FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

450v на панелях без нагрузки. Як тільки ви підключаєте їх до інвертора, то напруга падає до 130v. Треба перевырити який струм при пыд'эднані проходить з панелей. Якщо дуже малий, то шукайте далі на панелях.
З іншим інвертором працює, знімав до 4.3 кВт

А перед этим меняли у продавца на такой же новый инвертор. И?
Так в чём дело?
Всё проверяется правильными приборами на месте без всяких замен и прочего. Чудеса конечно встречаются, но правильная диагностика это правильный путь к правильному определению причины.
Так, міняв на такий же новий інвертор. Може підкажете до кого можна звернутися у Львові?

по рекомендації з іноземного форуму зробив наступне
- відєднав повністю AC і заземлення, від"єднав PV вхід, залишив тільки акум
- поміряв напругу на PV конекторах які ідуть в інвертер - 460V
- підєднав і увімкнув PV - показує 0V

коли все те саме з заземленням - показує ~130V і F23 помилку

ще міряв напругу між DC+ і землею показує 40VDC і зразу падає до нуля і DC- і земля показує ~140V і падає зразу до нуля. Наскільки я розумію це нормально.

Відео проблеми (англійською, записував для іноземного форуму):

Останнє редагування:
Хтось стикався з проблемою, що іде зарядка АКБ від мережі, хоча це заборонено. Струм зарядки всього 1-2 ампера. В настройках зарядка від мережі заборонена. Ніяких хитрих сценаріїв немає. Воно то наче і не багато, але навіть на дешевом powmr такого не було.

І ще питання. Як настроїти, щоб будинок працював від АКБ при наявності мережі, до ступіню розрядки наприклад 50%. А далі переходив на мережу. А 50% залишалось на випадок вимкненя мережі. Для тогож powmr задававля режим SBU. Та пороги коли переходити з АКБ на мережу, і знову на АКБ. А тут не розумію :)

І яку програму використовувати для моніторингу на ПК (віндовс). Хотілось статистику, по можливості детальну. ХомАсистемс підняти не можу. Логер 4ї версії, це наче проблема. Поки не вдалося. Та і складнощів багато, хотілось би без таких складнощів з настройками.

Всім добрий день,

Виникла проблема з роботою інвертора Deya SUN-3K-SG04LP1-24-EU.
Коли нема мережі, то чомусь на контактах Load на контакті N фаза, а на контакті L нуль.
Як це виправити?

Вкладення

• IMG_1419.JPG
    IMG_1419.JPG
    1,7 Mб · Перегляди: 10
коли все те саме з заземленням - показує ~130V і F23 помилку

ще міряв напругу між DC+ і землею показує 40VDC і зразу падає до нуля і DC- і земля показує ~140V і падає зразу до нуля. Наскільки я розумію це нормально.
Здається мені, якщо відімкнуті заземлення від інвертора, то все запрацює.
Заземлення у квартирі зло, а в особистій будівлі заземлення обладнання та заземлення панелей з їх захистом повинно бути окремо та рознесено на ділянці як найдалі. Бо земляна петля дуже привиредлива штука.

Останнє редагування:
Коли нема мережі, то чомусь на контактах Load на контакті N фаза, а на контакті L нуль.
Як це виправити?
Якщо нулі входу и виходу не з'єднані, то то нормально. Такі індикатори не є прибором в такій ситуаціі.

Здається мені, якщо відімкнуті зазеслення
Здається мені, якщо відімкнуті заземлення від інвертора, то все запрацює.
Заземлення у квартирі зло, а в особистій будівлі заземлення обладнання та заземлення панелей з їх захистом повинно бути окремо та рознесено на ділянці як найдалі. Бо земляна петля дуже привиредлива штука.
Пробував - відєднував повністю від інвертора AC та заземлення і під"єднав тільки акум та PV - показує 0V, там на відео є :(

Якщо нулі входу и виходу не з'єднані, то то нормально. Такі індикатору не є прибором в такій ситуаціі.
А якщо в такому випадку поміняти місцями дроти підключення навантаження, то це нормально буде?

А якщо в такому випадку поміняти місцями дроти підключення навантаження, то це нормально буде?
Вам потрібно щоб довго та правильно працювало, чо щоб показометр у вашій руці показував?

Вам потрібно щоб довго та правильно працювало, чо щоб показометр у вашій руці показував?
Справа не в показометрі. Просто в такому випадку у мене більша частина споживачів в квартирі від інвертора не працює. Тобто від інвертора в щиток приходить нуль там де повинна бути фаза, а там де фаза там нуль. І працює тільки частина споживачів.
Я підозрюю що це із-за того що фаза та нуль перепутани.

... І ще питання. Як настроїти, щоб будинок працював від АКБ при наявності мережі, до ступіню розрядки наприклад 50%. А далі переходив на мережу. А 50% залишалось на випадок вимкненя мережі. Для тогож powmr задававля режим SBU. Та пороги коли переходити з АКБ на мережу, і знову на АКБ. А тут не розумію :)
Виставити розклад (System Work Mode):
Grid Charge, коли заряджати батарею до 100% (наприклад 23-7 нічний тариф), параметр Batt 100%
Grid Charge, коли розряджати батарею до 50% (наприклад 7-23 денний тариф), параметр Batt 50%
Якщо додається сонце, воно буде заряджати батарею від 50 до 100%

Останнє редагування:
Пробував - відєднував повністю від інвертора AC та заземлення і під"єднав тільки акум та PV - показує 0V, там на відео є :(
На всякий случай, ну а вдруг - после автомата не перепутали коннектора папа- мама?

Добрий день! Цікавить робота DEYE 6 кв в ражимі Zero Export To TC. Чи в цьому режимі дає напругу на вихід LOAD для резервного живлення у випадку відсутності мережі та вимкнених панелях? Дякую

:) перевірив ще раз - полярність коректна
Вам выше писал, что похоже на утечку. Возможно повреждён солнечный кабель. Возможно повреждение в какой-то панеле. А вы, простите, х****й занимаетесь.

Всім добрий день,

Як це виправити?
Для начала начать использовать нормальный провод с цветовым обозначением. Синий - ноль (N), коричневый - фаза (L), жёлто-зелёный - земля (PE). А с одноцветными - вы скорее всего и напутали.
Отключите устройство. Проверьте правильно ли на неё заходят фаза-ноль-земля. Затем тоже прозвоните на load.

Вам выше писал, что похоже на утечку. Возможно повреждён солнечный кабель. Возможно повреждение в какой-то панеле. А вы, простите, х****й занимаетесь.
я намагався виключити таку причину декількома способами:
- кидав новий окремий кабель від панелей до інвертора: результат той самий
- підєднував інвертор у товариша: результат той самий
- старий інвертор працює з панелями

Якщо можете підказати як ще продіагностувати і не займатися х****нею буду неіронічно вдячний ;)

- старий інвертор працює з панелями
Старий це китайський простий, та він не перевіряє параметри по заземленню. Там заземленя лише на корпус для захисту від ураження при торканні.
У Deye, Solis усе складніше, що забеспечує надійність та стабільність роботи.

Останнє редагування:
Старий це китайський простий та він не перевіряє параметри по заземленню. Там заземленя лише на корпус для захисту від ураження при торканні.
У Deye, Solis усе складніше, що забеспечує надійність та стабільність роботи.
Думаете у товарища, к которому возили, тоже проблема с заземлением? Ведь у него тоже не работает

Назад
Угорі