Збірка станції

Я так розумію 3.45 без зарядки це якраз нормальний максимум для комірки?
На цьому значенні інвертор вимкнув зарядку.

Вкладення

• Screenshot_20241212_190627_BMS.jpg
    Screenshot_20241212_190627_BMS.jpg
    702,7 Кб · Перегляди: 13
Вимкнув мабуть на 28,4 В , а це поступово впала напруга.
Так, норм

1.Заряджання до bulk з поступовим зниженням струму під кінець.
2. Вимикається заряджання, падає напруга, інвертор споживає струм 1,2 А на свої потреби.
В бмс це -1,2 А
3. Батарея поступово розряджається, напруга падає до float.
4. Далі інвертор підтримує напругу на рівні float

float повинно бути десь на 50% заряду батареї, якщо мале використання батареї ( бажано тримати 50% заряду під час зберігання батареї)

float десь на 90% якщо часте використання (тобто неприємно отримати 50% заряду під час блекауту)
Я там виправив свою помилку в п 4

З радістю почався і гемор, нехоче мій люкс заряджати як я хочу , немає флоата хоча в бмс він включаний , доводить до 100% і пофіг що напруга недойшла відключа заряд повністю навіть у флоат не переходить, непойму чи я щось не так настроїв чи то бмс треба прошивать щоб заряд ішов коректно.

Нагадайте яка бмс і інаертор

Нагадайте яка бмс і інаертор
Luxpower sna5000 + JK pb2a16s20p поставив пілонтечовський протокол, мабуть завтра з протоколами пограюсь, інвертор бачить акб SOC ємність і напругу все коректно.
а іншому форумі підказали, в люкса трохи інтефейс нелогічний , кажуть не один я на ці граблі наступив. я неправильно напругу початку поставив. хоча там багато багів з бмс, треба ще бмс до версії 15,35 прошивать, у мене 15,29

Останнє редагування:
Luxpower sna5000 + JK pb2a16s20p поставив пілонтечовський протокол, мабуть завтра з протоколами пограюсь, інвертор бачить акб SOC ємність і напругу все коректно.
Вы уверены, что БМС и инвертор "общаются" между собой? У меня есть стойкое подозрение, что инвертор только отображает состояние БМС, но не управляет ею.

Вы уверены, что БМС и инвертор "общаются" между собой? У меня есть стойкое подозрение, что инвертор только отображает состояние БМС, но не управляет ею.

Так він і не повинен нею керувати. Як я розумію основний сенс того зв'язку щоб інвертор бачив SOC батареї та керував зарядом-розрядом спираючись на цей пункт, а не на напругу батареї. В меню там з'являються відповідні пункти для цього.

Я сам теж спочатку мріяв про інверторну БМС, а зараз на практиці бачу що мені цілком досить і роботи по напрузі.

в інверторі стоїть заряд 40а а в бмс 30а, а в реалі заряд іде 29а, так що бмс керує інвертором. там глюк прошивки бмс , радять оновити до V15,35

Останнє редагування:
А скільки може споживати бмс? Інвертор вимкнений кнопкою. Бмс активна 20 годин. Напруга впала до 3.37 само по собі
Читав, що кнопка інвертора повністью не вимикає його. Але бмс показує споживання як 0...

Вкладення

• Screenshot_20241213_163600_BMS.jpg
    Screenshot_20241213_163600_BMS.jpg
    701,3 Кб · Перегляди: 8
Бмс споживає та хімія lifepo4 заспокоюється. Це норм

Так цей, інвертор ж не підтримує заряд, він вимкнений
Ну він то вимкнений але це напруга покою яку можна брати для референса в налаштуваннях float:) якраз ті самі 3.35-3.40. Коротше кажучи, ваші комірки так само на 100% заряджені як і при 3.65 на комірку.

обманув я бмс таки , уже півтори години інвертор тримає виставлені 56в, комірки балансуються уже півтора години і балансир бідний неможе впоратись, але прошивать бмс всеодно нада.

Останнє редагування:
проделал в режиме байпасс. как не странно, сработало
В мене не спрацювало. В режимі першої батареї вимикає кулера. Коли перемикаю на sub вмикаються, починає заряжати батарею, за 2хв зупиняє зарядку, але продовжує гудіти.

Шум інвертора вдень не так критично. А от з мережі вхолосту витягує за просто так 400вт... Причому байпас увімкнений

або Ви не там дивитесь...
Я дивлюсь по реле напруги. В ньому показник напруги і струму. Напруга 220 а струм 2а.
Цілком вимкнув квартиру. Лишив на лінії Авр, реле напруги і інвертор. Пішов до лічилька (в мене розумний день ніч) а там лише 50вт.. і плюс ромилка 90 (різниця на фазі і нулю). Значить реле не вірно показує. Але чому? Як вимикаю інвертор на ньому 0.2а (лампочки економки).

Я дивлюсь по реле напруги. В ньому показник напруги і струму. Напруга 220 а струм 2а.
Цілком вимкнув квартиру. Лишив на лінії Авр, реле напруги і інвертор. Пішов до лічилька (в мене розумний день ніч) а там лише 50вт.. і плюс ромилка 90 (різниця на фазі і нулю). Значить реле не вірно показує. Але чому? Як вимикаю інвертор на ньому 0.2а (лампочки економки).
Лічильник показує правильно. Реле теж показує правильно. Але вони показують різні речі. Лічильник показує активну потужність, а за допомогою реле Ви вираховуєте так звану Apparent power https://en.wikipedia.org/wiki/AC_power це векторна сума активної та реактивної потужностей.

У кого бмс JK і не працює адекватно заряд по RCV RFV прошивайте до V15.35 і все починає адекватно робить, в мене була V15,29
Хто незнає як ось інструкція , я по ній робив. перехідник купував симий дешевий за 60грн, доставка обійшлась дороше.

Назад
Угорі