FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Нажаль у цієї клятої каструлі є куди суттєвіші недоліки, ніж неідеальний екран чи якась плівка.

6, китаёзы обновили онлайн и дня через три начались проблемы с тачем, попросил обнвить ещё раз, но видно были в штопоре и морозились часов шесть, удалил сообщение и перешил сам, недели три полёт нормальный ( никого не к чему не подталкиваю)))))

Вітаю!
Зібрав таку систему: інвертор Deye SUN-8K-SG01LP1-EU + 2 акумулятори Deye SE-G5.1Pro-B
Користуюсь вже 3 дні, все супер, але є запитання і я впевнений, що тут точно знають відповідь :)
Помітив, що відбувається розряд акумулятора (20-50-70 Вт) навіть коли SOC нижче порогу вказаного в Time Of Use.
Почитав доступну інформацію з різних джерел і зробив висновок, що цей розряд повʼязаний з живленням самого інвертора,
тобто він використовує постійний струм для забезпечення своєї роботи, беручи його з акумулятора,
і це приблизно 1% від його потужності (8 кВт - 80 Вт). Чи це дійсно так?
Screenshot 2024-12-19 at 22.21.10.png

Вітаю!
Зібрав таку систему: інвертор Deye SUN-8K-SG01LP1-EU + 2 акумулятори Deye SE-G5.1Pro-B
Користуюсь вже 3 дні, все супер, але є запитання і я впевнений, що тут точно знають відповідь :)
Помітив, що відбувається розряд акумулятора (20-50-70 Вт) навіть коли SOC нижче порогу вказаного в Time Of Use.
Почитав доступну інформацію з різних джерел і зробив висновок, що цей розряд повʼязаний з живленням самого інвертора,
тобто він використовує постійний струм для забезпечення своєї роботи, беручи його з акумулятора,
в мене не так. Grid charge галочка стоїть?

ні, Grid charge стоїть галочка на проміжок часу з 1:00 до 5:00,
на скріншоті праворуч видно (це аналог Time Of Use тільки з веб-інтерфейсу solarman)
можливо і для інвертора тоді бере. Але я використовую інакше, заряджаю до 100% за нічним тарифом з 23 до 07, а потім протягом дня до 30% розряджаю з 07 до 23.

можливо і для інвертора тоді бере
зʼясував деякі деталі: виявилось, що 65-70 Вт бере з акума, коли активовано Grid Peak shaving
коли знімаю галочку - то за декілька секунд падає споживання батареї до 15-17 Вт
але, як я розумію, коли підключений акумулятор і ніхто з нього нічого не бере і не йде зарядка,
то ці 15-17 Вт - це буде такий собі мінімум, який в будь-якому випадку буде витрачатись.

зʼясував деякі деталі: виявилось, що 65-70 Вт бере з акума, коли активовано Grid Peak shaving
коли знімаю галочку - то за декілька секунд падає споживання батареї до 15-17 Вт
але, як я розумію, коли підключений акумулятор і ніхто з нього нічого не бере і не йде зарядка,
то ці 15-17 Вт - це буде такий собі мінімум, який в будь-якому випадку буде витрачатись.
певно через ті смарт бемеески.

Вітаю!
Давайте начнём с начала. Аккумулятор должен заряжаться до 100% иначе узнать правильный SOC он не может ибо SOC величина которая высчитывается.

Аккумулятор должен заряжаться до 100%
чи вірно я розумію, що ви пропонуєте у Time of Use там де в мене поставлена галочка Grid Charge (з 01:00 - до 05:00) змінити рівень заряду акумулятору з 80% до 100%?

чи вірно я розумію, що ви пропонуєте у Time of Use там де в мене поставлена галочка Grid Charge (з 01:00 - до 05:00) змінити рівень заряду акумулятору з 80% до 100%?
Я би не рекомендував заряджати постійно до 100%. Після 3,34В на елемент напруги на елементах різко розповзаються і до 100% може бути значна різниця. Я навіть бачив від 3.4 до 3.57. Це вже на межі процесу швидкої деградації. Балансування при швидкому заряджанні не встигає. Рекомендую дивитися по напругах на елементах. Нормальне використання від 3В до 3.36В. А це в мене від 12% до 96%. У вас можуть бути інші проценти, дивіться по BMS.
Щодо необхідності зарядки до 100%, то на окремих моделях BMS дійсно для визначення точки повного заряду їм потрібно до неї дійти. Однак на мою думку достатньо це робити раз чи два на місяць, а не кожен день, якщо звичайно вас турбує довговічність батареї. Та і в сонячні дні заряд від панелей часто сам дійде 100%.

Назад
Угорі