FAQ Як підключати батареї до інверторів

Добрий вечір. Підкажіть в якому положенні мають бути DIP перемикачі Pylontech US5000 якщо підключати декілька акумів до Deye 6кВт?

Добрий вечір. Підкажіть в якому положенні мають бути DIP перемикачі Pylontech US5000 якщо підключати декілька акумів до Deye 6кВт?
Не знаю точно за пілонтеч але в аксіомі на мастері 1діп =1, решта нулі, на слейвах нулі.

Добрий вечір в когось може получилося підключити anern an-sci02-pro-6200
solar-assistant поділіться опитом. Або хочаб по распіновці rs232

Добрий день. Хтось вже схрестив інвертор MUST PV18-5548 PREM з акумулятором Deye SE-G5.1 Pro-B? Який номер протоколу в налаштуваннях інвертор вказували?
Перевірив, підходить протокол 17, з ним акумулятор не засинає. Але інвертор світить помилкою №77 (в інструкції це Parameter error, що це означає - невідомо), але все працює. Буду шукати як позбутися помилки.

Доброго дня шановна Громадо! Прошу поділитися інфою з приводу популярних JK Bms ... Маю конструкцію з 16S1P LiFePo4 + JK-B1A20S15P, як кажуть : "... пан сам склепав" + інвертор JYsuspsys MPS-6,2kW один із десятків клонів PowMr . Все працює чудово, але ж "кращому" - не має меж :)). BMS - замовлявся на етапі, коли уявлення про це були дуже поверхневі, тому зараз маю, те що маю... Бажання поєднати інвертор і BMS через RS485 - він є в наявності на "гібриді", ускладнено дуже обмеженою кількістю протоколів у BMS. Вона точно така Smart, як і всі згадані на 29 сторінках форуму , в додатку всі налаштування і т.д. - під "копірку". Але має 150A і струм балансування 1A. Тому питання : А чи можна оновити прошивку моєї BMS використовиючи наприклад upgrade за допомогою популярних пакетів типу : JK-PB2A16S15P.jkbms . Тоб то , чи є ці прошивки універсальними, чи я маю шанс отримати "цеглину", використовуючи firmware для BMS серії PBXXXXXX 200A і 2А балансир ?? Пошуки оновлення саме для моєї плати - не дали результатів... Сайт http://jkbms.net/ взагалі не відкривається , на оф.сайі -пусто, здається виробники не дуже вітають аматорство :)). І друге питання : порт який має BMS, з маркуванням CAN/RS485 ..... Так він є - CAN чи - RS485 ??? Чи можливо і то і то в залежності від вибору протоколу ? І що за купа протоколів у вкладинці UART1 Protocol № ? Це для UART порту що поруч з CAN/RS485? Дякую ......

Вкладення

• Screenshot_20241108_224023_com.jktech.bms.jpg
    Screenshot_20241108_224023_com.jktech.bms.jpg
    291,6 Кб · Перегляди: 11
  • FastStoneEditor1.jpg
    FastStoneEditor1.jpg
    103,8 Кб · Перегляди: 12
  • Screenshot_20241108_224127_com.jktech.bms.jpg
    Screenshot_20241108_224127_com.jktech.bms.jpg
    281,5 Кб · Перегляди: 12
  • Screenshot_20241108_224138_com.jktech.bms.jpg
    Screenshot_20241108_224138_com.jktech.bms.jpg
    279,1 Кб · Перегляди: 9
  • Screenshot_20241108_224144_com.jktech.bms.jpg
    Screenshot_20241108_224144_com.jktech.bms.jpg
    255,8 Кб · Перегляди: 6
  • Screenshot_20241108_224206_com.jktech.bms.jpg
    Screenshot_20241108_224206_com.jktech.bms.jpg
    261,7 Кб · Перегляди: 8
чи є ці прошивки універсальними, чи я маю шанс отримати "цеглину"
JK-B1A20S15P та JK-PB2A16S15P - це два зовсім різних типи БМС.
То ж "цеглину", я думаю, отримаєте автоматично під час (або після) оновлення. Тому вирішуйте самі. Я б такого не робив.

CAN/RS485 ..... Так він є - CAN чи - RS485 ??? Чи можливо і то і то в залежності від вибору протоколу ? І що за купа протоколів у вкладинці UART1 Protocol № ? Це для UART порту що поруч з CAN/RS485? Дякую ......
В мене теж зараз стоїть в батареї схожа "неінверторна" BMS B2A8S20P. Теж купив до того як розібрася.
Що я зрозумів з іноземних форумів. В цих БМСках у звичайному виконанні на роз'ємі RS485 наче нічого нема, а є USART на роз'ємі, який позначено як GPS. Саме туди вмикається зовнішня коробочка RS-485 виробництва JK. Коробочку ту я теж купив дарма. Так от, на виході тієї коробочки справді буде RS-485. Але протокол там зовсім не той, якого хочуть інветори. Там протокол для обміну з РС. На компі можна дивитися спеціальною прогою туж саму інфу що ми дивимось по блютузу.
Але все не зовсім безнадійно. Є кілька проектів, де за допомогою ардуіни/малинки і т.д. перекодують цей протокол в один з інверторних. Наприклад ось ці
https://github.com/Uksa007/esphome-jk-bms-can
https://github.com/ArminJo/JK-BMSToPylontechCAN
Там на гітхабі їх ще кілька є. В мене поки руки до цього питання не дійшли, але в дальніх планах є.

Останнє редагування:
А чи можна оновити прошивку моєї BMS використовиючи наприклад upgrade за допомогою популярних пакетів типу
гадаю що ні. Там прошивки різні для кожної моделі навіть РВ.
орт який має BMS, з маркуванням CAN/RS485 ..... Так він є - CAN чи - RS485 ???
виготовляються різні варіанти. Якщо підтримка САН явно не декларувалась, скоріше за все ні.

Дуже дякую за поради які дозволили мені заощадити час і сили.... В данному випадку, я вважаю, що натягувати сову на глобус не варто! Якщо сильно припече, то новий BMS коштує +- $70, а час і зусилля для адаптації "бюджетного" пристрою через Arduino + адаптер UART -RS485 щоб приліпити до інвертора це довго і нецікаво, хоча б тому що це вже хтось зробив :)). Краще відкалібрувати BMS відносно надійного тестера по напрузі, виставити на Ваш погляд ефективні параметри OPV, OVRP, UVPR, UVP і батарея буде вже в безпеці. Потім переконатись щоб інвертор видавав приблизно ті ж показники напруги . Вибрати режим батареї User , встановити Charging Voltage вище OVP, і Low Battery Cut вище Power Off (BMS) . Щоб інвертор не відчував "зникнення" батареї, коли BMS буде єю керувати. При повному заряді від'єднання - пофіг. Інвертор піднімає напругу і заспокоюється. А при розряді, коли "зникає" завдяки BMS батарея, у мене була неприємна колізія, коли інвертор вмикався і вимикався з інтервалом в 30 сек. Був режим SBU... Батарея просіла і вимкнулась, а межа у інвертора була нижче... Інвертор не зрозумів що трапилось і почав "глючити"!

Рекомендую всім інженеро-вмілим розглянути "допрацювання" до бюджетгих інверторів на випадок black OFF... Більшість з них не мають можливості запустити сторонній пристрій (бензогенератор) , коли сонця-нема, батарея скінчилась, а в мережу так нічого і не подали! Для цього дуже підходить та ж Arduino. Контролює межу по напрузі відключення інвертора і запускає генератор на пів години +-. Заряджає акумулятори на скільки зможе і вимикається... Якщо в мережі нічого не з'явилось...., процесс повторюється! Власне мені це дуже було в пригоді, коли пів року назад єлектроенергію постачали чотири через чотири години, це в кращому випадку...

Дуже дякую за поради які дозволили мені заощадити час і сили.... В данному випадку, я вважаю, що натягувати сову на глобус не варто! Якщо сильно припече, то новий BMS коштує +- $70, а час і зусилля для адаптації "бюджетного" пристрою через Arduino + адаптер UART -RS485 щоб приліпити до інвертора це довго і нецікаво, хоча б тому що це вже хтось зробив :)). Краще відкалібрувати BMS відносно надійного тестера по напрузі, виставити на Ваш погляд ефективні параметри OPV, OVRP, UVPR, UVP і батарея буде вже в безпеці. Потім переконатись щоб інвертор видавав приблизно ті ж показники напруги . Вибрати режим батареї User , встановити Charging Voltage вище OVP, і Low Battery Cut вище Power Off (BMS) . Щоб інвертор не відчував "зникнення" батареї, коли BMS буде єю керувати. При повному заряді від'єднання - пофіг. Інвертор піднімає напругу і заспокоюється. А при розряді, коли "зникає" завдяки BMS батарея, у мене була неприємна колізія, коли інвертор вмикався і вимикався з інтервалом в 30 сек. Був режим SBU... Батарея просіла і вимкнулась, а межа у інвертора була нижче... Інвертор не зрозумів що трапилось і почав "глючити"!
Та я теж вже сумніваюсь чи мені потрібна та інверторна БМС. Зараз все виставив по напругам приблизно як Ви написали, і все чітко працює. Для повної красоти не вистачає тільки правдивого SOC в інверторі. Але почитав ті ж закордонні форуми, так народ жаліється, що з ним теж є проблеми. Бо наче інверторна БМС його теж не дуже вірно вираховує. І якось інвертори на нього інакше реагують, не так як по напрузі. Більше в подробиці не вникав, але якісь проблема там точно є. Наче китайці все ще допилюють прошивки цих БМС, бо вони ще сирі.

Рекомендую всім інженеро-вмілим розглянути "допрацювання" до бюджетгих інверторів на випадок black OFF... Більшість з них не мають можливості запустити сторонній пристрій (бензогенератор) , коли сонця-нема, батарея скінчилась, а в мережу так нічого і не подали! Для цього дуже підходить та ж Arduino. Контролює межу по напрузі відключення інвертора і запускає генератор на пів години +-. Заряджає акумулятори на скільки зможе і вимикається... Якщо в мережі нічого не з'явилось...., процесс повторюється! Власне мені це дуже було в пригоді, коли пів року назад єлектроенергію постачали чотири через чотири години, це в кращому випадку...
У Вас інверторний генератор?. Бо блогери розказують, що зі звичайними генераторами все проблематично. Інвертори не хочуть від них заряджати, бо в них плавають напруга та частота.
В мене звичайний генератор є, але слава богу вже давно не було нагоди його запускати. А просто так експериментувати якось часу нема.

У Вас інверторний генератор?. Бо блогери розказують, що зі звичайними генераторами все проблематично. Інвертори не хочуть від них заряджати, бо в них плавають напруга та частота.
В мене звичайний генератор є, але слава богу вже давно не було нагоди його запускати. А просто так експериментувати якось часу нема.
Ні, самий звичайний. І дійсно, спочатку було розачарування. Інвертор "бачив" напругу від генератора, але сприймати замість мережевої - відмовлявся. Чому? ... я не з'ясовував . Можливо не дуже стабільна напруга, або "синус" не сподобався. Але проблема вирішилась методом "наукового тика" :)) . 1731236062008.png
Після перемикання на "UPS" , інвертору AC input voltage - сподобався. Чому? Знає тільки інвертор :))

• Like
Реакції: Karl
те що написано - необовязково правда.
Перевірити можна перемкнувши протокол і слухати в шині що там.
Якщо є комп, прямі руки і usb-rs485 - можемо спробувати.
Послухати. що інвертор запитує у батарейки.
Можна зрозуміти, по якому протоколу працює.
Вітаю!
Не один день намагаюся щоб потоваришували інвертор ANENJI та батарея DYNESS B4850, але нажаль спроби всі марні.
Підтримка магазину де купував АКБ відповідає що вони спілкуватися не можуть і в той же час говорить що батарея це копія PILONTECH яка працює по протоколу Pilon.
Якщо у вас є можливість допомогти послухати що запитує інвертор, буду дуже вдячний.
Комп є, рівні руки також, usb-rs485 нема, але якщо підкажете який треба придбати, то зроблю це.

Можна забити і як радить магазин встановити налаштування USE, але хочеться щоб використовувалися всі можливості зв'язки інвертор+батарея.

Вітаю!
Не один день намагаюся щоб потоваришували інвертор ANENJI та батарея DYNESS B4850, але нажаль спроби всі марні.
Підтримка магазину де купував АКБ відповідає що вони спілкуватися не можуть і в той же час говорить що батарея це копія PILONTECH яка працює по протоколу Pilon.
Якщо у вас є можливість допомогти послухати що запитує інвертор, буду дуже вдячний.
Комп є, рівні руки також, usb-rs485 нема, але якщо підкажете який треба придбати, то зроблю це.

Можна забити і як радить магазин встановити налаштування USE, але хочеться щоб використовувалися всі можливості зв'язки інвертор+батарея.
Привіт вашим спецам. Протоколи різні.

Невже так складно - технічну частину узгодити з продавцем ДО покупки.
Причина одна і таж як завжди : продавцю пофіг йому нада продать, а покупець не технарь і не повзав по форумам пів року перед покупкою, і про підводні камні взнав коли вже розпакував підарунок. :), я сам ледь не придбав звичайну бмс, зупинило те що я точно незнав 24в чи 48в буде інвертор, поки вибирав інвертори вглибився настіки в тему що взнав про інверторні бмс і всі ці протоколи і багато інчих тонкостей і нюансів, і зрозумів на які граблі чуть не став, причом не тіки з бмс а з усим від акб до інвертора.
Звичайно не всі продавці редиски, але не в редисок цінник вищий якраз по тій причині що там технічно грамотні люди, а не купи-продай який дупля не відбиває чим торгує, а люди купують де дешевше тобто у купи-продай.

Останнє редагування:
Причина одна і таж як завжди : продавцю пофіг йому нада продать, а покупець не технарь і не повзав по форумам пів року перед покупкою, і про підводні камні взнав коли вже розпакував підарунок. :), я сам ледь не придбав звичайну бмс, зупинило те що я точно незнав 24в чи 48в буде інвертор, поки вибирав інвертори вглибився настіки в тему що взнав про інверторні бмс і всі ці протоколи і багато інчих тонкостей і нюансів, і зрозумів на які граблі чуть не став.
Звичайно не всі продавці редиски, але не в редисок цінник вищий якраз по тій причині що там технічно грамотні люди, а не купи-продай який дупля не відбиває чим торгує, а люди купують де дешевше тобто у купи-продай.
Саме так, купу інфи не було перечитано ДО.
Просто коли в документації обох девайсів вказано що вони підтримують однакові протоколи, то віриш в це і сподіваєшся на краще, а виходить як завжди (

Саме так, купу інфи не було перечитано ДО.
Просто коли в документації обох девайсів вказано що вони підтримують однакові протоколи, то віриш в це і сподіваєшся на краще, а виходить як завжди (
я наприклад в мануалі вашої акб так і не побачив ANENJI , щойно просто для загального ровитку пробіг, незнаю чи неуважно але там навіть незнайшов перелік протоколів, тільки список інверторів з якими суміний, і вашого там немає, є пару інверторів в режимі тест.
І взагалі вона якась дивна, верхня напруга 54в, це всього по 3,375 на комірку, щось малувато. там віфі чи блютуз є , її можна настроювать ? чи те що на заводі прошили і все.?

Вкладення

• Безымянный.png
    Безымянный.png
    217,3 Кб · Перегляди: 8
Останнє редагування:
Назад
Угорі