FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Не могу у 12квт 3ф найти настройку по разности напряжения фаз. Есть такая в принципе? Мне кажется он держит примерно 10%. То есть, если одна фаза 237, а другая например 210 - он отключает сеть.
В копеечном реле такая функция есть, в дее нет?
Ставьте стабилизаторы. При перекосах в 10+% Deye переходит на батарейку.
Настройки сети в Grid Setup Menu - 2 страница.

Так а как гонять зелёный тариф на стабе?

(WiFi модуль). Можливо це він та дистанційний моніторинг так збільшують споживання... В цю теорію добре лягає дефолтний інтервал передачі даних логера у 5 хвилин. Може тому і зробили такий великий інтервал передачі (5 хв.), тому що при його зменшенні ростє споживання.
У мене інтервал передачі даних 1 хвилина. Власне споживання таке саме, як і коли був інтервал 5 хв.
Так що це не від інтервалу залежить.

Якщо тут хтось є, у кого інвертор Deye 6K SG03LP1 з заводскою прошивкою С36E та інвертованими кольорами - дуже прошу, напишіть ваше споживання.
У мене заводська прошивка "з коробки" C36D з нормальними кольорами - споживання 60-70 Вт було з самого початку (з вересня 2023 року)

У мене інтервал передачі даних 1 хвилина. Власне споживання таке саме, як і коли був інтервал 5 хв.
Так що це не від інтервалу залежить.

У мене заводська прошивка "з коробки" C36D з нормальними кольорами - споживання 60-70 Вт було з самого початку (з вересня 2023 року)
Може якби в мене з початку 60+, як у вас, воно б не так турбувало. Але ж я бачив, що мій інвертор може споживати 20+, а споживає 60+, скріни у підтвердження цього є. Хочется розібратися та повернути споживання 20 Вт.

Може якби в мене з початку 60+, як у вас, воно б не так турбувало. Але ж я бачив, що мій інвертор може споживати 20+, а споживає 60+, скріни у підтвердження цього є. Хочется розібратися та повернути споживання 20 Вт.
А можна скріни як у вас зараз 60 ват?

А можна скріни як у вас зараз 60 ват?
З нормальними кольорами то на зараз. Зробив скріни для споживання з мережі, та споживання з АКБ. Як бачите різниця всюди 60 Вт.
А з інвертованими кольорами - то як було раніше, коли інвертор брав біля 20 Вт. Причому даже обсяг навантаження близький.

Якого дідька інвертор почав жерти 60+... намагаюся це з'ясувати та усунути.

Вкладення

• Deye1.jpg
    Deye1.jpg
    221 Кб · Перегляди: 16
  • Deye2.jpg
    Deye2.jpg
    163,4 Кб · Перегляди: 16
  • Deye3.jpg
    Deye3.jpg
    161,2 Кб · Перегляди: 14
  • Deye4.jpg
    Deye4.jpg
    138,3 Кб · Перегляди: 16
З нормальними кольорами то на зараз. Зробив скріни для споживання з мережі, та споживання з АКБ. Як бачите різниця всюди 60 Вт.
А з інвертованими кольорами - то як було раніше, коли інвертор брав біля 20 Вт. Причому даже обсяг навантаження близький.

Спробуйте звернутися до китайського сервісу Деє. Опишіть ситуацію на англ. мові.
Скидати до заводських пробували?

Спробуйте звернутися до китайського сервісу Деє. Опишіть ситуацію на англ. мові.
Скидати до заводських пробували?
Ні, на заводські не скидав.
Китайцям напишу як буде час. Може щось підкажуть.

Ні, на заводські не скидав.
Китайцям напишу як буде час. Може щось підкажуть.
Китайцям написав... чекаю що скажуть.
Згадав, що як раз у той час коли побачив жор інвертора, я опалення запустив і з інвертора постійно живиться насос циркуляційний для опалення, він на 80-100 Ватт десь. Подумав, може на покази споживання впливає відома дурня з активним/реактивним навантаженням...
Відключив насос. Споживання було Grid/Load як 280/220 Вт. Стало після відключення 180/120. Виходить це не насос...

Чекаю відповідь китайців :(

Ставьте стабилизаторы. При перекосах в 10+% Deye переходит на батарейку.
Настройки сети в Grid Setup Menu - 2 страница.
В мене також постійно відпадає зовнішня мережа (Off Grid / On Grid ) постійно клацає якесь реле всередині інвертора. (3 фази L: 222/240/200В). Симетричних фаз в Україні не буває.. :-(.
Тому маю 2 питання:
1. Невже не можна налаштувати так , щоб працювало при перекосі фаз без використання стабілізатора?
2. В налаштуваннях є параметр: Asymmetric phase feeding: If it was checked, the inverter will take power from the grid balance of on eachphase (L1/L2/L3) when needed. За що він відповідає та як працює ? Може допоможе?

Останнє редагування:
99,9% вірогідності, що саме реле напруги відсікає живлення. Вимкніть вручну GRID і одночасно спостерігайте як себе буде вести реле напруги.
Спробую, але так буває не завжди, тобто деколи вимикається, а деколи ні, я думав що це може бути із-за того що батарея переходить в «сплячий» режим, а при перемиканні не може швидко «прокинутися». Реле напруги там стоїть, так як воно стояло в щитку з самого початку, а я тільки інвертор поставив між вхідним автоматом і реле. Спочатку був інвертор Axpert King II 5 kW і із ним не було таких проблем, а потім замінив його на Deye і таке почало час від часу траплятися.

Asymmetric phase feeding: If it was checked, the inverter will take power from the grid balance of on eachphase (L1/L2/L3) when needed. За що він відповідає та як працює ?
Від перекосу фаз він не врятує. Але це дуже корисна функція, яку мають далеко не всі гібриди. Якщо ви встановите цю галочку, інвертор навантажуватиме мережу однаково по всім трьом фазам незалежно від навантаження за інвертором. Загалом це зменшує вимоги до якості мережі. А перекос по фазам я зняв трьома Квантами по 5,5 кВт. Ще можна звернутись до китайців і вони збільшать ворота по перекосу, якщо зможете їх умовити )). Але мені більше до вподоби варіант зі стабами.

Не звертайте увагу на ці дуже дуже приблизні показометри, які проводяться меньше вимірюванням, більше обрахуванням.
Якщо не встановлений СТ датчик, або лічільніх на вводі, які підключені до инвертора, то не вартто і починати думати про реальні цифри. Якщо встановлені, то дивимось на покази СТ та LD в інформаці Grid

Якщо тут хтось є, у кого інвертор Deye 6K SG03LP1 з заводскою прошивкою С36E та інвертованими кольорами - дуже прошу, напишіть ваше споживання.
Був Deye 5K SG03LP1 з заводскою прошивкою С36D і інвертованими кольорами.
Тихенько сам оновився до С371. І до і після споживання на власні потреби біля 40 Вт.
Батарейка одна. Сонячних панелей нема.

Назад
Угорі