FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Підкажіть, скільки у вас інвертор споживає "на себе"? У мене коли інвертор живіть споживачів від мережі та не заряджає акб, різниця по споживанню досягає 50-60Вт. Тобто наприклад споживачі беруть 300Вт, а з мережі інвертор тягне 360Вт. Тобто 60 Вт то втрати на інвертор.
Це начебто забагато... На добу 24г*60Вт=1.4 кВт. На місяць це 43 кВт або біля 200 додаткових грн. "за світло".

Підкажіть, у всіх Deye 6K так споживає? А то може у мене з налаштуваннями щось не гаразд? Або може прошивка?
нормальное потребление, за комфорт нужно платить
у меня 12к-3ф порядка 85 ватт кушает

нормальное потребление, за комфорт нужно платить
у меня 12к-3ф порядка 85 ватт кушает

Не, воно може і нормальне... Знаю є китайці, котрі більше 100Вт на себе споживають.
Але не зовсім зрозуміло, куди інвертор 60Вт витрачає? Коли є мережа, вся праця інвертора - замкнути контакти реле та пропускати скрізь себе 220 транзитом.

Всім доброго дня!
Якщо є знавці, підкажіть будь ласка - маю на руках інвертор Anenji 6.2 kW 48V 120A (ANJ-6200W-48V-WiFi) і акумулятор Deye RW-M6.1-B.
Зібрали та підключили цей комплект в оселі. Проте акумулятор підключити до інвертора через RS-485 не наважуюсь - боюся, що вони не потоваришують і сгорить BMS. До того ж, звонив в техпідтримку Deye - вони кажуть, що акумулятори Deye зашиті лише під інвертори Deye і з інверторами інших виробників не дружать(.
Наразі, проблема така - після приблизно доби користування і після того, як акумулятор повністю зарядився, він сам по собі відключився. Для того, щоб знов під"єднати його до системи, доводиться вмикати його кнопкою вручну(

Заздалегідь дякую знавцям за поради!
Вероятно нужно обновить прошивку аккумулятора на 2009, т.к. на старых он периодически засыпал.

Не, воно може і нормальне... Знаю є китайці, котрі більше 100Вт на себе споживають.
Але не зовсім зрозуміло, куди інвертор 60Вт витрачає? Коли є мережа, вся праця інвертора - замкнути контакти реле та пропускати скрізь себе 220 транзитом.
Так может вы свою систему соберёте на перемычках?)))
А проц не работает? А вся его обвязка? А логгер данные не передаёт? А чтобы их передать их наверно бы и замерить нужно. А ещё нужно, чтобы он (инвертор) в течении 20-30мск уже выдавал на load, если исчезнет сеть. А ещё...........

Коли є мережа, вся праця інвертора - замкнути контакти реле та пропускати скрізь себе 220 транзитом.
Только вот генерация энергии продолжает работать хотим мы этого или нет. Как выше написали для очень быстрой выдачи на нагрузку в случае отключения сети. Ту и когда солнечные панели он так же может генерить и обратно в сеть.
Внутри не просто перемычка для транзита. Она там ещё и внутреннюю генерацию подключает.

Добрий день! Підкажіть який кабель підходить для з'єднання двох інверторів Deye 5кВт паралельно. В інструкції не пише. Яка його розпіновка? Чи підходить такий, як інвертор-BMS?

Достаточно корпус пощупать и сразу понятно куда делись 50 ватт))

Все, все, переконали, зрозумів. Просто дещо неочікувано велике число вийшло. Але якщо то нормально і у всіх так, то питати немає про що.

Добрий день! Підкажіть який кабель підходить для з'єднання двох інверторів Deye 5кВт паралельно. В інструкції не пише. Яка його розпіновка? Чи підходить такий, як інвертор-BMS?
Обычный ethernet патчкорд

• Like
Реакції: Romm
Прошу допомоги! Може хтось знає чому на моїй Дейке в меню налаштувань батареї відсутні додаткові кнопки 1732886092694.png

Підкажіть, у всіх Deye 6K так споживає? А то може у мене з налаштуваннями щось не гаразд? Або може прошивка?
Саме так у всіх.
Мій Deye 6K біля 70 Вт споживає "на себе".

Звісно, можна ж вимикати інвертор, наприклад, якщо панелі засипані снігом і виробляють менше 1,5 - 1,7 кВт за день. Але, задля комфорту під час вимкнень ел/енергії - треба з цим змиритися))

Київенерго вимикає електроенергію і інвертор не переходить одразу ж на батарею, а теж вимикає і через секунд 5-10 переходить і вмикає електроенергію.
А інколи при переході на батарею не вимикається, а переходить «безшовно».
У Вас встановлено якесь реле напруги ПІСЛЯ інвертора?

А зачем?

Саме так у всіх.
Мій Deye 6K біля 70 Вт споживає "на себе".

Звісно, можна ж вимикати інвертор, наприклад, якщо панелі засипані снігом і виробляють менше 1,5 - 1,7 кВт за день. Але, задля комфорту під час вимкнень ел/енергії - треба з цим змиритися))

Так народ, я з вами погодився, про "нормальне" споживання 60 Вт для Deye 6K... Погодився, але в голові крутилося що або в мене склероз, "дежавю" та ін. або було споживання значно меньше... Та і у мануалі на інвертор заявлено 20Вт холостій хід, а не 60+.

Я згадав, що коли інвертор працював перший тиждень, я ще не розібрався з дистанційною передачею даних та не підключив WiFi, тому рідні багато разів фотографували екран та відсилали мені у вайбер, щоб я міг контролювати роботу системи. У той час інвертор працював на прошивці із заводу С36E, на ній ще була проблема з інвертуванням кольорів на єкрані.

Я підняв ті фото... і що я побачив? Я побачив споживання 20+ Ватт! Двадцать, а не 60+. Фото додаю!

Вот такі справи. І я з цього факту роблю наступні висновки.

1. Можливо збільшення споживання у 2-3 рази (20+Вт -> 60+ Вт.) відбулося із-за зміни прошивки, китайці мені прошили С36F, одночасно це вирішило проблему інвертування кольорів. Теоретично можливо, що проблему кольорів вони вирішили за рахунок збільшення напруги живлення окремих плат в середині інвертора. Якщо це так... про доцільність такого рішення та його наслідки для надійності інвертора слід поміркувати окремо. Може краще з інвертованими кольорами але без овервольтажу електроніки працювати? Окрім того, 60+ Вт це 1,5 кВт на добу! Це як би ДОХРЕНА для АКБ, та і гроші на кінець місяця "за світло" також не копійки...

2. Є ще один варіант. Коли було споживання 20 Вт, у мене до інвертора не був підключений логер (WiFi модуль). Можливо це він та дистанційний моніторинг так збільшують споживання... В цю теорію добре лягає дефолтний інтервал передачі даних логера у 5 хвилин. Може тому і зробили такий великий інтервал передачі (5 хв.), тому що при його зменшенні ростє споживання. Теорія звісно так собі... 1 кВт на добу на логер... це свирепий маразм. У мене роутер безперервно щось передає, але не жере енергію кіловатами...

Але прошивка та підключення логеру це єдине чим інвертор зараз (60 Вт) відрізняється від інвертора раніше (20 Вт).

Якщо тут хтось є, у кого інвертор Deye 6K SG03LP1 з заводскою прошивкою С36E та інвертованими кольорами - дуже прошу, напишіть ваше споживання.

Якщо у когось Deye 6K SG03LP1 без підключеного логера, також напишіть pls споживання. Я как буду на наступних вихідних біля інвертора спробую відключити логер, та гляну що зі споживанням стане. але може хтось зараз встановлює інвертор та може глянути найближчім часом.

Вкладення

• Deye1.jpg
    Deye1.jpg
    167,6 Кб · Перегляди: 23
  • Deye2.jpg
    Deye2.jpg
    149,6 Кб · Перегляди: 23
  • Deye3.jpg
    Deye3.jpg
    161,2 Кб · Перегляди: 23
Так народ, я з вами погодився, про "нормальне" споживання 60 Вт для Deye 6K... Погодився, але в голові крутилося що або в мене склероз, "дежавю" та ін. або було споживання значно меньше... Та і у мануалі на інвертор заявлено 20Вт холостій хід, а не 60+.

Я згадав, що коли інвертор працював перший тиждень, я ще не розібрався з дистанційною передачею даних та не підключив WiFi, тому рідні багато разів фотографували екран та відсилали мені у вайбер, щоб я міг контролювати роботу системи. У той час інвертор працював на прошивці із заводу С36E, на ній ще була проблема з інвертуванням кольорів на єкрані.

Я підняв ті фото... і що я побачив? Я побачив споживання 20+ Ватт! Двадцать, а не 60+. Фото додаю!

Вот такі справи. І я з цього факту роблю наступні висновки.

1. Можливо збільшення споживання у 2-3 рази (20+Вт -> 60+ Вт.) відбулося із-за зміни прошивки, китайці мені прошили С36F, одночасно це вирішило проблему інвертування кольорів. Теоретично можливо, що проблему кольорів вони вирішили за рахунок збільшення напруги живлення окремих плат в середині інвертора. Якщо це так... про доцільність такого рішення та його наслідки для надійності інвертора слід поміркувати окремо. Може краще з інвертованими кольорами але без овервольтажу електроніки працювати? Окрім того, 60+ Вт це 1,5 кВт на добу! Це як би ДОХРЕНА для АКБ, та і гроші на кінець місяця "за світло" також не копійки...

2. Є ще один варіант. Коли було споживання 20 Вт, у мене до інвертора не був підключений логер (WiFi модуль). Можливо це він та дистанційний моніторинг так збільшують споживання... В цю теорію добре лягає дефолтний інтервал передачі даних логера у 5 хвилин. Може тому і зробили такий великий інтервал передачі (5 хв.), тому що при його зменшенні ростє споживання. Теорія звісно так собі... 1 кВт на добу на логер... це свирепий маразм. У мене роутер безперервно щось передає, але не жере енергію кіловатами...

Але прошивка та підключення логеру це єдине чим інвертор зараз (60 Вт) відрізняється від інвертора раніше (20 Вт).

Якщо тут хтось є, у кого інвертор Deye 6K SG03LP1 з заводскою прошивкою С36E та інвертованими кольорами - дуже прошу, напишіть ваше споживання.

Якщо у когось Deye 6K SG03LP1 без підключеного логера, також напишіть pls споживання. Я как буду на наступних вихідних біля інвертора спробую відключити логер, та гляну що зі споживанням стане. але може хтось зараз встановлює інвертор та може глянути найближчім часом.
У мене такий же інвертор, споживання 20-30 вт .

Вкладення

• IMG20241201201051.jpg
    IMG20241201201051.jpg
    2,8 Mб · Перегляди: 35
  • IMG20241201201128.jpg
    IMG20241201201128.jpg
    2,4 Mб · Перегляди: 33
У кого є проблеми з сенсором. Захисна плівка знята чи ні?

Останнє редагування:
Назад
Угорі