Без BMS і CAN напряму до Інвертора - Батарея 16s 314 Ah

Внутрішній опір комірки змінюється в залежності від soc.
Мені ліньки зараз міряти на збірці. Що було під рукою : 18650 li ion.

Коли Soc збільшується, внутрішній опір зменшується - це балансуючий фактор в послідовній збірці. Завдяки цьому є ефект самобалансування по напрузі
Росте soc в одній , зменшується опір , вимушує інші з більшим опіром заряджатися і так далі підтягують одна іншу.
Звісно є рамки та умови

Вкладення

• IMG_20241226_225315.jpg
    IMG_20241226_225315.jpg
    2,1 Mб · Перегляди: 2
  • IMG_20241226_230050.jpg
    IMG_20241226_230050.jpg
    2,4 Mб · Перегляди: 2
  • IMG_20241226_232345.jpg
    IMG_20241226_232345.jpg
    1,9 Mб · Перегляди: 2
Останнє редагування:
тому що вони стають нестабільні після 100% SOC
Верхня нога і вольтаж летить в стратосферу..
100% SOC це 3.65, начебто це вже всі зрозуміли окрім вас. 3.40 це 95-99% в залежності від купи факторів.
Так якщо вони в вас самобалансуються по якихось законах - що їм заважає після 3.4 балансуватися?

Припустимо, що одна комірка має 60%, а інша 80% SOC. Інвертор видає 20А. Який по вашому струм потече крізь першу комірку, а який крізь другу?
крізь першу більший крізь другу менший бо різниця потенціалів U на другій менша.
це все динамічні, а не статичні величини і з часом спадають.
на графіках залежність струму від часу. Вісь X - час вісь Y струм

100% SOC це 3.65, начебто це вже всі зрозуміли окрім вас. 3.40 це 95-99% в залежності від купи факторів.
Так якщо вони в вас самобалансуються по якихось законах - що їм заважає після 3.4 балансуватися?
вам пропоную не тільки в школу, а й на курс англійської мови. Ви тадашитів читати не вмієте.
Заряджайте до 3.65 чи до 3.8, аби вже точно, я ж не забороняю.

вам пропоную не тільки в школу, а й на курс англійської мови. Ви тадашитів читати не вмієте.
Заряджайте до 3.65, я ж не забороняю.
Повірте, моя англійська буде по-краще вашої, так як я нею користуюся кожен будній день а не тільки щоб виставити себе клоуном на англомовному форумі через гугл транслейт:)

крізь першу більший крізь другу менший бо різниця потенціалів U на другій менша.
Можна спитати - яка у Вас базова освіта? Бо в послідовному з'єднанні струм буде однаковий в обох комірках!!! Це більш фундаментальне поняття ніж закон Ома!
Тобто якщо інвертор працює в режимі генератора струму (наприклад 20А), то він продує цей струм крізь всі комірки. А от напруги на кожній встановляться в залежності від їх параметрів.

на графіках залежність струму від часу. Вісь X - час вісь Y струм
Внутрішній опір - змінна величина і на цьому ваша теорія ламається . Струм в ланцюжку однаковий для всіх комірок

Останнє редагування:
Можна спитати - яка у Вас базова освіта? Бо в послідовному з'єднанні струм буде однаковий в обох комірках!!! Це більш фундаментальне поняття ніж закон Ома!
Тобто якщо інвертор працює в режимі генератора струму (наприклад 20А), то він продує цей струм крізь всі комірки. А от напруги на кожній встановляться в залежності від їх параметрів.
і що з цього випливає? Тобто в них заливається 20 ампер? А чому тоді графік зарядки виглядає шо струм падає. Пояснення буде?
Прийшли тут без базового розуміння і розказують. Я взагалі то маю вищу освіту і шкільний курс зрозумів навідміну від вас.
Чому в Untitled-4-Recovered-2024-12-30-8.53.17.968.jpgмене струм падає.
з 50 ампер до нуля.
вам треба в школу.
Фундаментальний інвертор який непідвласний закону ОМА це щось новеньке

Струм спадає тому що закінчуються іони літія

Внутрішній опір комірки змінюється в залежності від soc.
Мені ліньки зараз міряти на збірці. Що було під рукою : 18650 li ion.

Коли Soc збільшується, внутрішній опір зменшується - це балансуючий фактор в послідовній збірці. Завдяки цьому є ефект самобалансування.
Росте soc в одній , зменшується опір , вимушує інші з більшим опіром заряджатися і так далі підтягують одна іншу.
Звісно є рамки та умови
опір може рости і падати в межах похибки, стану SOC, тощо. це і оприділяє зношеність комірки і швидкість її зарядки і тотальну ємність. Нова комірка має найменший далі вгору і вгору. В межах зарядки ця величина може вважатись const.
Чим менше будете гасити наднизькими і надвисокими напругами, тим більше циклів видасть і довше проживе. Здуті комірки після перезаряду одразу мають більший внутрішній опір, відповідно раз здувши ви скоротили кількість циклів з 4000 до 3500. Це легко.
Якщо використовувати в хвіст і вгриву без лімітів по заряду і розряду. то lifepo4 видасть від сили 500 циклів як гелевий і здохне.

Опір в залежності від soc. Зовсім не константа

Ось контрольне питання: яка буде напруга(більше чи менше)на одній розрядженій комірці в збірці відносно інших заряджених , якщо струм заряджання буде 10 А?

і що з цього випливає? Тобто в них заливається 20 ампер? А чому тоді графік зарядки виглядає шо струм падає. Пояснення буде?
Чому в мене струм падає.
з 50 ампер до нуля.
Він падає тому, що так налаштований генератор струма в інверторі - по мірі нарастання напруги на батарейному вході інвертора він знижує струм.
Але в конкретний момент часу струм крізь всі комірки однаковий!!!
Ви ж не станете стверджувати що амперметр між 2 і 3 коміркою покаже інше значення ніж між 8 і 9?

Прийшли тут без базового розуміння і розказують. Я взагалі то маю вищу освіту і шкільний курс зрозумів навідміну від вас.
вам треба в школу.
Фундаментальний інвертор який непідвласний закону ОМА це щось новеньке

Я думаю, що у більшості ваших оппонентів вища технічна освіта, а у Вас мабуть щось гуманітарне?

Він падає тому, що так налаштований генератор струма в інверторі - по мірі нарастання напруги на батарейному вході інвертора він знижує струм.
Але в конкретний момент часу струм крізь всі комірки однаковий!!!
Ви ж не станете стверджувати що амперметр між 2 і 3 коміркою покаже інше значення ніж між 8 і 9?

Я думаю, що у більшості ваших оппонентів вища технічна освіта, а у Вас мабуть щось гуманітарне?
Ось ви і попались. "по мірі нарастання напруги на батарейному вході інвертора він знижує струм." Ви взагалі поняття не маєте як там взагалі шось працює/
Поясніть мені шо робити, коли мій інвертор не знижує струм, а струм знижується. Шо я виставив не так. Я виставив 50 ампер і ХОЧУ
50 Ампер!!!
Де мої 50 АМПЕР!!!
В мене поганий інвертор китайці підсунули?
Поламаний?
Як так можна.
Шо за неподобство

fzzzf.JPG

Останнє редагування:
Назад
Угорі