Гібридні інвертори від PowMr. Досвід використання та відгуки

маю у використанні 2 інвертора цієї фірми 10.2 квт та 3
той що 3 квт резервне живлення в квартирі, про нього мало що можу сказати, шумний і десь є момент де малих струмах заряду видає високочастотний писк, пробував навантажувати 3 квт тримає.
в будинку маю 10.2 з серпня використовую з 18 панелями двосторонніми по 580 ватт (2 поля по 9) напрямок південь трохи правда на захід, кут даху біля 40
антирекорд був 7,8 квт в день генерація коли цілий день дощ (початок жовтня)
рекорд 26-27 жовтня по 31,6 квт за день
зеленого тарифу нема тому генерація обмежена споживанням та батареєю на 22 с копійками кіловат (корисного десь 20)
пік генерації хм - ну кілька разів отримував максимальні 10.4 квт з панелей
пік навантаження 9 квт
від рідного wifi адаптера швідко відмовився перейшов на solar assistant (wifi перекочував на 3 квт, так щоб не заморочуватися з продажем, бо толку від нього реально небагато особливо коли інвертор то ДБЖ)

Вітаю, підкажіть, може хтось стикався з таким: в мене стоїть таймер на увімкнення та вимкнення загальної мережі по часу ( з 23:00 є загальна мережа - працює, в режимі байпас, а з 7:00 ранку- тільки від аккумулятора). І ось умент переходу вранці з загальної мережі на аккумулятор, в квартирі зникає світло на секунду, відпрацьовує УЗО і далі працює вже все як треба. Але таке стається не постійно. Може два дні не помітно, без жодних проблем перейти з мережі на аккумулятор, а може і зникнути світло. В чому може бути проблема? Дякую.

якщо УЗО спрацьовує то як воно само через секунду може з'явитися? у вас якесь розумне УЗО?
якщо у вас постійно живлення через інвертор то треба дивитись щоб UPS стояло в налаштуваннях APL довше переключає але не секунду звісно
а взагалі УЗО може спрацьовувати через безліч причин

якщо УЗО спрацьовує то як воно само через секунду може з'явитися? у вас якесь розумне УЗО?
якщо у вас постійно живлення через інвертор то треба дивитись щоб UPS стояло в налаштуваннях APL довше переключає але не секунду звісно
а взагалі УЗО може спрацьовувати через безліч причин
Я не правильно напевно описав, це не УЗО спрацьовує (просто описав алгоритм шляху електроенергії в квартиру - типу, інвектор - узо - і.т.д.) , а світло просто зникає на мл.секунду чи на секунду. Таке відчуття, що інвектор не встигає перейти на аккумулятор. Режим стоїть UPS.

Вітаю, підкажіть, може хтось стикався з таким: в мене стоїть таймер на увімкнення та вимкнення загальної мережі по часу ( з 23:00 є загальна мережа - працює, в режимі байпас, а з 7:00 ранку- тільки від аккумулятора). І ось умент переходу вранці з загальної мережі на аккумулятор, в квартирі зникає світло на секунду, відпрацьовує УЗО і далі працює вже все як треба. Але таке стається не постійно. Може два дні не помітно, без жодних проблем перейти з мережі на аккумулятор, а може і зникнути світло. В чому може бути проблема? Дякую.
Інвертор постійно ввімкнений?

Добрий вечір. Інвертор PowMr 4.2кВт. Час від часу переключається сам на акумулятор на пару секунд і назад, це відбувається коли є мережа. Працює так вже другий рік але мені здається що це щось неправильно. Може хтось підкаже в чому проблема?

https://manuals.plus/ru/category/powmr

Добрий вечір. Інвертор PowMr 4.2кВт. Час від часу переключається сам на акумулятор на пару секунд і назад, це відбувається коли є мережа. Працює так вже другий рік але мені здається що це щось неправильно. Може хтось підкаже в чому проблема?

https://manuals.plus/ru/category/powmr

може так робити якщо напруга виходить за межі дозволеного, або частота різко змінюється
Я не правильно напевно описав, це не УЗО спрацьовує (просто описав алгоритм шляху електроенергії в квартиру - типу, інвектор - узо - і.т.д.) , а світло просто зникає на мл.секунду чи на секунду. Таке відчуття, що інвектор не встигає перейти на аккумулятор. Режим стоїть UPS.
ну тут треба експеримент максимально близько можна прям на клеми інвертора підключити чутливе обладнання і попереходити з мережі на батарею і навпаки, якщо перевантажується то винна релюха в інверторі повільно перемикає
якщо там все ок то значить є якась релюха між інвертором і вашими споживачами, контактор наприклад він достасть до тих 10 мс що на інверторі своїх ще 50-100

Доброго вечора!
Хтось може пояснити як працює другий вихід на цій моделі POW-HVM4.2M-24V-N
В інструкції є лише 42 пункти, а в інверторі 43, 44
Я так розумію перший вихід при певних налаштуваннях буде вимикатися, а другий працюватиме до розряду акумулятора?

Доброго вечора!
Хтось може пояснити як працює другий вихід на цій моделі POW-HVM4.2M-24V-N
В інструкції є лише 42 пункти, а в інверторі 43, 44
Я так розумію перший вихід при певних налаштуваннях буде вимикатися, а другий працюватиме до розряду акумулятора?
Мабуть в 41 пункті можно увімкнути або вимкнути функцію другого виходу, а в 42 налаштувати при який напрузі буде від'єднуватися основне навантаження и залишатися тільки другий вихід

Як я зрозумів коли напруга батареї вища ніж в в п.42 то працюють обидва виходи
а коли напруга батареї впаде до п.42 то працювати залишається тільки другий вихід - для критичного навантаження

ПС: Пс такого інвертора не маю просто вивчав коли розглядав покупку, тому за 43 44 нічого не скажу,

ось інструкція від іншого там це пункти 60-64
можливо по аналогії підійде

Вкладення

• POW-HVM6.2K-PRO-manual_V1.2.0709.pdf
    5,8 Mб · Перегляди: 23
Останнє редагування:
Вітаю спільнота. Прошу вашої допомоги по деякім питанням. Маю інвертор PowMr 3.2. Акумулятор 25.6V 200Ah LiFePO4. (Його специфікацію додам у вкладені). Нещодавно вставили це обладнання. Монтаж робив електрик, а налаштування самостійно. Питання в ході тестувань виникли наступні:
1. При зарядці батареї, після досягнення повного заряду (до 29 В), інвертор спускає зарядний струм до 6-7А і тримає його. Вольтаж батареї при цьому підтримує 27,1 В. При цьому на екрані інвертора показує нулі. Вентилятори в цей час вимкнені. Може я щось неправильно налаштував? Прошу Вашої допомоги.
Додаю звіт в якому позначив кольором момент закінчення зарядки, мануал на батарею та наочний скрін - статистика. Заздалегідь дякую.

Вкладення

• 1.jpg
    1.jpg
    53,3 Кб · Перегляди: 14
  • 25(2024-07-18 02_20_08).pdf
    1,3 Mб · Перегляди: 11
  • energy-storage-container 2024-11-05-2024-11-06.xlsx
    49,8 Кб · Перегляди: 8
При зарядці батареї, після досягнення повного заряду (до 29 В), інвертор спускає зарядний струм до 6-7А і тримає його.
Інвертор не може "тримати струм" він тримає напругу як що при цьому є струм значить батарея бере його тобто вона ще не заряджена, як зарядитися то не повинно бути струму, як що це не свинець, звичайно, ще варіант ваш інвертор невірно показує струм - міряйте кліщами

Якщо це не сонце то чому не може?
тому що інвертор тримає напругу, а струм це похідна напруги згідно закону Ома, щоб подняти струм інвертор збільшує напругу, але потрібно навантаження (у випадку акумулятора він повинен як кажуть"брати заряд") як що немає навантаження (акумулятор не бере заряд) то струм подняти неможливо скільки напругу не підіймай, як що там е струм значить щось "його бере"

У автора інвертор працює правильно він заряджає до 29 (чи скільки там виставлено в Bulk) потім скидає до 27.1 (напевно так виставлено Float) и тримає цю напругу, а те що при цьому є струм значить цей струм щось споживає. може живлення БМС, може підігрів, хз, і з чого ви взяли що там 7 А?

Останнє редагування:
тому що інвертор тримає напругу, а струм це похідна напруги згідно закону Ома, щоб подняти струм інвертор збільшує напругу, але потрібно навантаження (у випадку акумулятора він повинен як кажуть"брати заряд") як що немає навантаження (акумулятор не бере заряд) то струм подняти неможливо скільки напругу не підіймай, як що там е струм значить щось "його бере"

У автора інвертор працює правильно він заряджає до 29 (чи скільки там виставлено в Bulk) потім скидає до 27.1 (напевно так виставлено Float) и тримає цю напругу, а те що при цьому є струм значить цей струм щось споживає. може живлення БМС, може підігрів, хз, і з чого ви взяли що там 7 А?
Відповідно до цього звіту на графіку. Хоча щойно побачив, що після "зарядки" 15 хвилин був "холостий" струм в 1А

Вкладення

• photo_2024-11-07_16-17-26.jpg
    photo_2024-11-07_16-17-26.jpg
    250,9 Кб · Перегляди: 11
Відповідно до цього звіту на графіку.
Ці інвертори дуже часто невірно вимірюють струм, у сумнівних випадках треба міряти кліщами,
а так як я вже - казав як що е струм значить його щось споживає

Доброго дня, прошу допомогти . В мене гібридний інвертор powmr 3kw та акамцлятор на 24 v 152 ah , цікаво чи можна підʼєднати напряму після лічильника так як у ньому уже є авр який перемикає на живлення коли на ввід інвертора не подається напруга. І також є можливість байпаса пропускати через себе електричну енергію . Тому що в інтернеті та ютубі бачу що тільки додатковий щиток в якому додаткові автомати контактори авр по цьому ж втрачаєтьс весь сенс гібридного інвертора . І якщо все-таки можна підключити напряму без додаткових комплектуючих ( наскільки знаю це офгрід інвертор, який не може відавати ел. Енергію в громадську мережу наприклад із сонячних панелей ) то чи не буде відавати енергію в громадську мережу коли не буде світла в домі . Дякую всім хто відповість на мої запитання .

Назад
Угорі