Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація

у меня такая же ситуация

а если от горсети отключится ?
у меня когда к горсети подключен ,в акум не хочет пхать более 37а от солнца ,как отключаю,хоть все 100 ампер ,как указать можно в настройках ,что я только не искал и не пробовал и даже здесь выше писал о такой проблеме ,никто ничего не подсказал.. увы ,мало обладателей srne
В мене міська мережа відключена.
Я сьогодні дивлюсь, зранку поки було прохолодно то пхало добре, а сонечко прижарило знову зупинилось.

В мене міська мережа відключена.
Я сьогодні дивлюсь, зранку поки було прохолодно то пхало добре, а сонечко прижарило знову зупинилось.
А зарядка акумулятора як керується - з датакабелем по протоколу, чи без нього по напрузі?

Так по протоколу srne.
Гіпотеза була: може то сам акумулятор не дає себе заряджати з якоїсь причини? Ну наприклад БМС перегрілася і дала команду зменшити струм, а потім "забула" його збільшити... А взагалі ваш останній графік дійсно дуже дивний. В пік сонячної активності генерація раптом стала менше споживання і акумулятор схоже навіть став розряджатися.

Гіпотеза була: може то сам акумулятор не дає себе заряджати з якоїсь причини? Ну наприклад БМС перегрілася і дала команду зменшити струм, а потім "забула" його збільшити... А взагалі ваш останній графік дійсно дуже дивний. В пік сонячної активності генерація раптом стала менше споживання і акумулятор схоже навіть став розряджатися.
Температура акумів , згідно бмс 26-28° , температура в середині вмс максимум 35°.
Але цікаво те що коли збільшуєш споживання генерація теж збільшується.

Температура акумів , згідно бмс 26-28° , температура в середині вмс максимум 35°.
Але цікаво те що коли збільшуєш споживання генерація теж збільшується.
Ну це як раз природньо - якщо генерацію нікуди дівати, то її і не буде.
Якщо нема зеленого тарифу, то шляхи скидання енергії генерації тільки два - або акумулятор, або в навантаження. На принципі додавання навантаження Вампір працює. Але у Вас щось не так з акумулятором, якщо він ще не зарядженний, а інвертор чомусь не хоче його дозаряджати.

Ну це як раз природньо - якщо генерацію нікуди дівати, то її і не буде.
Якщо нема зеленого тарифу, то шляхи скидання енергії генерації тільки два - або акумулятор, або в навантаження. На принципі додавання навантаження Вампір працює. Але у Вас щось не так з акумулятором, якщо він ще не зарядженний, а інвертор чомусь не хоче його дозаряджати.
Сьогодні поспостерігаю, якщо повториться спробую вимкнути зв'язок, не впевнений що шось зміниться, але побачу.

Ні , але підозрюю що це зв'язано з температурою БМС . Два дні коли були проблеми з зарядкою , температура МОС (це мабуть в середині бмс) піднілась вище 35°. А вчора і сьогодні не більше 30̀° і все працює добре. Якось так. Пишіть свої думки.

І ще одне. В мене Daly BMS з вентилятором. В програмі включення вентилятора за замовчанням стоїтьна 45° , а я поставив на 35°. Можливо це щез тим пов'язано, хз?!

Підкажіть, що не так у мене з налаштуваннями інвертора SRNE HF2430S60-100. Як тільки напруга на PV падає нижче 30V, інвертор переходить на bypass. Немає різниці, який рівень заряду батареї та напруга. А мені б хотілося, щоб переходив у режим bypass при 50% заряду АКБ, щоб увечері ще працювати на батареї, а вже вночі, коли нічний тариф, на загальній мережі. Вибраний режим SOL. Дякую.

В мене все вроді працює. Але я неможу зрозуміти чому коли акум повністю заряжено і сонечко ще високо, інвертор бере від сонця і частину підмішує з акумулятора. І коли акумулятор трохи розрядиться , наприклад 96% , зарядка не включається хоча вольтаж менший ніж вказано в п.37.Переглянути вкладення 7718Переглянути вкладення 7719

Переглянути вкладення 7720
Якось так.
Доброго дня!
А що це у вас за программа моніторінгу?

Всій спільноті власників інверторів SRNE привіт. Проконсультуйте в такому питанні: чи можливо хто підключав не інверторну БМС JK B1A8S10P-HC з інвертором HF2430S60-100, через RS485 або CAN? Обоє мають такі інтерфейси та протоколи Pylontech на обох, але підключити не вдається? Найбільша проблема із BMS-ою, прийшла без мануала по підключенню, все що вдалося найти через інет - це стандартне підключення силової частини - по портам, різні ревізії плати, різні порти, RS485 - це не зовсім RS, якийсь TTL (UART).

Останнє редагування:
Прошу допомоги!!! Хто може налаштувати параметри інвертора HF4850S80-H в с.Нові Петрівці - за гроші. Інвертор акамулятор бачить - далі боюся налаштовувати. тел 0502038458 Олександр.

Ніхто не звертав уваги на "клони" SRNE !? (можливо, хтось навіть мав справу!?)
На Алі запропонувало під брендом GETEMETE точну копію (по характеристикам) HF2430S60-100, але вже під назвою HSI 3000S... :rolleyes: Зовнішньо відрізняються тільки повітрозабірниками (скоріш за все там вже є "фільтри"), місцем розташування екрану та трохи більшою вагою самого інвертора)
Що цікаво, що та сама модель (HSI 3000S), але вже під іншим "брендом", є в наявності вже в Україні, при ~ такий же вартості... (у Епіцентрі та на Prom)
Я от такий придбав, шукав довго що це, і зараз майже впевнений що це srne

Підніму тему порту комунікації SRNE. Проблема в тому, що мій інвертор має одне гніздо RS485/CAN. Потрібен перехідник чи сплітер? Де його купити? WIFI мені потрібен, і тут радять підключити ще мої батареї Must LP16-24100 25,6V 100AH LiFePO4.

Ось трішки інформації:

bulldozerbsg

Судя по фотографиям вы любите DIY, может и решитесь попробовать подключить.

Что известно о SRNE HF2430S60-100 из user manual...
1) hf24-s-100-manual-uk.pdf (v7 переведенное на українську мову)
8 пункт настроек - LF07/LF08/LF09 наш вариант в зависимости от количества ячеек соединённых последовательно в батарее.
описание коммуникационного порта RS485:
- вивід 1 - джерело живлення 5 В,
- вивід 2 — GND,
- вивід 7 — RS485-A,
- вивід 8 — RS485-B,
- вивід 5 — CAN-H,
- вивід 6 — CAN-L.

Видим что на порту есть питание и две шины RS485 и CAN

2) HF24 S-100 manual_V8.2.pdf (v8.2 с официально сайта eng lang)
30 пункт настроек - Machine address settings (в мануале прямо не указано но это относится к RS485)
32 пункт настроек - RS485 communication:
- SLA - RS485 port for PC and remote monitoring (тот самый wifi dongle)
- BMS - RS485 port for BMS communication function. (это для подключения к BMS)
33 пункт настроек - BMS communication protocols:
When [32] = 485, the protocol are: PAC=PACE, RDA=RITAR, AOG=ALLGRAND BATTERY, OLT=OLITER, XWD=SUNWODA, DAQ=DYNESS, WOW=SRNE, PYL=PYLONTECH, SHO=FOX ESS, POW=POWMR

Как воспользоваться CAN пока не ясно, да MUST в списке нет

Ролики на ютубе показывают подключение SRNE инвертора к батареям через RS485, опять никакого CAN
Есть некоторая WIKI по SRNE (https://energy-for-all.notion.site/BMS-connection-guide-96dde3bc83b44cde95dcdc94943183eb) - там всё тоже самое но интересный момент про кабель для BMS - (if using CAN communication, retain only pins 4 and 5)

На той же вики страница с описанием параметров настроек (https://energy-for-all.notion.site/Parameter-setting-guide-145c0d6a164b4ce3a55f7a7399a39f8f)
32 - BMS communication port options:
- DIS (Default) - BMS communication is disabled. At this time the RS485-2 port can be used for our PC and remote monitoring interface.
- 485 - Choose RS485-2 port for BMS communication.
- CAN - Choose CAN as the BMS communication interface (this interface is optional and only supported by some models). At this time the RS485-2 port can be used for our PC and remote monitoring interface.

Наконец то описание CAN. Можно выбрать CAN в этой опции, тогда получится и BMS подключить и WiFi оставить, нужен подходящий сплитер для провода. для BMS на нужны только CANL, CANH

По поводу протокола. Вроде как в MUST ставят BMS от PACE и тогда стоит попробовать протокол PAC на инверторе.

Вкладення

• Zrzut ekranu 2025-10-07 103252.png
    Zrzut ekranu 2025-10-07 103252.png
    276,6 Кб · Перегляди: 9
Доброго дня!
Скажіть пліз, у кого яка версія прошивки SRNE-3kW?
Може у кого є прошивка, щоб перепрошити, а то не має в меню пунктів для з"єднання з BMS АКБ.

Назад
Угорі