Гібридні інвертори від PowMr. Досвід використання та відгуки

думаю для меня такой сценарий очень даже подходит.
Ставте так. Я ж кажу, у себе якраз і поставив авр після інвертора. І якраз із-за такої самої причини як у вас.
вопрос был если выход отрубить с инвертора когда будет на нем нагрузка к примеру 3кв, не будет ли ему бо бо
Не буде йому нічого. Уявіть як підключений чайник. Він умовно миттєво споживає 1.5квт. Вмикається на 1.5квт і через декілька хв миттєво вимикається і знімає відразу навантаження. То яка різниця інвертору чи реле чайника буде вимикати чи авр. Ніякої різниці.

Для повмр не бажано або і навіть шкідливо вимикати в роботі батарею або часто вимикати вхід. Бачив що інколи горіли при вимкненні входу, але не вихід

Для повмр не бажано або і навіть шкідливо вимикати в роботі батарею або часто вимикати вхід. Бачив що інколи горіли при вимкненні входу, але не вихід
Ну вхід зараз майже кожного дня вимикається без нашого бажання. Згодом з'явиться якась статистика відмов інверторів у цей момент.

В мене буде збірка з 280 EVE там струм 0,5С. Які в Вас налаштування в інверторі та БМС?
У мене заводський акумулятор ліфер без розумної BMS на 100Аг, без дата-порту для її підключення до інвертора.
Перечитав весь паспорт акумулятора, інструкцію до інвертора, та передивився купу відео з роз'ясненнями. Зробив висновки, та ввів такі налаштування в пунктах меню:
01 - USB (сонячних панелей нема)
02 - 20А (максимальний струм від мережа+сонце). Виставив рекомендований виробником акумулятора струм. Якщо світло будуть давати лише на 2 години на добу, то поставлю 50А.
03 - APL. Експериментував, ставив UPS, різниці не знайшов. Перед автоматом на живлення інвертора стоїть реле напруги, тому мені без різниці. Пишуть, що в режимі APL внутрішній АВР перемикає за 20 млсек, а в режимі UPS перемикає за 10 млсек. Інвертор живить критичне обладнання котельні, сервер, роутер, відеонагляд, електромагнітний газовий клапан, яким по барабану чи 10 чи 20. Але мабуть що в режимі APL інвертор буде менше жерти в буфері / байпасі.
05 - USE (нема налаштування LiFePO4)
11 - 20А
18 - bOF
19 - fEP
20 - LOF
22 - AON
26 - 14,1
27 - 13,5
29 - 12,0
30 - EEN
31 - 14,4
Всі інші пункти за умовчанням.
Інвертор споживає на холостому ходу приблизно 30-32Вт / годину.

Останнє редагування:
Расскажу о личном опыте пользования инверторами бренда PowMr.

Первый инвертор - POW-HWM-1.5H-12V - брался давно, как только в Украине вообще появилось такое понятие, как blackout, то есть уже больше двух лет назад. В этой модели даже ещё нет программы "литий". Инвертор всё это время использует AGM-аккум 12В 100Ач по программе USER и питает всю мою домашнюю сеть - роутер, PoE-свич, контроллер, 4 точки доступа, домофон и NAS.
Никаких нареканий, кроме разве что шума кулеров. Но так как вся эта машинерия смонтирована в специальном шкафу, шум особо не слышен.

Второй инвертор - POW-HVM6.2K-48V-LIP - покупался летом 24-го уже для всей квартиры. Модель на 6.2 кВт, но с поддержкой параллельности. То есть если мне понадобится бОльшая мощность, я могу поставить ещё один такой инвертор в параллель, соединив и согласовав их через специальные порты. В этом инверторе уже есть полноценная поддержка работы с литием, включая работу с аккумом через BMS по интерфейсу RS-485. Инвертор работает с батареей LiFePo4 Taico TK-1500 емкостью 15 кВтч, заказанной напрямую на заводе производителя на площадке АлиБаба. Протокол Pylontech. Кабель - обычный сетевой патч-корд RJ-45 с компьютерной распиновкой. Поле солнечных панелей пока не ставил - дождусь лета, но генератор как резерв городскому входу подключил. Инвертор работает нормально с генератором, если в соответствующем пункте менюшки выставлено значение GEN, видно каким-то способом распознает источник по синусоиде.
В общем, полет тоже нормальный. Вся установка смонтирована в серверном шкафу вне квартиры в техническом помещении, поэтому возможный шум не тревожит абсолютно.

Кстати, лайфхак. Если BMS вашей батареи имеет RS-232 порт (СОМ-порт), а компьютер стоит далеко, то можно все равно организовать мониторинг через TCP/IP сеть - проводную или WiFi. За несколько сотен гривен покупается устройство, которое подключается к RS-232 BMS и к вашей проводной/беспроводной сети. Потом на ПК бесплатной программой вы создаёте виртуальный COM-порт, в настройках указываете IP-адрес этого устройства. И всё, для программы мониторинга/управления вашей BMS этот СОМ-порт выглядит абсолютно нормально, и данные спокойно себе бегают.
А можете подробней рассказать об устройстве для организации мониторинга BMS через TCP/IP по WiFi? Что за штука такая, как называется?

А можете подробней рассказать об устройстве для организации мониторинга BMS через TCP/IP по WiFi? Что за штука такая, как называется?

Легко. Если на вашем BMS есть порт RS-232 (COM-порт), то процедура следующая:

1) Покупаете за 690 грн. вот это устройство
если хотите пробросить СОМ-порт через WiFi.
Для проброса через Ethernet нужен такой модуль
или такой
Не забудьте про блок питания.
Кстати, устройство может питаться или от БП в 5В, или от БП 7-30В. По сути во втором случае устройство можно подключить прямо к мониториуемой батарее, если она у вас 12-24В. Если она у вас 48+, то на Алике можно найти понижающий DC-DC преобразователь.

2) Вам нужен кабель, где с одной стороны коннектор DB-9 female, а с другой - коннектор под порт вашей BMS (у меня это RJ-12). Я такой кабель сделал сам. Кабелей с DB-9 female везде полно, я просто отрезал коннектор на ненужной стороне и обжал её на RJ-12, соединив Tx и Rx контакты друг с другом, пользуясь спецификацией на DB-9 female из Инета и распиновкой порта RJ-12 из документации к BMS.

3) Готовым кабелем соединяете устройство с BMS вашей батареи. Включаете устройство.

4) По умолчанию появляется открытая точка доступа "VTR-WF", к которой вы подключаетесь.

5) Заходите броузером на веб-морду и в настройках прописываете параметры вашего домашнего вайфая, даёте коробке статический IP-адрес. Назначаете номер порта TCP, к которому будете обращаться. Там всё интуитивно понятно.

6) Ребутите девайс.

7) На комп ставите бесплатную прогу TruePort Management Tool. В настройках создаёте виртуальный COM-порт, который привязываете к IP:порт, настроенные в пункте 5. У меня это СОМ1. В диспетчере устройств проверьте, какой номер СОМ у вас в системе не занят.

1733726590690.png

8) Ну, собственно, и всё. Запускаете программу, умеющую работать с вашим BMS, выбираете нужный СОМ-порт

1733726770033.png

Останнє редагування:
или такой
Свого часу тестував їх на своїх Хуавеях, "не злетіло". На Мохах раз два.

Легко. Если на вашем BMS есть порт RS-232 (COM-порт), то процедура следующая:

1) Покупаете за 690 грн. вот это устройство
если хотите пробросить СОМ-порт через WiFi.
или такой
Не забудьте про блок питания.
Кстати, устройство может питаться или от БП в 5В, или от БП 7-30В. По сути во втором случае устройство можно подключить прямо к мониториуемой батарее, если она у вас 12-24В. Если она у вас 48+, то на Алике можно найти понижающий DC-DC преобразователь.

2) Вам нужен кабель, где с одной стороны коннектор DB-9 female, а с другой - коннектор под порт вашей BMS (у меня это RJ-12). Я такой кабель сделал сам. Кабелей с DB-9 female везде полно, я просто отрезал коннектор на ненужной стороне и обжал её на RJ-12, соединив Tx и Rx контакты друг с другом, пользуясь спецификацией на DB-9 female из Инета и распиновкой порта RJ-12 из документации к BMS.

3) Готовым кабелем соединяете устройство с BMS вашей батареи. Включаете устройство.

4) По умолчанию появляется открытая точка доступа "VTR-WF", к которой вы подключаетесь.

5) Заходите броузером на веб-морду и в настройках прописываете параметры вашего домашнего вайфая, даёте коробке статический IP-адрес. Назначаете номер порта TCP, к которому будете обращаться. Там всё интуитивно понятно.

6) Ребутите девайс.

7) На комп ставите бесплатную прогу TruePort Management Tool. В настройках создаёте виртуальный COM-порт, который привязываете к IP:порт, настроенные в пункте 5. У меня это СОМ1. В диспетчере устройств проверьте, какой номер СОМ у вас в системе не занят.

Переглянути вкладення 5622

8) Ну, собственно, и всё. Запускаете программу, умеющую работать с вашим BMS, выбираете нужный СОМ-порт

Переглянути вкладення 5623
Спасибо за инструкцию! Попробую реализовать!

Інвертор споживає на холостому ходу приблизно 30-32Вт / годину.
Як заміряли?
У мене 400вт... брак?

Пс. Подивився на лічильнику, там на холостих 50ват. Значить реле напруги не вірно показує, але чому? Якщо вимикаю інвертор реле показує 0.2а. Якщо вмикаю інвертор на холостих вже 2а і 220в, тобто 440ват.

Останнє редагування:
Як заміряли?
У мене 400вт... брак?
Якщо заміряти струм електрокліщами (у мене 1,2А), і множити результат на напругу (233В), то виходить, що на холостому ходу інвертор споживає 280Вт. Але така математика не враховує power factor, який в цьому інверторі мізерний. Я взяв розумний лічильник, який враховує і power factor і косінус фаз, і заміряв ним. Результат - 31Вт! І це є правильний реальний показник споживання у справжніх Ваттах, а не Ватт-ампреах.

Вкладення

• 1734183583634.jpg
    1734183583634.jpg
    4,2 Mб · Перегляди: 7
  • 1734183740357.jpg
    1734183740357.jpg
    1,5 Mб · Перегляди: 7
не, я мав наувазі після інвертора АВР. щоб дом був напряму а не через інвертор коли есть світло, а інвертор всерівно буде в мережі заряджати аккумулятор, і як зарядится я міг його просто відключити і дом залишиться на мережі.
Вітаю,- в мене саме так і зроблено. АВР і два автомати на місці лічильника(в приватному будинку)лічильники зараз у всіх по вулиці -зовні приміщення. СЕС в літній кухні, нечутно як то все шумить, але перемикання АВР чутне, перемикаю як в автоматичному так і в ручному режимі.

Доброго дня учасникам форуму. Маю проблему з гібридним інвертором ПовМр 10,2 кВт. Вийшов з ладу з помилкою 09 без видимих на те причин. Майстер каже що вигоріли силові транзистори по високовольтній на низьковольтній частині. Сьогодні в ютубі побачив таке відео -
. Хто з форумчан стикався? Наскільки серйозна проблема і як боротись?

Доброго дня учасникам форуму. Маю проблему з гібридним інвертором ПовМр 10,2 кВт. Вийшов з ладу з помилкою 09 без видимих на те причин. Майстер каже що вигоріли силові транзистори по високовольтній на низьковольтній частині. Сьогодні в ютубі побачив таке відео -
. Хто з форумчан стикався? Наскільки серйозна проблема і як боротись?
Як довго працював інвертор?

Ремонт таких інверторів дійсно складний і коштовний. Ось можете подивитися як це виглядає
На ОЛХ бачив оголошення де таку модель продають на запчастини, бо ремонт не доцільний з економічних міркувань.

Вітаю. Може хто підкаже, що за закладка в першому пункту меню інвертора (в першому де SUb,SbU,USb -є отаке)20241217_180733.jpg

Останнє редагування:
Аналогічно. І головне в інструкції з інвертором жодної інфи

Аналогічно. І головне в інструкції з інвертором жодної інфи
Саме так, тож написав продавцю-мо щось відповість. пробував активувати -щось подібне до Sbu, але без мережі.

Доброго дня.
Підключили POWMR 4,2кВт-24V, заряджав акумуляторну збірку балансував комірки(дуже шумний), хотів вимкнути наніч кнопкою на інвенторі не вимикається, підкажіть будь ласка в чому може бути причина?

Як саме не вимикається? Які симптоми?
Спершу відключили від нього навантаження, потім вхідну мережу і потім кнопку?

Назад
Угорі