FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Так, пищить трансформатор. Він ззаду виглядає як циліндр з ребрами.
Там всередені три дроселі, а не трансформатор. Та вони там повністю залиті герметиком.
Трансформатор на 10 кілогерц? Нащо? Трансформатор на 50Гц працював би
В такій техніці импульсні трансформатори невеликого розміру, які працюють на частотах як раз 10-18кГц.

В мене не пищіть ні в яких режимах при любому навантажені. Але коли відбувається зарядка від мережі та з нагрузки вночі практично нічого не має, він підмішуе гармоніки та заставляє підпискувати пару імпульсних блоків живлення. Один для роутера Микротік, другий в світодіодній лампі на робочому столі. Але це на стільки тихо відбувається, що навіть локалізувати на слух цей писк практично неможливо.
Є якесь розуміння що саме пищить? Здається ніби дешеві дросселі.
Основні великі дроселі там наглухо залиті герметиком. Та хватає дрібних до комплекту з парою импульсних маленьких трансформаторів.
Для локалізації потрібно вмикати в розібраному стані. Тобто до майстра по ремонту. Якщо він новий, то звертайтесь до продавця по питанню заміни, або ремонту по гарантії.

• Like
Реакції: Doc
В мене два інвертори SUN-5K-SG03LP1-EU. Куплені в Польщі. Працюють в паралельному режимі. Жодного писку не чути, навіть тихого. Причому як від мережі, так і від панелей і акумулятора. І при навантаженнях теж не появляється. Майже годину працювали з навантаженням 12 кВт, при цьому брали 7 кВт з мережі, а решта 5 від панелей і акумулятора - жодного шуму, окрім один раз десь на хвилину включився був внутрішній маленький вентилятор.
Тому з вашим писком на частоті ШІМ або самому розбирати і шукати причину, міняти трансформатор, або спробувати по гарантії якщо вона є. Залежить де і в кого купляли
пищать і ваші, просто у вас не достатньо тихо в хаті. Коли вночі в мене абсолютна тиша я чую писк роутера за 10 метрів.

пищать і ваші, просто у вас не достатньо тихо в хаті. Коли вночі в мене абсолютна тиша я чую писк роутера за 10 метрів.
Писк на рівні 15dB не чую. Може він і є. Шумомір не вловлює. Стоять в окремому зовсім тихому приміщенні. Писк комара чути на метрів 5 там. Інверторів не чую. Та і ніякі прилади та блоки живлення в мене теж не пищать. А їх в мене біля 100 штук по всьому будинку

• Like
пищать і ваші, просто у вас не достатньо тихо в хаті.
В мене в хаті дуже тихо. Особливо коли ніч, та час відключення. Та і слух в мене добрий.
Головною вимогою при купівлі Deye була саме тиша. Як тільки він приїхав, то відразу був підключений без стаціонарної установки та перевірений в першу чергу на писк та подібне. Якби був хоч маленький натяк на писк чі тріск, чі подібне, то поїав би відразу назад на обмін на другий екземпляр або на Solis. Цей момент був обговорений з продавцем при купівлі. Саме тому я купляв не на замовлення, а по наявності. Тоб то прийшлось переплатить, але воно того вартувало.

Трансформатор на 10 кілогерц? Нащо?
Дякую за фото. До цього моменту вважав що генерація 03 з кулерами як у посиланні. У китайців все дуже запутано з назвами :).
А щодо трансформатора, то вони і на мегагерци бувають, не те що на 10 кГц. І потрібен він для підвищення напруги у перетворювачі.

Там всередені три дроселі, а не трансформатор.
Можливо там і дроселі є, але і трансформатор повишайки теж. Зустрічав відео розборки Deye, де показували знятим цей вузол. Там куча виводів, явно забагато для трьох дроселів.

Це як би і так зрозуміло
Зрозуміло кому?
Хватає людей, які впевнені, що в Deye конструкція низкочастотного перетворювача з великим трансформатором з минулого, та з резистивними збігками для плавного пуску. Не знають вони, що там як у всіх софт старт від невеличкого импульсного БП та все таке подібне, тільки виконано на дорожчих та складних в керуванні рішеннях.

В продовження питання про писк інверторів Deye та свого екземпляра.
Відкрив кришку, підсунув вухо прямо у отвір. Таки пищить. Закрив кришку, та як не не підсовував, як не прикладав вухо, зовні жодного звуку.

Останнє редагування:
  • Like
Друзья, а никто не пробовал подключать к трехфазной Дейе на вход генератора - частотный преобразователь 220в-380в и инверторный генератор 220в? Можно ли нуль взять просто от контура земли или надо городить искусственную нейтраль - типа сводить через резисторы все фазы в одну точку которая и будет нейтралью? Или можно просто Дее скормить три фазы не заморачиваясь/без нейтрали?

Всім вітання!
Для статистики: cтоїть Deye 6k в підвалі, тишина ідеальна, жоден дросель не пищить)

• Like
Мій пищить безперервно, ніби нагадує як шось кипить чи шо.

Це нормально?

Останнє редагування:
  • Like
Ненормально мати гарний інвертор та годувати кислотними батареями.
Також ненормально підключати до мережі та до споживачив методом вилка-вилка.
як вилка вилка
Де це видно, що кислотні? Там ліфери встановлено, але не зовсім конструктивно правильно...
шо неправильно?

Я сказав "не зовсім правильно". Тому що в кожному своя БМС і невідомо, як вони працюють.
Краще одна збірка 48в/200А з однією платою БМС.
в мене ідеально збалансовані. Я їх заряджаю через 54.4 вольта 3 години і абсорблю через 53.6 - 5 годин, відповідно ніколи БМС не обірве і вічно зранку 99% заряд.

в мене ідеально збалансовані. Я їх заряджаю через 54.4 вольта 3 години і абсорблю через 53.6 - 5 годин, відповідно ніколи БМС не обірве і вічно зранку 99% заряд.
Я таке бистро попробував та відмовився від подібного. Це зовсім не те, що треба для доброго інвертора.

Назад
Угорі