FAQ Як підключати батареї до інверторів

в досвід
MUST LFP16-48100 з Victron працює!
victron can bus 7,8 -> must CAN -> 4,5

доречі - аналогічна розпіновка - з Dyness

1 Pylontech
2 до чого тут jk bms?
Доброго вечора. Я розумію що ви все зрозуміли але хочете щоб і я висловлювався на вашому рівні. Але тоді я б даже ваш форум не шукав, тим паче точно не рееструвався б в ньому. Так що прошу без зверхності спілкуватися. Ви все розумієте. По темі. Потрібно встановити зв'язок між інвертором та батареями, по книжці не вдалося, причина в мені чи в желізі ? Маєте досвід підкажете а на ні то й і так зійде бо хоч і "кривобоко" а є інформація на вашому форумі по крупинкам з якої я і без вашої допомоги складу пазл. Гарного вечора всім Кулібіним.

ви в технічному форумі. Хоча би пишіть назву приладу без помилок.
ну там же є макс струм зарядки і зарядки від мережі.
І він має встановлюватися незалежно від типу батарейки.
А далі - якщо там встановлено 60А (за умвчанням там так здається)
то інвертор або просто пече ці 60А в межах напруг, або бере з БМС струми
зарядки ріалтайм і коригує. Так принаймні має бути на норм інверторах.
Хоча я маст таким не вважаю))).
MUST якби не з'явився то п'яти кіловатний інвектор коштував би як мерс на цей час

Доброго вечора. Я розумію що ви все зрозуміли але хочете щоб і я висловлювався на вашому рівні. Але тоді я б даже ваш форум не шукав, тим паче точно не рееструвався б в ньому. Так що прошу без зверхності спілкуватися. Ви все розумієте. По темі. Потрібно встановити зв'язок між інвертором та батареями, по книжці не вдалося, причина в мені чи в желізі ? Маєте досвід підкажете а на ні то й і так зійде бо хоч і "кривобоко" а є інформація на вашому форумі по крупинкам з якої я і без вашої допомоги складу пазл. Гарного вечора всім Кулібіним.
по-перше - трохи і самі знизьте тон. Тут вам ніхто нічого не винен.
Не влаштовує форум - ніхто тут вас не тримає.
Будете порушувати правила - отримаєте бан.
Я звернув вашу увагу - пишіть хоча би без помилок.
1 Pylontech - це не важко прочитати назву правильно
2 jk bms не має ні якого відношення ні до інвертора, ні до батарей.

Тому - я звернув вашу увагу - вас важко зрозуміти - що ви хочете запитати.

ну і відповідь на ваше питання (тут вже як я зміг його зрозуміти)
інвертори FelicitySolar (що є просто клоном voltronic) не працюють офіційно
ні з якими батареями, крім власних.

в досвід
MUST LFP16-48100 з Victron працює!
victron can bus 7,8 -> must CAN -> 4,5
Це новіші MUST LFP16-48100, ті, що з антенкою і вибором протоколу в меню?
У мене попередня версія, там не було блюпуп і віфі.

У моїх в середині PACE BMS, PBmsTools по rs-232 бачить BMS, налаштування напруг і струмів вичитує.
Коли тикаю кнопку вичитати протокол, він каже, що пілон стоїть на кан і rs-485.
Але залежно від версії PBmsTools то є можливість міняти протоколи, то нема, то протоколи різні доступні на різних версіях PBmsTools.
Там випадає список з протоколами пілон, віктрон, люкс, вольтронік, дінес і ще з десяток протоколів по кан і rs-485
Поки нічого не міняв, щоб не зробити цеглинку з батареї.

Останнє редагування:
Це новіші MUST LFP16-48100, ті, що з антенкою і вибором протоколу в меню?
У мене попередня версія, там не було блюпуп і віфі.
Так - з антеною. І вибором протоколу.
Але нема ні BT ні WiFi
можливо все це вмикається через програму.
Але я не робив

Доброго вечера. Через яку программу все це можно спробувати вмикнути ?

Доброго вечера. Через яку программу все це можно спробувати вмикнути ?
PBmsTools для бмс pace.
Там версій як бліх 1.06, 1.09, 2.4, 2.5, 3.... може є ще.
1.09 і 1.06 мож мінєти протоколи
Решта вичитують, третя помилками сипле, у мене нормально непрацює.

Доброго дня! Купив інвертор PowMr POW-HVM6.2M-48V-N до нього bms JK-PB2A16S20P. Хочу з'єднати їх по RS485, запакував RJ45 по інструкції, скріни інструкції вкажу нижче. Виставляв в інверторі режими LIL, LIP, в bms UART також виставляв в PACE, PYLON, Valtronic - 0 реакції в головному меню інвертора у вкладці батареї. При виборі режима LIP та виборі в UART PACE - вимикається bms. Хто вже підключав чи знає як вирішити проблему - допоможіть будь-ласка. photo_2024-10-28_19-51-59.jpgScreenshot_2.jpg

попробуйте алгоритм ,с которым дакстромн наладили комуникацию..

Для daxtomn
в JK прошивку обновил до 15.32 если у вас бмс 200а ,и вам рекомендую,она более допиленая для подключения общение инвертор-бмс ,,если бмс 150а ,то достаточно не ниже 15.27
выбрал протокол 14
витая пара ,что в инструкции не верна ,следует обжать только 2 провода по схеме 1-2 и 2-1

на инверторе выбрать в разделе 5 тип батарей LIL ,после откроется к доступу раздел 43 ,перейти на него и там указать адрес 49

попробуйте алгоритм ,с которым дакстромн наладили комуникацию..

Для daxtomn
в JK прошивку обновил до 15.32 если у вас бмс 200а ,и вам рекомендую,она более допиленая для подключения общение инвертор-бмс ,,если бмс 150а ,то достаточно не ниже 15.27
выбрал протокол 14
витая пара ,что в инструкции не верна ,следует обжать только 2 провода по схеме 1-2 и 2-1

на инверторе выбрать в разделе 5 тип батарей LIL ,после откроется к доступу раздел 43 ,перейти на него и там указать адрес 49

1-2 и 2-1 це номера пінів на RJ-45? Чи як мені дізнатись правильні піни?

1-2 и 2-1 це номера пінів на RJ-45? Чи як мені дізнатись правильні піни?
это не сложно узнать распиновку RJ-45 )) гугл вам в помощь

Враховуючи те, що в офіційній інструкції, по вашим словам, невірно вказана роспіновка на інвертор - так трішки тяжко)

Враховуючи те, що в офіційній інструкції, по вашим словам, невірно вказана роспіновка на інвертор - так трішки тяжко)
я сам в шоке ,когда наладил комуникацию по схеме,которую описал выше,ради интереса опять подключил распиновку ,которая указана в инструкции и она не работает... и еще ньюанс ,хотя все в телеграме форуме кричат громко не может быть такого,кабель длинее чем 2метра не хотел работать ..укоротил и полетело

я такой же любитель как и вы ,но докопался сам ,хотя в профильных чатах никто не смог помочь с этим

я такой же любитель как и вы ,но докопался сам ,хотя в профильных чатах никто не смог помочь с этим
Роспіновку з інструкції можна не міняти. Треба лише після вибору LIL змінити в меню 43 на 49 та вибрати 14 пункт в бмс. Дякую за допомогу, все спрацювало.

А хтось намагався подружити MUST PH18 5548 plus з батарейкою Jsdsolar ?

Добрий день. Хтось вже схрестив інвертор MUST PV18-5548 PREM з акумулятором Deye SE-G5.1 Pro-B? Який номер протоколу в налаштуваннях інвертор вказували?

Назад
Угорі