Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація

робота 8, кріплення десь до 10, панелі 10,2
ох і дорогуще ж те кріплення, можна було б поварить на даху з чорного металопрофілю і опустить готовий каркас, как би було дешевше кріплення рази в два а то і більше, але походу ті хто робили хотіли просто і швидко але дорого вам.

• Like
Реакції: kikv
Отаку біду з півроку назад робив, 25 квадратна труба 4 по 120 мм, 2 анкери 80 під балкон, 2-120 під вікно, шпилька 8, 4 кутника. Шось до 1000 грн точно влізло.

Вкладення

• IMG_20250403_135359.jpg
    IMG_20250403_135359.jpg
    7,5 Mб · Перегляди: 25
можна було б поварить на даху з чорного металопрофілю ))) не мій варіант. сусіди не дозволили нічого робити на даху. моя квартира на другому поверсі)

Теж прочитав весь форум , УСІМ ВЕЛИКА ДЯКА ! ! ! за корисну інфу ! !

Мій теж приїхав 21.04. Укрпоштою (заказував 22.02.25р) я помітив ,що хтось перед мною заказав (у продавця було 450шт, потім стало 449,я заказав- стало 448) , мабуть то були Ви ))))
Я свій пізніше замовляв 5.03.2025
Коли повернули гроші за "загублений" Anenji 4000

Вітаю!
Вчора нарешті розібрав стару систему, та поставив SRNE

Потрібна порада по налаштуванню. Бо або щось спалив, або щось не так налаштував.
Що маємо:
Інвертор HF2430S60-100 (низьковольтний MPPT до 100в)
Батарея 8s280ah + JK BMS 200а (сіра, не інверторна) комунікації з інвертором немає.
Сонячна "галявина" 4p*330Wt, open circut 46,7вольт, 4шт*7ампер = 28ампер (панелі пошкоджені "градом", але 20ампер видають)
Перед живленням інвертора поставив двополюсний смарт-вимикач (Zigbee 16a)
Вихід інвертора кинув на пріоритетний вхід АВР. На Резервний вхід - під'єднав міську мережу.
Навантаження до 1кВт висить на виході АВР

На інверторі зробив наступні налаштування:
[01] Пріоритет = SOL (сонце)
[04] не чіпав = 23,0
[05] не чіпав = 28,0
[06] Пріоритет заряду батарей = OSO (тільки сонце)
[07] Максимальний струм заряду (сумарний) = 40а (поки так)
[08] Тип батареї = USE
[09] Bulk Charge = 28.0v (що на 0,8 вольта раніше ніж спрацює захист BMS)
[11] Float Charge = 28.0v
[12] Захист по розряду = 23,2в (що на 1,6 вольта раніше ніж спрацює захист BMS)
[16] Еквалайзінг = відключено.
[36] Струм заряду від сонця = 60а

На цих налаштуваннях, відключений від міської мережі інвертор побачив захід сонця, і почав заряджати батарею, струмом біля 7ампер.
Залишив його у такому стані на ніч. (увімкнутий, без мережі, та без навантаження)

Вдень, перемкнув навантаження на інвертор (біля 400Вт)

І помітив, що BMS акума показує розряд.... (при непоганому сонці)
Поклацав екран... напруга з панелей Є, а струму - нема...
Підчепився телефоном до BMS, подивився логі. Аварій не було. Останній запис - як я увечері ії увімкнув.
Відкрив додаток інвертора, подивився графіки. Зранку - батареї ЗАРЯДЖАЛИСЯ від сонця!

Ладно, поліз на дах, перекомутував панелі у 2s2p. Отримав PV 80 вольт. Але струм залишився нульовий...

На заході сонця, послідовно все вимкнув (панелі, інвертор, мережу, АКУМУЛЯТОР)
Потім увімкнув у зворотньому порядку.
і... знову інвертор побачив панелі. Струм 2-3 ампера, і пішла зарядка АКБ.

І ось питання, це в мене невірні налаштування?
Чи це якийсь глюк інвертора?

Вкладення

• photo_2025-05-02_21-02-31.jpg
    photo_2025-05-02_21-02-31.jpg
    58,6 Кб · Перегляди: 6
Останнє редагування:
Батарейка зарядилась, чекає поки напруга не знизиться до п. 37, підніміть напругу в цьому пункті, але будуть гойдалки.

Добро дня. Стикнувся з проблемою, що не можу спарити свій інвертор SRNE HF 4850S80-H з акумулятором Biom, оскільки спілкування батереї з інвертором то Кан шині, а інвертор Srne спілкується тільки по Rs485. Питання, чи допоможе зміна протоколу спілкування в jk bms подружити іх? Бо десь тут у форумі бачив, що якщо виставити 14 протокол пілон має запрацювати, а в мене 5 стоїть.

Вкладення

• IMG_2496.jpeg
    IMG_2496.jpeg
    300,9 Кб · Перегляди: 3
То чому не поставите? І нам розкажете, чи допомогло.
Акумулятори Biom запаролені. Потрібно везти до їх сервісного центру, щоб змінити протокол. Тому й вирішив запитати пораду на форумі перед поїздкою до них

Потрібно везти до їх сервісного центру, щоб змінити протокол. Тому й вирішив запитати пораду на форумі перед поїздкою до них
В мене запрацював. Також гадаю вам буде простіше налаштувати віддалений доступ до ПК (ноутбука) і підключити туди акумулятор. А їм дати доступ. Біом казав що така опція є. Контакт на Біом в мене є, якщо у вас не вийде, пишіть, я спробую втрутитись

Батарейка зарядилась, чекає поки напруга не знизиться до п. 37, підніміть напругу в цьому пункті, але будуть гойдалки.
В мене трохи інакше. Зранку коли з'являється сонце йде заряд акума і підміс в хату скільки потрібно (мережа вимкнена). Коли акум повний, починає живити хату в більшій мірі від акума, лиш трохи від сонця. І не підзаряжає акумулятор, декоди ще є сонце акум 86% і підзарядка не йде. Що не так я роблю?

Власники SRNE: ви використовуєте SmartESS чи може якусь іншу прогу?

Назад
Угорі