FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

спожив більше чем сгенерував, то споживат вигідніше вночі? В цьому варіанті діють тарифи день ніь?
як що у вас двозонний тариф
коли встановлюєте лічильник під ЗТ його також можна запрограмувати під двозонний тариф
Як це зробити залежить від РЄС, мабуть треба окрему заяву писати і тоді будуть рахувати вам (як що генерація буде меньше споживання) день ніч пропорційно

як що у вас двозонний тариф
коли встановлюєте лічильник під ЗТ його також можна запрограмувати під двозонний тариф
Як це зробити залежить від РЄС, мабуть треба окрему заяву писати і тоді будуть рахувати вам (як що генерація буде меньше споживання) день ніч пропорційно
Так, 2х зоний. День/ніч споживання. День/ніч генерація.
Що значить пропорційно? Нарахують саме те що в нічний час по нічному тарифу, те що в день по денному?

За лютий генерував по зеленому тарифу. Але, на сьогодні "ясно дтек", не дали нарухування. Тож я не розумію досі як це працює :(

Тобто при зеленому тарифі, вигідно в нічний час (коли нічний тариф), не користуватись мережою а споживати з АКБ, акий заряджається від сонця? Такий підхід біль вигідний?
Я ж говорю, получается бессмыслица.
Если я заряжаю ночью АКБ от сети - (покупаю 10квт) а днём генерирую в сеть 10квт - то никто, никому, ничего не должен. Если ночью я сижу на акуме (не покупаю сеть) то днём я заряжаю акум и ничего не продаю (образно) и опять никому никому.
Поэтому я для себя сделал вывод - нет смысла пытаться перенести потребление на ночь, если на улице солнечные дни.
А расчёт от дтэк вы не видите, потому что он приходит до 20 числа (16-18 каждого месяца). По крайней мере у меня. В Днепре

6кВ идёт в сеть и на лоад, а 1.8кВ идёт в аккумулятор.
Починає генерувати сонце. Починає заряджатись АКБ а в мережу не іде, і поки сонце підіймиться до обіду і почне генерувати 6+ кВт, АКб зарядиться. Те що ви пишите, то в теорії чи так працює в реальності?

Що значить пропорційно? Нарахують саме те що в нічний час по нічному тарифу, те що в день по денному?
Припустимо ви згенерували 900 а спожили 1000 з них вночі 800, тобто ви повинні заплатити за 100 - пропорційно це буде 80 по нічному тарифу и 20 по денному

Если ночью я сижу на акуме (не покупаю сеть) то днём я заряжаю акум и ничего не продаю (образно) и опять никому никому.
Акумулятор заряджатися не 100х100 а е ККД десь 90% тому як що сідіти на акумуляторі а потім його заряджати то будуть втрати не на вашу користь, переносити споживання на ніч при ЗТ має сенс тільки як що точно зате що споживання за місяць буде більше ніж генерація

Акумулятор заряджатися не 100х100 а е ККД десь 90% тому як що сідіти на акумуляторі а потім його заряджати то будуть втрати не на вашу користь, переносити споживання на ніч при ЗТ має сенс тільки як що точно зате що споживання за місяць буде більше ніж генерація
Ну, и какая разница от чего я его буду заряжать, от солнца или от сети? КПД он и останется КПД. Если без бойлера, то ночного потребления зам аж целых 2квт за всю ночь. Ни о чём.

Акумулятор заряджатися не 100х100 а е ККД десь 90% тому як що сідіти на акумуляторі а потім його заряджати то будуть втрати не на вашу користь
Окрім ККД заряду АКБ, є ще споживання самого інвертора, котре він тягне з АКБ даже при наявності мережі. І на добу це приблизно 1 кВт година. Тобто якщо пів дня на АКБ, а потім заряд цього АКБ, то прийдеться окрім втрат на ККД заряду, компенсувати ще і ці 0.5 кВт годин що насмоктав на себе інвертор.

Предлагаете не использовать акум, а все время держать его 100% в тайм оф юз?

Подскажите пожалуйста, можно ли гибридный инвертор Deye использовать в off-grid режиме, с выключенной сетью, только солнце и АКБ?
А то один человек на Ютуб утверждал, что установщики не рекомендовали ему отключать сеть от инвертора даже если солнца с головой хватает.
Будто бы работа инвертора без городской сети ему чем то вредит

Для 6кВт гібридного інвертора, чи є влика різниця яку напругу має сонячне поле. 200 вольт та 330.
Воно то в допусках, но як розуміти на скільки більше втрат якщо поле дає напругу 200 вольт? Це на ККД впливає, та на початок генерації. Але дивлюся логи, хоча напруга і велика, струм біля нуля, і потужність також. І тільки коли далісвітає, напругу майже не міняється а струм з'являється. Може хто на практиці замічав, на скільки велика різниця.

Подскажите пожалуйста, можно ли гибридный инвертор Deye использовать в off-grid режиме, с выключенной сетью, только солнце и АКБ?
А то один человек на Ютуб утверждал, что установщики не рекомендовали ему отключать сеть от инвертора даже если солнца с головой хватает.
А що йому буде? З чого це має впливати відсутність мережі? А якщо це взагалі автономна станція, без мережі. То по логиці вона має швиденько вийти з ладу. Нажаль, багато є міфів.

В мене дома саме так і працює зараз. Сонця вдосталь, батареї на ніч вистачає.

Не знаю откуда такая информация вот этого человека на Ютубе но она меня немного ввела в ступор.
Ну то есть то что инвертор deye нежелательно использовать без сети

Назад
Угорі