Без BMS і CAN напряму до Інвертора - Батарея 16s 314 Ah

1735338629887.png
Ні. Це відповідає від 85% до 99%.
А чому в моєму випадку 99% - тому, що зарядка відбувається не з 0, а з ~50% SOC, відповідно треба цілитись на верхні межі.
Відповідно цей графік потрібно екстраполювати з 8 на 16 годин у часі.
Як екстраполювати графік зарядки і розрядки по часу відповідно до різних C?
Як виглядає крива зарядки при менших C? вона є більш сплюснута

Charge-discharge-curves-01-05-and-15C-of-button-cell-made-of-sample-II-LFP-cathode.png

Для розуміння подивіться лише для 0.5C і 0.1С. Тоді зрозумієте чому в мене при менших вольтажах може бути більший SOC.
А я заряджаю взагалі 16 годин, яке відповідає 0.0625C

Останнє редагування:
На практиці "ідеальна парабола" поступово зникає ;)

Щось пішло не так. Пора підключати бмс . Хоч буде захист

Вкладення

• Screenshot_2025-01-05-09-56-00-011_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-05-09-56-00-011_com.android.chrome-edit.jpg
    283 Кб · Перегляди: 5
На практиці "ідеальна парабола" поступово зникає ;)

Щось пішло не так. Пора підключати бмс . Хоч буде захист
шо пішло не так. Це 7 ранку і система почала живити.
А ті переходи це просто я міняв напругу зарядки вручну на 0,1в

Взагалі треба рахувати ват*години розряду, щоб потім розрахувати профіль процесу зарядки.
Як би я робив:
1. Бмс рахує Ah розряду.
2. Менеджер отримує Аh та розраховує профіль заряду
3. Менеджер отримує інфу з бмс та керує інвертором в процесі зарядки

Вкладення

• IMG_20250105_105839.jpg
    IMG_20250105_105839.jpg
    193 Кб · Перегляди: 5
Останнє редагування:
Взагалі треба рахувати ват*години розряду, щоб потім розрахувати профіль процесу зарядки
все вірно інтегрувати.
Я порахував шо розряд за день становив 8.4 кВт*г, заряд за ніч 9.8 кВт*г, що складає повний ККД - 85%, заряд - розряд - заряд - що відповідає дійсності
Або, ціна електрики становить 4,32/2/0,85 = 2.54 грн/кВт*г.

Щоденна економія - 8,5*(4,32-2,54) = 15,3 грн в день, або 5584 грн в рік.
Окупність батареї, за яку я заплатив 60000 грн - 11 років.

Якщо брати шо світло наступні 11 років не подорожчає :D. А якшо до 7. Хаха, тоді взагалі 6 років

І це лише без сонячних панелей. Коли доставлю сонячні, тоді взагалі 8 з 12 місяців буду енерго незалежним, або енергонезалежним на 80%.

Останнє редагування:
Коли встановиш сонячні панелі, життя в ролі енергоменеджера різко ускладниться

Коли встановиш сонячні панелі, життя в ролі менеджера різко ускладниться
ускладниться?. Я вже все проекстраполював. Нічого не ускладниться у мене.
Єдине налаштую вольтажі заряду розряду з розумом під новий сценарій і все.

Мене вистачило на 10 сторінок.
Висновки:

1. Автор не звовсім розуміє як інвертор робить заряд, бажано вивчити що означає СС/СV . Це перша його помилка, сподіваюсь все ж що він розуміє що в послідовному з'єднанні струм зажди однаковий

2. Автор не зовсім розуміє що внутрішній опір комірки
2.1 Змінюється дінамічно під час заряджання
2.2. Змінюється в часі не так як у сусідніх комірок

Після порозуміння по першим 2 пунктам, можна згадувати про закон Ома.

3. Мотив суто психологичний. "Я все поняв, тотатльний заговор про БМС". Або, ускладнюють систему, щоб заробляти гроші. Невірно налаштовують рівні заряду , тому вимушені городити БМС, а ці БМС повиходять з ладу з 3-5 років.

Автор виходить з того, що якщо лагідно заряджати батарею, то разбалансування не буде. Він припускає, що розбалансовані комірки будуть самі по собі тягнути при більш слабкому заряді на себе більше напруги, а заряджані меньшу напругу, та так балансувати себе бо є закон Ому. Та його батарея буде так працювати 20 років.

До чього це веду. У мене є знайомий, котрий десь таке розповідав по багатьом моментам. Дуже вумним себе уявляв, казав про загальні помилки всіх інсталяторів СЄС, казав про загальні заговори в індустрії та богато іншого. Деякі його припущення після перевіряв, вони не видержували критики, сказати про це було неможливо.

Ітог: в тому році у них згоріла хата, повністю.

Мій висновок, лізти в роботу з енергіями без поваги до довколишнього досвіду з позиціі нігілізму - ну дуже опасно. Краще "дути на холодну воду".

Мене вистачило на 10 сторінок.
Висновки:

1. Автор не звовсім розуміє як інвертор робить заряд, бажано вивчити що означає СС/СV . Це перша його помилка, сподіваюсь все ж що він розуміє що в послідовному з'єднанні струм зажди однаковий

2. Автор не зовсім розуміє що внутрішній опір комірки
2.1 Змінюється дінамічно під час заряджання
2.2. Змінюється в часі не так як у сусідніх комірок

Після порозуміння по першим 2 пунктам, можна згадувати про закон Ома.

3. Мотив суто психологичний. "Я все поняв, тотатльний заговор про БМС". Або, ускладнюють систему, щоб заробляти гроші. Невірно налаштовують рівні заряду , тому вимушені городити БМС, а ці БМС повиходять з ладу з 3-5 років.

Автор виходить з того, що якщо лагідно заряджати батарею, то разбалансування не буде. Він припускає, що розбалансовані комірки будуть самі по собі тягнути при більш слабкому заряді на себе більше напруги, а заряджані меньшу напругу, та так балансувати себе бо є закон Ому. Та його батарея буде так працювати 20 років.

До чього це веду. У мене є знайомий, котрий десь таке розповідав по багатьом моментам. Дуже вумним себе уявляв, казав про загальні помилки всіх інсталяторів СЄС, казав про загальні заговори в індустрії та богато іншого. Деякі його припущення після перевіряв, вони не видержували критики, сказати про це було неможливо.

Ітог: в тому році у них згоріла хата, повністю.

Мій висновок, лізти в роботу з енергіями без поваги до довколишнього досвіду з позиціі нігілізму - ну дуже опасно. Краще "дути на холодну воду".
То коли вона нарешті в мене згорить. А то шось вже працює 10 день.
І так, я розумний і у всьому розібрався. А внутрішній опір можна вважати const бо зміна в межах похибки.
Якшо пропрацює більше 1 року, ви визнаєте шо я розумний?

Якшо можна від вас почути, шо саме оприділяє перехід від СС/СV в процесі заряджання? Бо в мене відчуття шо ви це не знаєте.

То коли вона нарешті в мене згорить. А то шось вже працює 10 день.
І так, я розумний і у всьому розібрався. А внутрішній опір можна вважати const бо зміна в межах похибки.
Якшо пропрацює більше 1 року, ви визнаєте шо я розумний?

Якшо можна від вас почути, шо саме оприділяє перехід від СС/СV в процесі заряджання? Бо в мене відчуття шо ви це не знаєте.
Вона у Вас не згорить. Бо залізофасфат вздується, в залежності як ви її зібрали вистрелять клапани та буде годину отруйною парою диміти. І це може статися за 5 років, коли ви награйтися, доведете собі що ви вумніше за всіх, за будете заняти іншими справами.

Але, вергоідніше, що ви самі зрозумійте помилку, і тут чи хвате у Вас мужності публічно про це казати, чи не вистаче та по тихому замовчите - то вже Ваша справа.

Вона у Вас не згорить. Бо залізофасфат вздується, в залежності як ви її зібрали вистрелять клапани та буде годину отруйною парою диміти. І це може статися за 5 років, коли ви награйтися, доведете собі що ви вумніше за всіх, за будете заняти іншими справами.

Але, вергоідніше, що ви самі зрозумійте помилку, і тут чи хвате у Вас мужності публічно про це казати, чи не вистаче та по тихому замовчите - то вже Ваша справа.
а чому не вистачить? Шо постраждає коли таки згорить. Навпаки буде яскравий висновок. Я не збираюсь замовчувати, фото згореної системи буде виставлене.
І так само фото робочої системи протягом 10-20-30 років буде виставлене і доведене шо я правий.
І не може статись бо мій залізофосфат працює в правильних межах.
Таке враження шо якийсь там crowl це така важлива публічна особистість шо я аж буду замовчувати факт шо я був не правий. Навпаки буду всім казати шо я не правий, чи навпаки правий в цьому суть.
Буде висвітлений як ПОЗИТИВНИЙ, так і НЕГАТИВНИЙ досвід, незалежно від результату.

а чому не вистачить? Шо постраждає коли таки згорить. Навпаки буде яскравий висновок. Я не збираюсь замовчувати, фото згореної системи буде виставлене.
І так само фото робочої системи протягом 10-20-30 років буде виставлене і доведене шо я правий.
І не може статись бо мій залізофосфат працює в правильних межах.
Таке враження шо якийсь там crowl це така важлива публічна особистість шо я аж буду замовчувати факт шо я був не правий. Навпаки буду всім казати шо я не правий, чи навпаки правий в цьому суть.
Буде висвітлений як ПОЗИТИВНИЙ, так і НЕГАТИВНИЙ досвід, незалежно від результату.

Чому не вистачить мужності?

Да тому що ви не дослідник! Ви вже вважайте що праві, і _доводите_ усім це. Тоб-то це і є Ваш мотив.

Дослідник експерементує, він каже опонентам "Так, Ваші доводи мають сенс, так, без БМС якщо інвертор "здуріє" і влупить 60В на зарядку то небуде ніякого захисту, але я хочу особисто дослідити всі процеси", і т.п.

Він не каже фанатично, що він правий. Ви, нажаль фанатик, і це було би нічого, як що би не справа з енергією, котра не зовсім то прощає помилки.

Бажаю щоб у Вас все було добре з ціми дослідами. Щиро бажаю!

Доречі, у Вас ще і добрий випадок. Особисто що бачив за минулий рік

- Хлопця котрий робив батареї на NMC хімії, з саморобним захистом котрий на його думку розмикав би батарею. Але насправді, він використовував АЦ вимикач, та розмикатель котрий при перевірці _не працював_ Тоб то, при поганому сценарії його приблуда, побачивши тепловий розгін комірок, робила додатково ще і КЗ! Котре потім розмикав АЦ автомат.

І це людина за гроші людям наробила таких батарей. А коли у знайомого на цій батареї вигорів із-за погано обжатих контаков автомат, тоб-то натурально згорів, цей сборщік відморозився зі словами "ну і мерседеси теж ломаються"

- Бачив в котеджному городку де котеджди впритул один до одного, NMC батарею та вогнегасник котрий підвисили над нею..... Це не в ютубах, це в реальному житті.Живе родина, діти там і все таке, і їм хтось таке зінсталював!

Так що, у Вас все ще норм. Грайтися далі.

Останнє редагування:
Чому не вистачить мужності?

Да тому що ви не дослідник! Ви вже вважайте що праві, і _доводите_ усім це. Тоб-то це і є Ваш мотив.

Дослідник експерементує, він каже опонентам "Так, Ваші доводи мають сенс, так, без БМС якщо інвертор "здуріє" і влупить 60В на зарядку то небуде ніякого захисту, але я хочу особисто дослідити всі процеси", і т.п.

Він не каже фанатично, що він правий. Ви, нажаль фанатик, і це було би нічого, як що би не справа з енергією, котра не зовсім то прощає помилки.

Бажаю щоб у Вас все було добре з ціми дослідами. Щиро бажаю!

Не знаю, люди шодня сідають в кусок металу який жене на швидкості 80 км на годину або 160 км на годину якшо враховуючи зустрічні машини нічого. Це з цієї ж опери.
Та й сідати не треба, я як пішохід йду коли .. женуть по 60-80 км на годину поряд і між нами ніякого захисту
В ідеалі взагалі краще не їздити чи не виходити з хати і не наражатись.
До того як збирати свою систему я 2 місяці 16 годин на добу все вивчав, всю фізику процесів. Тому я розумію шо треба робити аби бути в безпеці.

Не знаю, люди шодня сідають в кусок металу який жене на швидкості 80 км на годину або 160 км на годину якшо враховуючи зустрічні машини нічого.
Швидкості при лобовому зіткненні не складаються. Це ще раз доказує що освіти Вам бракує.
Тому і строять автобани, тому і розділяють смуги барьєрами, тому і роблять подушки безпеки, різні системи запобігання сходу з полоси і т.п.

Діскутувати з Вами більше не буду. Вдачі!

П.С. Ще одна знайома людина, напродавала кучу NMC батарей, і собі поставила. На размови "чи ти знаєш як горить літій" були відповіді в стилі вашої траси, про електроавтівки котрі не горять і т.п. Що по факту. Зараз в неї lifepo4 , а з NMC чудом він помітив що вздулась одна з комірок, та вимкнув батарею, бо по "пьяні " полізли в налаштування інвертора та накрутили напругу, а БМС теж не було, був лише балансир. Тож чудом не згоріла будівля. Це реальний випадок, мого реального знайомого.

Назад
Угорі