Без BMS і CAN напряму до Інвертора - Батарея 16s 314 Ah

ну очікувано, що людина яка доводить, що знає фізику, але нічого в ній не розуміє - так само буде й в математиці
в вас між комірками 0.4В. тобто батарея і близько не збалансована, бо така різниця ще навіть і близько не в кінцевій частині графіку зарядки
і це лише після кількох циклів зарядки розрядки без бмс. далі буде тільки гірше

але я впевнений що тут зараз підуть якісь нові "надрозумні" пояснення, тому надалі удачі вам зі знищеною батареєю
Я йому запропонував на іншому форумі зарядити до 3.65, при чому я також заряджу але з балансуванням бмскою (хоч зазвичай я до 3.45 заряджаю). Він почав ліпити відмази що це оверчардж, коли я сказав що їх так тестують на фабриці - він сказав що це нісенітниця, коли я кинув скрішноти з протоколів тестування eve 280, та заявлені межі (2.5-3.65) використання де на 3.7 тільки alert вилітає- він тупо злився:)
В цілому цей експеримент би закрив всі питання з «самобалансуванням», тому що балансувати там було б вже нічого в його випадку)

crowl, в тебе критерієм збалансованості наче були однакові напруги на комірках. Але напруги під кінець розходяться.
Ідеальне балансування - це коли послідовно з'єднані комірки з різними ємностями (наприклад 105, 314, 280 Ah ) одночасно перебувають в однаковому SOC.
Балансир з одного струму ланцюжка робить різний струм для різних комірок
Так де гарантія, що в твоєму випадку на всіх комірках однаковий SOC на всьому діапазоні роботи?

Оці всі бмс придумали саме для гарантування нормальної , безпечної роботи.

З даташиту eve lf105 Ah:

4.8. 1 C Capacity Calibration 1 C
At ambient temperature of 25℃ ± 2℃ (constant temperature without air convection), the cell is charged to 3.65 V
with constant current of 1 C. Then charge at constant voltage of 3.65 V until the current decreases to 0.05 C, rest the cell
for 30 min. After that, discharging the cell to 2.5 V with constant current of 1 C, lastly rest for 30 min. Repeat the above з
steps 5 times, and the average discharge capacity of the last 3 times is the 1 C discharge capacity, which is recorded as
C0.

Після цієї процедури можна узнати реальну ємність комірки для завданих умов використання. І після цього ідеально налаштувати ідеальний балансир для завданих умов.

Те, що ти годинами тримаєш напругу на завданому рівні, ще не гарантує, що іони літия зайняли потрібну позицію на SOC 100%, як розраховано виробником. Чи гарантує?

Останнє редагування:
Я йому запропонував на іншому форумі зарядити до 3.65, при чому я також заряджу але з балансуванням бмскою (хоч зазвичай я до 3.45 заряджаю). Він почав ліпити відмази що це оверчардж, коли я сказав що їх так тестують на фабриці - він сказав що це нісенітниця, коли я кинув скрішноти з протоколів тестування eve 280, та заявлені межі (2.5-3.65) використання де на 3.7 тільки alert вилітає- він тупо злився:)
В цілому цей експеримент би закрив всі питання з «самобалансуванням», тому що балансувати там було б вже нічого в його випадку)
Я не дурний шоб перезаряджати свою батарею. Я планую її використовувати 20-30 років. Можеш собі 3.65 шодня заряджати. Мені важливо 100% SOC і все і це досягається при 3.40 на комірку.
сидіти вижимати 400 км/годину з Бугаті теж не буду хоча й можна.

Так де гарантія, що в твоєму випадку на всіх комірках однаковий SOC на всьому діапазоні роботи?

Оці всі бмс придумали саме для гарантування нормальної , безпечної роботи
в вас небезпечна робота тому, що ви заряджаєте з 58.4 вольт, замість 54.4 вольт. Якби заряджали як і я то і BMS і балансири просто були зайвим сміттям.

Я не дурний шоб перезаряджати свою батарею. Я планую її використовувати 20-30 років. Можеш собі 3.65 шодня заряджати. Мені важливо 100% SOC і все і це досягається при 3.40 на комірку.
сидіти вижимати 400 км/годину з Бугаті теж не буду хоча й можна.
Її вже на заводі до 3.65 заряджали. Але ок давай до 3.5) чи це теж перезаряджання?:D
Мені важливо 100% SOC і все і це досягається при 3.40 на комірку.
Ні, не досягається :)

Її вже на заводі до 3.65 заряджали. Але ок давай до 3.5) чи це теж перезаряджання?:D

Ні, не досягається :)
до 3.5v не перезаряджання, але для зарядки до 3.5v обов'язково потрібні BMS і Балансири шоб там якась не звалила в стратосферу.
3.65v взагалі не раджу навіть з балансирами і BMS шоб вам BMS не рубала кіл
Вольтажі стають некеровані після 3.4v вольт і дуже мінливі.

[/QUOTE]
якої стіни. Це якраз стадія балансування коли струм прямує до нуляПереглянути вкладення 6149
На мою думку у цій стадії іони літія перебувають у стані коливання: рухаються то від - до + то навпаки. Хаотичний рух , невизначений стан - чи то заряджання , чи то розряджання

На мою думку у цій стадії іони літія перебувають у стані коливання: рухаються то від - до + то навпаки. Хаотичний рух - чи то заряджання , чи то розряджання
[/QUOTE]

Якось так - ті шо ше не досягнули отого стану його досягають, ті шо досягнули туди сюди собі тримаються бо вони вже не можуть всосувати заряд і саморозряджаються і намагаються скинути вольти. Відповідно якшо дати йому 1-2 години в тому вольтажі вони собі відбалансуються.
Всосувати тоді можуть лише комірки з вольтажем нижчим від вольтажу зарядки. А ті шо вище ні бо вже нема куди..

Пропоную експеримент: після настання цієї стадії підвищити напругу до 3,45 на комірку. Якщо струм не зміниться і буде близько 1-5А - це буде означати, що SOC дійсно 100% ( іони літія зайняли задану позицію) і в підвищенні напруги не має сенсу

Пропоную експеримент: після настання цієї стадії підвищити напругу до 3,45 на комірку. Якщо струм не зміниться і буде близько 1-5А - це буде означати, що SOC дійсно 100% і підвищення напруги не має сенсу
а він і не зміниться, він за 1-2 хвилини спадає з великого в 10 ампер до 1 ампера. Я це тестував. там вже нема чому насичуватись.
Десь саме точка 100% SOC і є на 3.38 v на комірку. Шоб на неї зарядити бажано заряджати з 3.4v, шоб була дельта.
I max = ( U charge - U cell )/ 0.0003 = 0.0003/0.0003 = 1 Ампер.
Враховуючи внутрішній опір комірки.
Коли заряд йде 1 Ампер означає шо різниця між напругою зарядки і напругою 100% всього 0.0003 вольт.

Останнє редагування:
Так чо їм взлітати в стратосферу якщо ви сказали що вони самі балансуються?:)
тому що вони стають нестабільні після 100% SOC
Верхня нога і вольтаж летить в стратосферу..
Таке враження шо я з людиною з вулиці, яка зеленого поняття не має ні у чому, а не яка в тій темі крутиться спілкуюсь.

1735338629887.png

Пропоную експеримент: після настання цієї стадії підвищити напругу до 3,45 на комірку. Якщо струм не зміниться і буде близько 1-5А - це буде означати, що SOC дійсно 100% ( іони літія зайняли задану позицію) і в підвищенні напруги не має сенсу
Це буде означати, що до 100% зарядилася лише одна комірка. І саме вона знизить струм до вказаного.

Це буде означати, що до 100% зарядилася лише одна комірка. І саме вона знизить струм до вказаного.
ні, в колі в послідовному з'єднанні струм тече однаковий на кожній з комірок. І струм знижується лише на ній, а не у колі.
Струм знижується через закон Ома
I = U/R = ( U charge - U cell ) / R
U charge - U cell вічно спадає відповідно I спадає. Заряджені комірки вже не сосуть струм, а незаряджені сосуть. Система з часом самобалансується.
Фізика 7 клас.

Останнє редагування:
Можна розглянути 2 комірки.
Перша U = 3.38В
Друга U = 3.39В
U charge = 3.4В.
R = 0.0003
I1max = (3.4-3.38)/0.0003 = 66 Aмпер
I2max = (3.4-3.39)/0.0003 = 33 Aмпер
Хто швидше у нас заряджається?

в колі в послідовному з'єднанні струм тече однаковий на кожній з комірок. І струм знижується лише на ній, а не у колі.
Ви в своїх доводах зовсім не бачете притиріч?
Як що струм знижується на одній ділянці, то він знижується на усіх послідовно підключених ділянка. Тоб то у колі.

Ви в своїх доводах зовсім не бачете притиріч?
Як що струм знижується на одній ділянці, то він знижується на усіх послідовно підключених ділянка. Тоб то у колі.
я тут фізично розписав з прикладом з розрахунками. Вам в школу треба

fxxxx.JPGfxfx.JPG
Тепер до практики.
U charge = 54/16=3.375
U1 = 3.368
R = 0.0003
I =(3.375-3.368)/0.0003 = 23.4

Ще раз пропоную в школу сходити.

Треба вивчити закон ОМА і як воно працює на ділянці кола перш ніж говорити шось .

Можна розглянути 2 комірки.
Перша U = 3.38В
Друга U = 3.39В
U charge = 3.4В.
R = 0.0003
I1max = (3.4-3.38)/0.0003 = 66 Aмпер
I2max = (3.4-3.39)/0.0003 = 33 Aмпер
Хто швидше у нас заряджається?
послідовне з'єднання ігноруэмо?

Untitled-4-Recovered-2024-12-30-8.53.17.968.jpg

Іноді показуєш людині на місяць - все шо вона бачить палець.

Назад
Угорі