Саме так у всіх.
Мій Deye 6K біля 70 Вт споживає "на себе".
Звісно, можна ж вимикати інвертор, наприклад, якщо панелі засипані снігом і виробляють менше 1,5 - 1,7 кВт за день. Але, задля комфорту під час вимкнень ел/енергії - треба з цим змиритися))
Так народ, я з вами погодився, про "нормальне" споживання 60 Вт для Deye 6K... Погодився, але в голові крутилося що або в мене склероз, "дежавю" та ін. або було споживання значно меньше... Та і у мануалі на інвертор заявлено 20Вт холостій хід, а не 60+.
Я згадав, що коли інвертор працював перший тиждень, я ще не розібрався з дистанційною передачею даних та не підключив WiFi, тому рідні багато разів фотографували екран та відсилали мені у вайбер, щоб я міг контролювати роботу системи. У той час інвертор працював на прошивці із заводу С36E, на ній ще була проблема з інвертуванням кольорів на єкрані.
Я підняв ті фото... і що я побачив? Я побачив споживання 20+ Ватт! Двадцать, а не 60+. Фото додаю!
Вот такі справи. І я з цього факту роблю наступні висновки.
1. Можливо збільшення споживання у 2-3 рази (20+Вт -> 60+ Вт.) відбулося із-за зміни прошивки, китайці мені прошили С36F, одночасно це вирішило проблему інвертування кольорів. Теоретично можливо, що проблему кольорів вони вирішили за рахунок збільшення напруги живлення окремих плат в середині інвертора. Якщо це так... про доцільність такого рішення та його наслідки для надійності інвертора слід поміркувати окремо. Може краще з інвертованими кольорами але без овервольтажу електроніки працювати? Окрім того, 60+ Вт це 1,5 кВт на добу! Це як би ДОХРЕНА для АКБ, та і гроші на кінець місяця "за світло" також не копійки...
2. Є ще один варіант. Коли було споживання 20 Вт, у мене до інвертора не був підключений логер (WiFi модуль). Можливо це він та дистанційний моніторинг так збільшують споживання... В цю теорію добре лягає дефолтний інтервал передачі даних логера у 5 хвилин. Може тому і зробили такий великий інтервал передачі (5 хв.), тому що при його зменшенні ростє споживання. Теорія звісно так собі... 1 кВт на добу на логер... це свирепий маразм. У мене роутер безперервно щось передає, але не жере енергію кіловатами...
Але прошивка та підключення логеру це єдине чим інвертор зараз (60 Вт) відрізняється від інвертора раніше (20 Вт).
Якщо тут хтось є, у кого інвертор Deye 6K SG03LP1 з заводскою прошивкою С36E та інвертованими кольорами - дуже прошу, напишіть ваше споживання.
Якщо у когось Deye 6K SG03LP1 без підключеного логера, також напишіть pls споживання. Я как буду на наступних вихідних біля інвертора спробую відключити логер, та гляну що зі споживанням стане. але може хтось зараз встановлює інвертор та може глянути найближчім часом.