Гибридные инверторы ANJ-HHS-11000 w, Easun iSolar-SMG-11 kw и прочие близнецы (проблемы)

Скільки у Вас підключено панелей та яка напруга відкритого контуру? В мене на попередніх панелях (24шт 280Вт по схемі 12S2P) та такому ж інверторі теж була така помилка при низькій температурі погоди. В теплу пору року все працювало прекрасно! Тому взимку я відключав дві панелі (ставало 11S2P) і помилка 02 ніколи не з'являлася.
Якщо вірити шильдикам то Vвк JinKO =37,4х12=448,8 В, Vвк Schott Solar =37,1х12=445,2 В, підключені по 12s2p через діоди, на один, звісно, MPPT вхід. Якщо про покази мультиметра на тоді було 472 В, якщо мультиметр не збрехав, це трохи більше паспортних. Але гадаю це все ж вплив температури оточуючого середовища, бо коли я встановив додаткові два вентилятори "бутербродом", і підключив так щоб постійно робило мінімум два вентилятори, то помилка стала вилітати частіше, вже під час споживання з панелей більше 3 кВт. Температура по датчикам (MultisibControl бачить всі три датчики, на відміну від WathPower, який взагалі температуру не відображає) впала до 12 - 15 ºC з 16 - 20 ºC.

Останнє редагування:
Поздравляю с еще одним обладателем 11 квт ANJ ! Не 3-5, а пару минут. Думаю что это правильно. Должен инвертор промониторить сначала появление сети, а потом переключить. Так целее инвертор будет. Напряжение заряда поставил 58в и забыл. Все остальное наблюдайте в БМС. https://www.dessmonitor.com/
Оооо у мене АКБ в спадок від AXIOMA кальцієві 4х190 А/г, заливні, BMC там і не пахне )))

Ну якшо в форумі саме з боку Anenji відбувається рост попиту - пропоную допомогу в моніторингу їх.
Якщо зможете зробити віддалений доступ до заліза.
А в якій формі моніторинг, чи й керування теж є? Які системні вимоги? Одне діло моноблок на Intel Atom n330, а як щось сучасне-потужне то вже якось і дурно буде електрику жерти.

А в якій формі моніторинг, чи й керування теж є? Які системні вимоги? Одне діло моноблок на Intel Atom n330, а як щось сучасне-потужне то вже якось і дурно буде електрику жерти.
90% - лише моніторинг.
Я на anenji не робив. В мене - універсальний
Споживання- як у wifi роутер. Можна навіть спробувати 12в з rs232. Якщо там є)

90% - лише моніторинг.
Я на anenji не робив. В мене - універсальний
Споживання- як у wifi роутер. Можна навіть спробувати 12в з rs232. Якщо там є)
Якісь скріншоти для прикладу можна? І все ж на якій залізяці це реалізується? WiFi працює від COM-порта, отже живлення є.

Якісь скріншоти для прикладу можна? І все ж на якій залізяці це реалізується? WiFi працює від COM-порта, отже живлення є.
можна вважати - wifi роутер 12В 1А.
можна живити від батареї через dc-dc
потребує інтернет (wifi/eth) хоча можна поставити gprs usb modem

Оооо у мене АКБ в спадок від AXIOMA кальцієві 4х190 А/г, заливні, BMC там і не пахне )))
Даааааааааааа. Это что то. 11 квт инвертор и 190а/ч АКБ, который разряжать можно не более как на 30-40 %., тем более это видно остаток от старого наследства. Его ведь на пару часов хватит, при нагрузке 2 квт.

Даааааааааааа. Это что то. 11 квт инвертор и 190а/ч АКБ, который разряжать можно не более как на 30-40 %., тем более это видно остаток от старого наследства. Его ведь на пару часов хватит, при нагрузке 2 квт.
Ну в середньому навантаження складає 1.5 кВт, а літом і взагалі 500 - 700 Вт. Тож не все так погано, пікові навантаження ці АКБ переносять нормально. Та й викидати робочі АКБ, то не діло. А літію треба не одну батарею в паралель, щоб можна було розряджати струмом в 195 - 200 А в піковому навантаженні, це десь 8,5 кВт, якщо вірити показам інвертора. Вироблять свій ресурс, тоді подумаю про літій. Минулі 140 А/г протримались 2 роки, поки не схопили сульфатацію в лютому 22-го року, та й то вдалося половину ємності повернути.

Ось доречі приклад розбіжності параметрів отриманих по WiFi (тут правда не дуже велика розбіжність, але є)

Вкладення

• IMG_20250322_095006.jpg
    IMG_20250322_095006.jpg
    6,3 Mб · Перегляди: 11
Останнє редагування:
Теж став власником Anenji 11кВт, так би мовити з переляку, що мій AXIOMA ISMPPT BF 5000 вирішив піти на пенсію, він у мене з 2020-року працює (виявилось що при температурі оточуючого середовища менше +10ºC, починає викидати помилку 02 - перегрів, після потепління помилка звісно більше не зʼявлялась, але новий інвертор вже є ))))
В порівнянні з Аксіомою Аненджі працює набагато тихіше, не вилітає по перевантаженню, якщо одночасно пускається холодильник і тепловий насос, все ж таки запас по потужності більший.
Але є й мінуси. На мережу Anenji перемикається дуже довго 3 - 5 хвилин, особливо це неприємно коли напруга на АКБ добігає встановленої напруги повного розряду АКБ. Довго треба чекати повного вимкнення, коли вже відключене, навантаження, "сонце" і мережа, від АКБ він продовжує працювати ще хвилин 8. Ну і відсутня можливість нормального моніторингу і керування з ПК. єдина програма що намагалась побачити інвертор - це SolarPowerMonitor, але дані отримати програма неможе, не сумісний протокол, як я зрозумів. Підключав через RS232/rj45-кабель від AXIOMA. На AXIOMA я користувався MultisibControl, встановивши його на старенький сенсорний моноблок, що давало зручне перемикання режимів лише ткнувши в екран, так би мовити. SmartESS - через повільне оновлення даних іноді відображає беліберду, наприклад є навантаження десь 3 кВт, а з панелей бере 200 Вт, і з мережі 18 Вт )))), а хвилин через двадцять може нарешті почати показувати збільшення споживання з панелей, якого вже в дійсності немає.
Ще цікава особливість - неможу заміряти напругу АКБ під час заряду чи підтримки напруги, лише в режимі роботи від АКБ, На дешевому мультиметрі на екрані відображаються випадкові числа, що постійно змінюються, хоча в режимі розряду АКБ, напруга на мультиметрі співпадає з показами на інверторі.
В 11 не проверял. В 4кВт, если зажать и подержать кнопку вверх(или вниз, точно не помню), появляется меню с параметрами, похожими на время переключения на сеть.

В 11 не проверял. В 4кВт, если зажать и подержать кнопку вверх(или вниз, точно не помню), появляется меню с параметрами, похожими на время переключения на сеть.
Так і по тій і по тій кнопці щось є, по одному пункту меню, але що воно, хто зна. Того не лізтиму.

Так і по тій і по тій кнопці щось є, по одному пункту меню, але що воно, хто зна. Того не лізтиму.
Сейчас проверил. Вниз - по моему, версия прошивки, вверх, предположительно - время задержки, по умолчанию 90 сек. У себя, на 4, менял - переключалось быстрее, но из за плохой сети, во время отключений, вернул обратно.

Схоже так і є. Що ж, якщо не буде встигати перемикатися з АКБ на мережу, при нестачі сонця в режимі SBU, то може й спробую поміняти.

Начитавшись лякалок про переток (генерацію ел.енергії) в мережу і відповідно накручування показників лічильника поспостерігав трохи за роботою інвертора. Що ж до плюсів Anenji 11kW можна віднести і відсутність перетоку в мережу, коли є "надлишок" сонця, в режимі SUB споживає порядку 120 Вт (якщо вірити ватметру лічильника). Ну а в режимі SBU інвертор відʼєднується від мережі взагалі, тож і споживання немає.
А от МППТ контроллер гірше працює ніж у старого AXIOMA ISMPPT BF 5000, навіть при яскравому сонці більше 3,5 кВт з панелей не бачив, хоча аксіома видавала легко більше 4 кВт. В хмарність чи в дощ взагалі, добре якщо 300 Вт видасть, коли аксіома навіть в гірших умовах видавала 1 - 1,5 кВт. Панелі лишились ті самі.
От найшов за грудень місяць фото під час роботи старої Аксіоми ))). Від Anenji такого схоже очікувати не слід.

Вкладення

• IMG_20241212_114856.jpg
    IMG_20241212_114856.jpg
    1,9 Mб · Перегляди: 9
  • IMG_20241212_122748.jpg
    IMG_20241212_122748.jpg
    3,3 Mб · Перегляди: 9
Останнє редагування:
Начитавшись лякалок про переток (генерацію ел.енергії) в мережу і відповідно накручування показників лічильника поспостерігав трохи за роботою інвертора. Що ж до плюсів Anenji 11kW можна віднести і відсутність перетоку в мережу, коли є "надлишок" сонця, в режимі SUB споживає порядку 120 Вт (якщо вірити ватметру лічильника). Ну а в режимі SBU інвертор відʼєднується від мережі взагалі, тож і споживання немає.
А от МППТ контроллер гірше працює ніж у старого AXIOMA ISMPPT BF 5000, навіть при яскравому сонці більше 3,5 кВт з панелей не бачив, хоча аксіома видавала легко більше 4 кВт. В хмарність чи в дощ взагалі, добре якщо 300 Вт видасть, коли аксіома навіть в гірших умовах видавала 1 - 1,5 кВт. Панелі лишились ті самі.
От найшов за грудень місяць фото під час роботи старої Аксіоми ))). Від Anenji такого схоже очікувати не слід.
Забудьте про AXIOMA. Это достаточно старая модель. Производитель ее и ANJ предположительно один и тот же - Вольтроник, так что не страдайте. Если не включите переток в ANJ, то его и не будет. Не знаю, где вы находитесь, но в декабре у нас вроде ни одного дня не было солнца. Выработка от солнца была всего12 квт/ч. Тогда как в феврале и марте уже была 270 и 400, соответственно. Я с одного канала МРРТ иногда снимаю полностью все то, что должны давать панели. 9х400вт. На другом входе у меня панелей поменьше 8х120 вт с 2010 года и тоже иногда наблюдается максимум отдачи. Все зависит только от солнца. День на день не похожи. Солнце в один день дает одну отдачу, а в другой иную. Тут все еще зависит от светового спектра и мощности излучения. Так что все претензии к солнцу.

Останнє редагування:
Забудьте про AXIOMA. Это достаточно старая модель. Производитель ее и ANJ предположительно один и тот же - Вольтроник, так что не страдайте. Если не включите переток в ANJ, то его и не будет. Не знаю, где вы находитесь, но в декабре у нас вроде ни одного дня не было солнца. Выработка от солнца была всего12 квт/ч. Тогда как в феврале и марте уже была 270 и 400, соответственно. Я с одного канала МРРТ иногда снимаю полностью все то, что должны давать панели. 9х400вт. На другом входе у меня панелей поменьше 8х120 вт с 2010 года и тоже иногда наблюдается максимум отдачи. Все зависит только от солнца. День на день не похожи. Солнце в один день дает одну отдачу, а в другой иную. Тут все еще зависит от светового спектра и мощности излучения. Так что все претензии к солнцу.
Так сонце тут головне але й інвертор теж не остання річ. Грудень був похмурий, по фото видно, ще й сніг з панелей іноді фіг зчистиш, доводилось змивати водою. Місцезнаходження - Полтавщина, Котельва. Панелі полікристал. Ось якщо придивитесь фото з 11 лютого 2025, там нарешті вияснилося. Тож не так вже й погано у нас було по сонцю. А інвертор AXIOMA я вже продав, тож, дійсно пора вже його й забувати )))

Вкладення

• зображення_viber_2025-02-11_11-13-58-110.jpg
    зображення_viber_2025-02-11_11-13-58-110.jpg
    224,2 Кб · Перегляди: 6
Останнє редагування:
Кто-то подключал аненжи 11кВт без аккума, только сеть + солнце, нужно делать какие-то дополнительные настройки, или те же что и с аккумом?

Кто-то подключал аненжи 11кВт без аккума, только сеть + солнце, нужно делать какие-то дополнительные настройки, или те же что и с аккумом?
Рискуешь угробить такого красавца. Почитай в инструкции, если найдешь ответ, как включать такой вариант использования, включай.

Назад
Угорі