з тими ж акумами для гібрида.
Схоже, що Ви не розумієте як підключати гібридний інвертор. Він так само як і мережевий є додатковим джерелом для споживачів. Це Автономний пропускає байпасом через себе.
Баночки потрібні, щоб запустити інветор та забезпечити нормальні умови роботи(підстраховка на випадок хмаринок). Мінімум на 1(а краще 2 години). 40-80 кВт*год коштуватимуть 4-8к доларів.
Ви порахували, скільки пального гена жере за годину? Хіба не раціональніше ці кошти витратити на баночки? Коли мережа буде недоступна, а день сонячний, то сес може працювати. Це дешевше, ніж гену годувати.

4к доларів акум коштує як 3.3 тони ДП по 1.2 долара за літр.
якщо витрата ДП 8 л/год, то 3.3 тони вистачить на 400 мотогодин або ж 50 робочих днів по 8 годин.
Ще не враховано вартість обслуговування.
Якщо в довгостроковій перспективі, то акуми вигідніші.

Схоже, що Ви не розумієте як підключати гібридний інвертор. Він так само як і мережевий є додатковим джерелом для споживачів.
Ну я мав на увазі ті гібриди які дають безшовний перехід коли відпадає мережа, тобто безперебійне живлення. Як на мене це один із головних козирів гібрида! А в такому режимі навантаження тільки байпасом через інвертор.
Якщо в довгостроковій перспективі, то акуми вигідніші.
Згоден. Але це питання вже закрито.

Якщо Ви маєте 5 великих панелей, то підшукайте вже нормальний інвертор.
Шукайте інвертор автономний(гібридний) на вхід він приймає до 500(600)В та струм до 15(20) А. От вже до такого інвертора можна підключити всі 5 панелей і навіть більше(приблизно 10-13).
Ціна інвертора 3кВт порядка 200-400 доларів. На 10-30% більше ніж той, що ви купили.
SRNE,
Voltronic,
PowMr,
чи іх аналоги, але більш-менш гідних уваги(але бажано не MUST чи Axioma).
Моглиб Ви нади будь ласка на ссилку інверторів не дорогого до 4квт бо я не сильно так розуміюі щоб зноу не попасти халепу.Дякую

Моглиб Ви нади будь ласка на ссилку інверторів не дорогого до 4квт бо я не сильно так розуміюі щоб зноу не попасти халепу.Дякую
та просто наберіть в гуглі бренди, що перелічені вище. І покаже
інвертор лінк 1
інвертор лінк 2
можете конкретну модель, шукати
я не дивився як називаються моделі інших брендів, для PowMr 3 або 3.2 kw отак можна задати:
POW-HVM3.2KW-24V
POW-HVM3KW-24V
POW-HVM3.6KW-24V
POW-HVM4.2KW-24V(невдала серія, судячи із відгуків)

це моделі, із каталога компанії. Гадаю, по іншим брендам має бути також каталоги продукції, в яких можна знайти яка модель Вам оптимальна. А потім вже гуглити обрану(і) конкретну модель.
або лінк на aliexpress:
інвертор
З аліка приходить за 2-4 тижні зазвичай.
не хочу схиляти Вас до цього варіанта. Просто показав на прикладі моделі, яка мені зрозуміла, що норм інвертор можна придбати навіть дешевше ніж Ви купили щось незрозуміле.
Гугліть щось і насипляться аналоги.

Останнє редагування:
  • Like
до 4квт бо я не сильно так розуміюі
Я би вам посовітував Mast взяти 3кВт, помоєму якась із моделей VPM або VPK вміє працювати без кулерів з навантаженням до 300Вт і ціна на старі моделі зараз до 10тис можно знайти. Або розглядати вже 48V моделі. 5 панелей не так вже й мало. У мене до листопада нормально працювало 6х600Вт на 48в інверторі Mast.

• Like
Я би вам посовітував Mast взяти 3кВт, помоєму якась із моделей VPM або VPK вміє працювати без кулерів з навантаженням до 300Вт і ціна на старі моделі зараз до 10тис можно знайти. Або розглядати вже 48V моделі. 5 панелей не так вже й мало. У мене до листопада нормально працювало 6х600Вт на 48в інверторі Mast.
24 V чи 48 V це залежить не від панелей, а від бюджету на акум... для 48 В це 16 банок... вдвічі дорожче, ще варто враховувати яка потреба. Якщо резервне живлення для малого навантаження - котел, телевізор та холодильник, то вигідніше 24В інвертор. Якщо ж треба щось потужне(скважний насос, електроінструмент по 1-2 кВт), то вже бажано потужніший інвертор та доречно 48В акум.

П.С. інфо про інвертори Mast я не знайшов. Шадаю, Ви мали на увазі Must.

• Like
Друзі перечитав дуже багато інформації і так і не зустрів своєї нісенітниці. Купив інвертор Powmr 3kWt. Працює від батареї без нарікань. Підключаю мережу, включається байпас і починає заряджати батарею теж без нарікань. А ось коли підключаю панелі сонячні, тоді і вилазить моя причина звертання. Вся електроніка телевізори, компютер, відео спостереження, роутер, годинники, все вимикається. В роботі залишається тільки холодильник та лампочки. Розумію що інвертор дає якісь викиди високочатотні, бо на піках синусоїди якісь ялинки іших чатот з'являються.
В кого ще були такі проблеми, як з цим боротися. В електроніці трохи розуміюся, по підсказці можу все перевірити і перепаяти. Маю осциллограф, паяльну станцію, декілька мультиметрів і все що треба. В кого є які мислення, дякую за підказки куди копати.

Друзі перечитав дуже багато інформації і так і не зустрів своєї нісенітниці. Купив інвертор Powmr 3kWt. Працює від батареї без нарікань. Підключаю мережу, включається байпас і починає заряджати батарею теж без нарікань. А ось коли підключаю панелі сонячні, тоді і вилазить моя причина звертання. Вся електроніка телевізори, компютер, відео спостереження, роутер, годинники, все вимикається. В роботі залишається тільки холодильник та лампочки. Розумію що інвертор дає якісь викиди високочатотні, бо на піках синусоїди якісь ялинки іших чатот з'являються.
В кого ще були такі проблеми, як з цим боротися. В електроніці трохи розуміюся, по підсказці можу все перевірити і перепаяти. Маю осциллограф, паяльну станцію, декілька мультиметрів і все що треба. В кого є які мислення, дякую за підказки куди копати.
поставте емі фільтр вроді допомагало, але кажись в таких випадках чито відключали заземлення панелькам і проблема зникала чито заземлення інвертора робили вже непамятаю, не тіки ваш пов мр таке робить, тут про таке писали.

Всім спокійноі ночі. Маю інвертор Anern AN-SCI-EVO-3200. Працює разом з автомобільними АКБ 12/100х2 під"єднаних послідовно. В первинних налаштуваннях інвертора намагався виставити пункт USE (користувацькі). Зарядка АКБ йде нормально, але як тільки перемикаєш на резервну роботу , інвертор показує помилку 04 - розряджена батарея, хоча зарядка АКБ 100%.. Довелось в налаштуваннях встановити пункт FLd (свинцово-кислотный). Проблема зникла, але... АКБ виконані по технологіі Са/Са, що потребуе трохи більшоі напруги заряду (до 15,5-16,0В) , ніж Pb АКБ. В режимі FLd (свинцово-кислотный) АКБ працює в такому режимі - заряд 14,3-14,6В - разряд до 11,2-11,3В на один АКБ. На АКБ стоіть балансир (показує реальну напругу на кожному АКБ). Хтось мав справу з такою помилкою? Не зовсім кретично, але хотілось би працювати в режимі USE.

Останнє редагування:
При виборі режиму USE, треба виставити в пунктах 26, 27, 29 відповідні напруги під ваші аккуми. Можливо у вас в пункті 29 виставлено завелику напругу відключення. Тому інвертор вважає що аккуми розряджені і викидує помилку в режимі USE.

Дякую. В пункті 29 стояло значення 20,0В (10,0 на АКБ). Поставив значення 22,6В (11.3 на кожний АКБ). Не вибивало помилку, поки не вмикнувся холодилник і загальне навантаження не перевищило 200 Вт (реальнло - 320Вт). Як правило на навантаженні більше 200 Вт вмикаються вентилятори. Потім навантаження впало до 196 Вт. Вентилятори працюють, помилка не зникла... Інвертер показує загальну напругу на вході з АКБ 23,9 В...

Можливо ваші авто аккуми не витримують навіть такого навантаження, і на них просідає напруга при навантаженні. В момент зняття навантаження напруга зразу приходить до норми. Засульфатовані можливо пластини вже. В мене зараз стоять LiFepo, то для них таке навантаження це просто насіння, можуть декілька годин тримати блекаут і сідати тільки на 50 процентів. А до цього користувався свинцевими гелевими, то була ще та проблема. Хватило їх на 1,5 року роботи з нуля. Зараз ціна на LiFepo вже впала, можна потягнутись і на такі. Рано чи пізно прийдеться всеодно.

Дякую. В пункті 29 стояло значення 20,0В (10,0 на АКБ). Поставив значення 22,6В (11.3 на кожний АКБ). Не вибивало помилку, поки не вмикнувся холодилник і загальне навантаження не перевищило 200 Вт (реальнло - 320Вт). Як правило на навантаженні більше 200 Вт вмикаються вентилятори. Потім навантаження впало до 196 Вт. Вентилятори працюють, помилка не зникла... Інвертер показує загальну напругу на вході з АКБ 23,9 В...
Холодильник на старті може взяти 1500Вт, і саме цей імпульс може просадить ваші акб або один із них на короткий час, якщо вони щей не нові, перевірте напругу на кожній акб при навантаженні не менче 0,5кВт, перевірте надійність контакту всих силових з'єднань.

Назад
Угорі