FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

А ви повірили? Поки Deye налаштуешь, то і мануал, і монітор до дірок затрешь. :mad:

Таке питання. Ставлю time of use на зарядку акумулятора по нічному тарифу. А вдень щоб тільки від акумулятора і сонця. Але все одно заряджається вдень акумулятор з мережі. Чому таке може бути?

І у вас Zero Export to CT чому стоїть, а не Zero export to Load?
І у вас взагалі деактивована батарея, галочку ACTIVATE BATTERY поставте.
Ще спробуйте поставити галочку коло Disable Float Charge, здається для lifepo4 це краще

Для тих, у кого тупі батареї без CAN шин ітд.
Я поки тестую, але помітив шо коли use % взагалі неправильні проценти видає. Значно чіткіше Use Batt V (а не lithium) виставити по lifepo4 мануалу. Тоді чітко і заряджає і розряджає і підзабирає з мережі коли є навантаження.
Для нічного тарифу спробуйте ось такі вольтажі повиставляти

IMG_1508.JPG

У мене по мануалу 53.2 це SOC 90%, 53.6 це 99% і 54 це 100%.

Останнє редагування:
Повірив, бо ви невірно про Time Of Use та Batt First написали.
При наявності флажка у Grid Charge батарея буде заряджатись лише коло єї рівень заряду буде нижче вказаного у Batt до вказанного рівня. При відсутності флажка зарядка з мережі не відбувається і з мережі почне брати на потреби коли рівень заряду батареї опуститься до рівня вказанного в Batt, далі батарея буде лише підтримуваться на такому рівні.
Це я перевірив багато разів і в мене саме так працюе.

Останнє редагування:
Ця галочка потрібна коли батарея розрядилась до низького рівня та BMS батереї вимкнула заборонила розряд.
Це для примусового заряду батарей на віпадок аварії батарей по розряду. При нормальній ситуації в галочці на данному параметрі немає потреби.

Останнє редагування:
Ще спробуйте поставити галочку коло Disable Float Charge, здається для lifepo4 це краще

Для тих, у кого тупі батареї без CAN шин ітд.
Я поки тестую, але помітив шо коли use % взагалі неправильні проценти видає. Значно чіткіше Use Batt V (а не lithium) виставити по lifepo4 мануалу. Тоді чітко і заряджає і розряджає і підзабирає з мережі коли є навантаження.
Для нічного тарифу спробуйте ось такі вольтажі повиставляти

Переглянути вкладення 5589

У мене по мануалу 53.2 це SOC 90%, 53.6 це 99% і 54 це 100%.
Zero export to Load - це ж налаштування наче не для того а для продажу. Там дещо режими роботи змінюються. При цьому в інструкції трохи не ясно як саме.
ACTIVATE BATTERY - це коли акум в нулі і його треба зарядити малими струмами. Це не впливає
Disable Float Charge - за це не знаю, підкажіть що саме це дає

Це я перевірив багато разів і в мене саме так працюе.
І буде працювати, доки не станеться наступна ситуація: батарея розрядилась до вказаних процентів, не заряджається, мережа наявна. Раптом пропадає мережа і батарея починає розряджатись. Коли мережа з'явиться, замість того, щоб відновити вказаний процент зарядки, інвертор чекатиме час з галочкою і тільки тоді відновить заряд. Тому (як на мене) краще щоб галочки стояли у всіх проміжках часу.

• Like
Реакції: toyo
Якщо на вводі мережі поставити комплектний СT датчик або modbus лічильник, то саме Zero Export to CT дозволяє живити з батареї Load, який підключається до інвертора після CT, та не видавати живлення в мережу за CT.

Вкладення

• Без имени.jpg
    Без имени.jpg
    90,4 Кб · Перегляди: 11
І буде працювати, доки не станеться наступна ситуація: батарея розрядилась до вказаних процентів, не заряджається, мережа наявна. Раптом пропадає мережа і батарея починає розряджатись. Коли мережа з'явиться, замість того, щоб відновити вказаний процент зарядки, інвертор чекатиме час з галочкою і тільки тоді відновить заряд. Тому (як на мене) краще щоб галочки стояли у всіх проміжках часу.
Так воно і буває. Але в мене батарей вистачає з 7-00 до 23-00. А от якщо усю ніч світла не буде, то біда. Панелей в мене нема куди приліпити. :(
Погано, що цей график неможливо на кожен день скласти, бо в будні не використовується і 50%, у вихідні буває и до 10-15% на 11-ту годину лишається.
Ще поекперементую. Бо зараз недобре, а можуть нам зробити ще гірше.
Довге та нудне це діло такий графік підганяти пид ночний тариф при відсутності панелей та з такими сусідами, що нам таке життя влаштували. Не було б їх, то інвертори з батареями не дуже то ї потрібні. А мешканцям багатоповерхивок так і зовсім.

Останнє редагування:
Для зарядки від нічного тарифу Grid charge галочки ставте в нічний час. В денний заберіть і буде вдень заряджатися тільки від сонця. Batt First ставити недоцільно, бо тоді буде вся енергія сонця йти в батарею, а в навантаження брати з мережі. Zero export to Load має бути активована, якщо не користуєтеся датчиком СТ. Ще один нюанс Дейе не розуміє проміжок до 00-00. Тобто рядок ГГ-ММ - 00-00 буде ігноруватися

Якщо на вводі мережі поставити комплектний СT датчик або modbus лічильник, то саме Zero Export to CT дозволяє живити з батареї Load, який підключається до інвертора після CT, та не видавати живлення в мережу за CT.
Це супер-функція у Deye. Навантаження, яке підключено між СТ та інвертором може бути значно більшим за номінал інвертора. При цьому, за наявності сонця, він все одно компенсуватиме це навантаження аж до номінальної спроможності. В мене на роботі працює однофазна 6-ка, яка компенсує споживання виробництва. Це споживання часто за 10 кВт заходить. Ніякого негативного впливання на інвертор не бачу. Крім червоних індикаторів потужності :). А на Backup Load підключені сервери, котельня та сигналізація (загалом близько 1 кВт). Ось приклад, коли він виробляв до 6,5 кВт і компенсував споживання.

Знімок екрана 2024-12-08 09.07.50.png

Zero export to Load - це ж налаштування наче не для того а для продажу. Там дещо режими роботи змінюються. При цьому в інструкції трохи не ясно як саме.
ACTIVATE BATTERY - це коли акум в нулі і його треба зарядити малими струмами. Це не впливає
Disable Float Charge - за це не знаю, підкажіть що саме це дає
Solar Sell - здається налаштування для продажу.

Погано, що цей график неможливо на кожен день скласти, бо в будні не використовується і 50%, у вихідні буває и до 10-15% на 11-ту годину лишається.
Да вроде есть по дням. Следующее меню по стрелке "вниз" в "систем ворк моде" где таймеры ставите

Вкладення

• IMG_20241208_100519_265.jpg
    IMG_20241208_100519_265.jpg
    1,4 Mб · Перегляди: 5
Да вроде есть по дням. Следующее меню по стрелке "вниз" в "систем ворк моде" где таймеры ставите
Ну так там вы выбираете в какие дни прописаный график работает, а в какие нет. Вот в те, что нет, хотелось бы другие графики прописать.
Например Time Of Use 2, Time Of Use 3...
Но не судьба.

Поставив собі Solar Assitant і тепер можу онлайн міняти графіки як мені потрібно прямо зараз. Дуже зручно. На форумі є тема про цей стартап. Також там є можливість зробити інші графіки як автоматизацію.

Solar Assitant гарно, але витрачати купу часу на все це не дуже є потреба та повно других забот. Краще коли один пристрій має ті можловості, які мінімально забезпечують той функціонал, який по факти він вміє, але виробник не дуже поспішає з реалізацією. Або зовсім про це не думає.
Ну то таке, мрії та побубніти захотілось.

Краще коли один пристрій має ті можловості, які мінімально забезпечують той функціонал, який по факти він вміє, але виробник не дуже поспішає з реалізацією. Або зовсім про це не думає.
Стосовно Deye гріх скаржитись. Досить багатий функціонал, якого не знайдеш і в дорожчих інверторах. Але завжди хочеться більшого! :D

А есть где-то полная инструкция меню "грид сеттинг"? Там 7 страниц, где об этом почитать\посмотреть?

Назад
Угорі