Alex Ukraine
Tier3
- Реєстрування
- 14 Гру 2024
- Дописи
- 9
- Бали
- 3
- Інвертор
- SRNE
Та як би ж було...В цих "шикарних даних" може є згадка про допустимий струм МППТ? 18-24-28А?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
Та як би ж було...В цих "шикарних даних" може є згадка про допустимий струм МППТ? 18-24-28А?
А на шильдику інвертора що вказано?Та як би ж було...
А на шильдику інвертора що вказано?
Ок, розібралися з параметрами інвертора.Ну так на шильдику ж вказано - 40А!!!
та любі, які подобаються і підходять по параметрах і ціні.Ок, розібралися з параметрами інвертора.
Які моделі панелей порадите?
Я останні панелі, що ставив у допоміжний стрінг на захід, брав LR5-54HTH-435M, LONGi. Тому, що вони були дешеві у порівнянні з іншими на 400 - 430 Вт, ще й можна було оформити оплату частинами.Ок, розібралися з параметрами інвертора.
Які моделі панелей порадите?
Шукайте панелі 400-450Вт з напругою х.х. 48-50в.Які моделі панелей порадите?
Хіба такі є? Зараз продаються панелі умовно кажучи двох форматів:Шукайте панелі 400-450Вт з напругою х.х. 48-50в.
Підтримую запитання. Годинне "вивчення ринку" дало такі ж результатиХіба такі є? Зараз продаються панелі умовно кажучи двох форматів:
20кілограмові на 400-450Вт, хх 40В
30кілограмові на 550-600Вт, хх 50В
Так тут і є питання.40А,1600Вт,108В.Ну так на шильдику ж вказано - 40А!!!
Тому що силова частина МРРТ-перетворювача цього інвертора розрахована на максимальну потужність 1600 Вт і більше цієї потужності він не може передати в мережу або на зарядку акумулятора. А 108 вольт - це максимально допустима напруга на вході PV, якщо буде вище, вхід може бути пошкодженій, навіть при при відсутності струму. Так само 40А - максимальний струм по цьому входу, який теж не можна перевищувати.Так тут і є питання.40А,1600Вт,108В.
108 х 40 = 4320Вт Чому 1600Вт ? Є панелі по струму та напрузі чудово підійшли б,але незразумілі для мене 1600Вт.....
Ооо, оце вже більш зрозуміло, що потужність панелей може бути і більшою, всеодно більше 1600Вт він не видасть, і при цьому не вийде з ладу. А те що потрібно дотримуватися (не перевищувати) дозволеного максимального струму і напруги - це зрозуміло апріорі.Тому що силова частина МРРТ-перетворювача цього інвертора розрахована на максимальну потужність 1600 Вт і більше цієї потужності він не може передати в мережу або на зарядку акумулятора. А 108 вольт - це максимально допустима напруга на вході PV, якщо буде вище, вхід може бути пошкодженій, навіть при при відсутності струму. Так само 40А - максимальний струм по цьому входу, який теж не можна перевищувати.
Тобто, якщо повісити на вхід PV цього інвертора сумісний по максимальним напрузі та струму стрінг панелей сумарною потужністю наприклад 2400 Вт, MPPT-контролер візьме від цих панелей рівно стільки струму, скільки потрібно для отримання 1600 Вт потужності, ніяк не більше.
Якщо ві впевнені,то це саме та відповідь що мені була потрібна. Я розумів що ,,силова частина МРРТ-перетворювача цього інвертора розрахована на максимальну потужність 1600 Вт і більше цієї потужності він не може передати в мережу або на зарядку акумулятора." Але в мануалі пропускна можливість від PV 1400Вт,а максімальне поле 1600Вт . І це вводило мене в ступор. Тобто проблема с вибором панелей вирішена. 2,чи 2,4кВт с запасом,а 1600 на виході мені достатньо.Тому що силова частина МРРТ-перетворювача цього інвертора розрахована на максимальну потужність 1600 Вт і більше цієї потужності він не може передати в мережу або на зарядку акумулятора. А 108 вольт - це максимально допустима напруга на вході PV, якщо буде вище, вхід може бути пошкодженій, навіть при при відсутності струму. Так само 40А - максимальний струм по цьому входу, який теж не можна перевищувати.
Тобто, якщо повісити на вхід PV цього інвертора сумісний по максимальним напрузі та струму стрінг панелей сумарною потужністю наприклад 2400 Вт, MPPT-контролер візьме від цих панелей рівно стільки струму, скільки потрібно для отримання 1600 Вт потужності, ніяк не більше.
Як на мене, 4 панелі на 440 - 465 Вт довжиною до 1,8 метра буде оптимально. Підключивши їх послідовно-паралельно, ви будете мати за умови ідеального освітлення до 28А та 67В, що вже більше 1800 Вт. Тут вже нікуди додавати панелі, бо додавши в паралель ще одну ланку з двох послідовно з'єднаних паналей, ви вилезете за 40А, а дві паралельні ланки по три послідовні панелі видадуть без навантаження більше108 вольт, що неприпустимо.2,чи 2,4кВт с запасом,а 1600 на виході мені достатньо.
Підтримую запитання. Годинне "вивчення ринку" дало такі ж результати
Так,я розумію.Буду шукати щоб напруга максимально можлива була.Як на мене, 4 панелі на 440 - 465 Вт довжиною до 1,8 метра буде оптимально. Підключивши їх послідовно-паралельно, ви будете мати за умови ідеального освітлення до 28А та 67В, що вже більше 1800 Вт. Тут вже нікуди додавати панелі, бо додавши в паралель ще одну ланку з двох послідовно з'єднаних паналей, ви вилезете за 40А, а дві паралельні ланки по три послідовні панелі видадуть без навантаження більше108 вольт, що неприпустимо.
Панелі на 580+ Вт, довжиною під 2,3 метри та вагою 30 кг, я б осерегся ставити на дах. Бо, як на мене, 4 точки кріплення для них замало, а робити шість - це невиправдані витрати на кріплення, які ще й складніше буде вирівнювати в одній площині.
Так,я розумію.Буду шукати щоб напруга максимально можлива була.
У Тріни саме такі є. https://altpower.com.ua/product/son...N6UkAnbvZQjTWYRWzkObPVrm9RF_MbWjjcybZu9izLrVtТак,я розумію.Буду шукати щоб напруга максимально можлива була.