Чи у всiх в iнверторах вихляють показометри

Тобто у вас в мiсяць виходить десь 55 кВтг споживання? О_о

Тобто у вас в мiсяць виходить десь 55 кВтг споживання? О_о
Як видно з графіків - споживання навантажень будинку 500-600 кВтг. Споживання інверторів і інші втрати перетворень я можу оцінити тільки по балансу енергій. Сонячна генерація і споживання з мережі дають приток енергій. Споживання будинку - відток. Але сонячна генерація (її нема на цих графіках) міряється інверторами не дуже точно, тому в різні місяці і вийшло десь 50-80кВтг "на інвертори". Це відповідає приблизно потужності під 100Вт. Як на мене ця цифра виглядає нормально для двох 24В інверторів.

Вітаю. Може хто підкаже, стикнувся з реактивкою! Домашній лічильник на вводі, за ніч, при роботі інвертора від батареї!!! показує десь 1.2 кВт!!! а споживання на ньому йде десь 5-8 Вт. Як радив @Karl , відключаю підміс, або візично пакетником відрубаю АС на вході інвертора, все Ок. лічільник показує майже по нулям. але мені такі маніпуляції не дуже зручно. Може хтось стикався? Є яке нібудь інше рішення ?

Останнє редагування:
Вітаю. Може хто підкаже, стикнувся з реактивкою! Домашній лічильник на вводі, за ніч, при роботі інвертора від батареї!!! показує десь 1.2 кВт!!! а споживання на ньому йде десь 5-8 Вт. Як радив @Karl , відключаю підміс, або візично пакетником відрубаю АС на вході інвертора, все Ок. лічільник показує майже по нулям. але мені такі маніпуляції не дуже зручно. Може хтось стикався? Є яке нібудь інше рішення ?

А що з зарядкою? Вона повинна бути виставлена тiльки вiд сонця, без "прiорiтетiв".

А що з зарядкою? Вона повинна бути виставлена тiльки вiд сонця, без "прiорiтетiв".
Так, не уточнив, батарея була повністю заряджена, і заряд від мережі відключено.
ПС точно казав @Karl , підміс то зло )

Так, не уточнив, батарея була повністю заряджена, і заряд від мережі відключено.
ПС точно казав @Karl , підміс то зло )

У мене в iнверторi - три режима живлення по прiорiтетам, де кожен наступний вмикаеться при недостачi або вiдсутностi попередьного - USB - мережа-сонце-батарея, SBU - сонце-батарея-мережа, та SUB - сонце-мережа-батарея; та три режима зарядки - SOL - коли зарядка йде лише вiд сонця, SNU - коли зарядка йде в рiвнiй мiрi вiд сонця та мережi, та CSO - коли зарядка спочатку йде вiд сонця, а якщо його недостатньо - то вiд мережi.

Коли встановлено SOL (режим заряду лише вiд сонця) та SBU (живлення вiд сонця - потiм батареi - потiм мережi) - то з мережi використовуеться нуль.

Але якщо стоiть пiдмiс, то навiть коли сонця достатньо - енергiя береться з мережi теж, адже по-перше схематично дуже важко вiд двох джерел взяти саме потрiбну потужнiсть - токи завжди намагаються вирiвнятись, i по-друге щоб система оперативно реагувала на змiни конфiгурацii живлення (через змiну частоти генератора) - воно постiйно мае бути ввiмкнено та опрошено.

За добу набiгае.

- - -
Я не полiнився, та написав програму що вмикае SOL+SBU вдень з 7 до 23, i CSO+USB вночi по нiчному тарифу. Економiя краще нiж вiд сонця)

Назад
Угорі