FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Как можно относится серьёзно к тем показаниям на таких малых величинах,
Удивляет больше другое.
Люди, покупают здоровый ящик, полный электроники, с процессором, несколькими реле и цепями их управления, с кучей коммутационных цепей управления, с очень большой кучей крупных транзисторов и трансформаторов для преобразования токов и напряжений. И это всё должно таки чем то питаться даже на холостом ходу. Не говоря, что при активной нагрузке КПД ну ни как не вытянуть выше 97% и оставшиеся 3% уйдут на тепло без вариантов. Потом они с изумлением удивляются, что на это питание уходит 20-40-60 ватт. Я ни как не могу им объяснить, что по другому такие вещи в принципе не работают. Они просто не хотят этого понимать. Они начинают гоняться за экономией этих 20-ти ватт. И это люди, заплатившие от 2000$ в первую очередь за комфорт во время отключений света. Сидели бы с фонариками, светодиодными лентами, с полумёртвым автомобильным или мотоциклетным АКБ на 12 вольт и экономили по полной.

Останнє редагування:
Паралель - це якраз для збільшення потужності. Або з трьох однофазних створити 3 фази..
Я на ліфт поставив Deye SUN-20K-SG05LP3-EU-SM2.
У мене ліфт з 10 кВт двигуном, інверторний драйвер, при старті споживає 16 кВт.
Якщо будете дивитись на висковольтні моделі, то враховуйте максимальний струм батареї і відповідно рахуйте їх мінімальну кількість.
А какая же батарея стоит для лифта на 16 квт?

Есть в хозяйстве 4 шт дее 3ф 12квт.
Две в параллели на одном объекте, две ещё на двух объектах. Ни кто ничего не трогал в настройках но 3 шт из 4х начали кушать собственное питание отк акб. То есть эти 72-75ватт они кушают с батарейки (ток 1.3а) в течение минут 40, доводят акб примерно до 53в и начинают заряжать минут 10-15, доводят до 57.6в и опять разряжают. И так круглые сутки. Началось с месяц назад в 3 часа ночи примерно. Акб дее 5.1, по кану работают.

Может кто-то такое видел?

Вкладення

• Screenshot_2024-12-19-00-21-50-933_com.android.chrome.png
    Screenshot_2024-12-19-00-21-50-933_com.android.chrome.png
    128,6 Кб · Перегляди: 9
Есть в хозяйстве 4 шт дее 3ф 12квт.
Две в параллели на одном объекте, две ещё на двух объектах. Ни кто ничего не трогал в настройках но 3 шт из 4х начали кушать собственное питание отк акб. То есть эти 72-75ватт они кушают с батарейки (ток 1.3а) в течение минут 40, доводят акб примерно до 53в и начинают заряжать минут 10-15, доводят до 57.6в и опять разряжают. И так круглые сутки. Началось с месяц назад в 3 часа ночи примерно. Акб дее 5.1, по кану работают.

Может кто-то такое видел?
Меня интересовал вопрос, какие аккумуляторы стоят, для обеспечения лифта мощностью 20 квт? И на сколько подьемов их хватит, в случае отсутствия света?

Хлопці то я підіймав питання про споживання DEYE "на себе"... Тех-підтримка DEYE мені відверто написала, що моніторинг інвертора показує "погоду на марсі", а на справді інвертор споживає "на себе" десь 1% від поточного споживання.

Ще додам до цього питання. Я його підняв коли побачив, що інвертор бере на себе 60+ Вт і мені це показалося занадто...
Але на зараз у мене інвертор споживає "на себе" лише 30 Вт. См. скрин нижче. І що я для цього зробив? Да просто вимкнув інвертор кнопкою і відключив мережу автоматом (я прошивку на JK BMS оновлював). Коли увімкнув побачив, що інвертор "на себе" 45 Вт бере.

Ще раз відключив. Включив і зараз у мене різниця Grid - Load десь 30 Вт. Є підозра, що показник залежить від навантаження на "Load" при старті інвертора. Чім воно меньше, тім різниця також...

На цьому я заспокоївся і уверовав в написане китайцями - "Моніторинг інвертора дещо бреше".
погоджуюсь. Вчора мій інвертор брав 40 ват, після перезавантаження почав 20. Певно індикація там кривувата.

Удивляет больше другое.
Люди, покупают здоровый ящик, полный электроники, с процессором, несколькими реле и цепями их управления, с кучей коммутационных цепей управления, с очень большой кучей крупных транзисторов и трансформаторов для преобразования токов и напряжений. И это всё должно таки чем то питаться даже на холостом ходу. Не говоря, что при активной нагрузке КПД ну ни как не вытянуть выше 97% и оставшиеся 3% уйдут на тепло без вариантов. Потом они с изумлением удивляются, что на это питание уходит 20-40-60 ватт. Я ни как не могу им объяснить, что по другому такие вещи в принципе не работают. Они просто не хотят этого понимать. Они начинают гоняться за экономией этих 20-ти ватт. И это люди, заплатившие от 2000$ в первую очередь за комфорт во время отключений света. Сидели бы с фонариками, светодиодными лентами, с полумёртвым автомобильным или мотоциклетным АКБ на 12 вольт и экономили по полной.
там трохи є різниця. Як 60 ват споживання це 1.5 кВт*г на добу. 20 це 500 Вт. Батарейки тоді треба розраховувати по різному. Так достатньо може бути 10 кВт, а так 12 кВт, а це 20% ємності.

Доброї ночі. Кого цікавить самоспоживання, провів тести. На отій самій нестерпно пищачо-дзвенячій Деї 6кВт з 91ї сторінки.
1. Батарея відімкнута. Бмс вимкнута кнопкою. Споживання після інвертора нуль. Інвертор споживає 24Вт.

Вкладення

• зображення_2024-12-19_043804621.png
    зображення_2024-12-19_043804621.png
    924,8 Кб · Перегляди: 6
  • зображення_2024-12-19_043814336.png
    зображення_2024-12-19_043814336.png
    888 Кб · Перегляди: 6
2. Батарея підімкнена, увімкнена, але в бмс вимкнута charge. Тобто батарея за потреби віддає, але не приймає. Споживання після інвертора нуль. Інвертор споживає 82Вт. (я не знаю куди він стільки діває, але радіатор тепленький).
Похибка цього лічильника на таких потужностях десь 2Вт.

Вкладення

• зображення_2024-12-19_044640540.png
    зображення_2024-12-19_044640540.png
    901,6 Кб · Перегляди: 10
  • зображення_2024-12-19_044653094.png
    зображення_2024-12-19_044653094.png
    894,5 Кб · Перегляди: 10
  • зображення_2024-12-19_044704792.png
    зображення_2024-12-19_044704792.png
    483,8 Кб · Перегляди: 9
  • зображення_2024-12-19_044713262.png
    зображення_2024-12-19_044713262.png
    259,7 Кб · Перегляди: 8
Ну і наостанок увімкнув charge в бмс, якщо хтось подумав що споживала таки батарея. От оце вже батарея.

Вкладення

• зображення_2024-12-19_045114448.png
    зображення_2024-12-19_045114448.png
    821,1 Кб · Перегляди: 3
(я не знаю куди він стільки діває, але радіатор тепленький).
Глянути б кліщами в цей час струм до батареї. Він точно не нульовий буде. Ви ж фізично не розмикали кабелі від батареї?

погоджуюсь. Вчора мій інвертор брав 40 ват, після перезавантаження почав 20. Певно індикація там кривувата.
Я вам писав раніше про похибку вимірювань малих струмів. Корінь там, не в індикації.

2. Батарея підімкнена, увімкнена, але в бмс вимкнута charge. Тобто батарея за потреби віддає, але не приймає. Споживання після інвертора нуль. Інвертор споживає 82Вт. (я не знаю куди він стільки діває, але радіатор тепленький).
Так а що не зрозуміло? В такій ситуації від батареї ще працює DC-DC перетворювач, який з 52 вольта батареї підвищує до 350-400 вольт для наступного перетворювача у 230 вольт 50 герц. Це зроблено навмистно для того, щоб у випадку вимкнення світла інвертор миттєво подав струм на нагрузку та не було розриву. Та для подачі струму на вихід при підключенні споживачив між інвертором та СТ датчиком.
Або ми все це не обмежуємо та платим трохи більше, або ми втрачаємо частину комфорту та можливостей. Тоді не зрозуміло навіщо такий продвинутий інвертор, якщо можно обійтися протішим, вимкнути режим UPS перейти на APL та радуватись споживанню 10-20 ватт.
там трохи є різниця. Як 60 ват споживання це 1.5 кВт*г на добу. 20 це 500 Вт. Батарейки тоді треба розраховувати по різному. Так достатньо може бути 10 кВт, а так 12 кВт, а це 20% ємності.
Ці умовні 20% треба розраховувати та поповнювати від сонячніх панелей, або від мережі.
Та і рахуєте ви не дуже вірно. Ваші разрахунки тільки для системи, яка простоює в холосту без навантаження та без зарядки АКБ. тоб то ці умовні 60 ватт витрачаються даремно. В працюючий у нагруженій системі ці 60 ватт включаються в роботу.

Останнє редагування:
Если найдёте решение - дайте знать. Часть из описанных проблем и у меня появилась. Например с татч скрином, он тоже живёт своей жизнью и нажимает где попало даже если пальцем не касаться экрана, а просто поднести на расстоянии 2-3мм. Примерно после обновления китайцами удалённо. Но у меня нет украинской локализации.
Привіт. Знайшли рішення по багу на тач скрін. Маю таку саму проблему.

Вітаю спільнота. інвертор DEYE 12kw 3 фазний глючить після оновлення мови - писав виробнику - оновили дистанційно (((( через день входить в штупор - екран не нажимається - зависає. Треба перезавантажити - вимикаю інвертор, батарею - тільки так. за спостереженням відбувається в 00.05 коли іде команда заряджати акум. Мову повернув назад, але монітор став жити своім життям ( коли ввожу 7-7-7-7 - може з 5-10 спроби, відкриває вкладки самостійно) Дякую за допомоу

Привіт. Знайшли вирішення проблеми з тач скріном?

Привіт. Знайшли рішення по багу на тач скрін. Маю таку саму проблему.
к сожаению нет, привык не пользоваться экраном)))

P.S. продам экран за ненадобностью, не дорого)))

Так а плёнку защитную никто кроме меня так и не пробовал снять?

Назад
Угорі