FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

ви закон Ома знаєте?
Чім вам допоможе закон Ома коли у вас ні як не взаємодіючи батареі ні між собою, ні з єдиним BMS котрого нема, ні з інвертором? Зоопарк і той живе по встановленним правилам взаємодії. У вас любий може вийти за рамки та обрушити/зупинити всю систему.

Чім вам поможе закон Ома коли у вас ні як не взаємодіючи батареі ни між собою, ні з BMS?
ви розумієте, шо батареям не потрібна взаємодія. Це як відро з водою, я маленьким напором наповнюю і автоматично балансую.
BMS потрібне лише для захисту
вийти за рамки не може бо я фізично задав ці рамки :)

Я розумію вас, так як ваша дорога мною вже пройдена. Теж були такі самі логічні думки поки балувався подібним. Але після переходу на 16s Lifepo4 збірку з єдиною инверторною BMS, думки про поєднання послідовно 12,8х4 або 24х2 пішли в безвозвратнє минуле. Чого і вам раджу. Поки є хвиля можливості продати наявні батареї та купити щось більш дружелюбне до Deye, користуйтесь та не видумуйте як обдурити себе та обставини.

Я розумію вас, так я ваша дорога мною вже пройдена. Теж були такі самі логічні думки. Але після переходу на 16s Lifepo4 збірку з єдиною BMS, думки про поєднання 12,8х4 послідовно пішли в безвозвратнє минуле. Чого і вам раджу. Поки є хвиля можливості продати наявні батареї та купити щось більш дружелюбне до Deye, користуйтесь та не видумуйте як обдурити себе та обставини.
хаха, я фізику в школі вчив, тому не збираюсь. Моя система працюватиме роками ідеально збалансовано

Так я то що? Це людині свербить що там та як. Спостережує постійно вдень та в ночі, контролює. :(
нашо контролювати, раз налаштував і забув. Вже 5 день, безпомилково працює як годинник

Лише 5 день.
Ще раз повторю. Поки на хвилі є можливість продати ці акуми або повернути та купити правильні для Deye, не думайте та дійте.
якщо в мене станеться хоч 1 помилка за 1 рік готовий вам ящик чогось чи кілограм в еквіваленті до 1000 грн вислати..

якщо в мене станеться хоч 1 помилка за 1 рік
А де гарантія, що Ви скажете про це? Хоч 10-100 помилок, то буде все тихенько... Але прислухайтесь до порад вище: набагато краще мати одну збірку 48в, ніж 4 послідовних по 12в. Чомусь всі стараються позбутися послідовного підключення акумуляторів на такі інвертори.

А де гарантія, що Ви скажете про це? Хоч 10-100 помилок, то буде все тихенько... Але прислухайтесь до порад вище: набагато краще мати одну збірку 48в, ніж 4 послідовних по 12в. Чомусь всі стараються позбутися послідовного підключення акумуляторів на такі інвертори.
я буду мати на совісті. Всі стараються бо фізики не знають. Я знаю чому вони стараються і чому в них рве, тому не проблема.
Подивився багато контенту на ютубі то колишні фотографи стали електриками тому такі справи і середня температура по палаті.

я буду мати на совісті. Всі стараються бо фізики не знають. Я знаю чому вони стараються і чому в них рве, тому не проблема.
Подивився багато контенту на ютубі то колишні фотографи стали електриками тому такі справи і середня температура по палаті.
Бачу, що вам поради не потрібні. Ви впевненні в своії правоті.
Але спробую ще раз як саме електрик та електронщик зі стажем під 40 років.
Саме закони фізики, та закони конструювання приладів енергозабеспечення дуже радять запобігати лишніх послідовних зїеднань та встроєнних поміж ними компонентів. У вас в системи зараз 4 BMS послідовно. Тобто у вас по факту 4 послюдовно підключенних комплектів перемикаючих транзисторів. А це іх опір та падіння напруги помножено на 4 відносно однієї BMS. Це втрати.
Я вже не кажу про те, що у вас ще добавилось купа гірлянд з посередників між батареями у вигляди клем та проводів в середені ваших 12-ти вольтових акумів. От тут і починає працювати фізика, яка ствержує, що струм повинен текти по найкоротшому шляху з найменшою кількістью проміжних зїеднань, бо на них будуть втрати.

От тут і починає працювати фізика, яка ствержує, що струм повинен текти по найкоротшому шляху з найменшою кількістью проміжних зїеднан
Яка саме фізика так стверджує?

Бачу, що вам поради не потрібні. Ви впевненні в своії правоті.
Але спробую ще раз як саме електрик та електронщик зі стажем під 40 років.
Саме закони фізики, та закони конструювання приладів енергозабеспечення дуже радять запобігати лишніх послідовних зїеднань та встроєнних поміж ними компонентів. У вас в системи зараз 4 BMS послідовно. Тобто у вас по факту 4 послюдовно підключенних комплектів перемикаючих транзисторів. А це іх опір та падіння напруги помножено на 4 відносно однієї BMS. Це втрати.
Я вже не кажу про те, що у вас ще добавилось купа гірлянд з посередників між батареями у вигляди клем та проводів в середені ваших 12-ти вольтових акумів. От тут і починає працювати фізика, яка ствержує, що струм повинен текти по найкоротшому шляху з найменшою кількістью проміжних зїеднань, бо на них будуть втрати.

тобто в шафах нема всередині гірлянд і провідників, а якась магія? ВСІ LIFEPO4 це конструктор з маленьких 3 вольтових призматиків.

Тепер до фізики. Кабелі - 2 метри, січення 35 мм квадратних, мідь.
R = ro*l/S, тобто R=0.0175*2/(35*35×10−6) = 9,6*10^-4, дорівнює 0.0096Ом.
Далі питомі втрати на 10 Амперах навантаження - I^2*R = 100*0.0096 = 0.96 Вт з 500 Вт.
Далі підставивши ККД: маємо 499.04/500 = втрати 0.002 промілле, або 0,2%.
Ефективність мого кабелювання 99.98%.
Ви фотограф?

Останнє редагування:
тобто в шафах нема всередині гірлянд і провідників, а якась магія?
Нема магії. Є підрахунок. У шафі усі комірки мають лише по одній перемичці між собою. У вас між комірками 4-5, 8-9, 12-13 присутні по парі клем та по три перемички, плюс 4 BMS с 4-мя перемичками, замість однієї з однією перемичкою. Простий підрахунок і ви прилипли на 8 зайвих перемичок та на 8 зайвих з'еднань відносно однієї збірки.

Я вам вище написав, що електрик та електронщик. Освіта саме по спеціальності.
Не треба переходити на підколки. Це зайве при нормальній співмові.
можливо внутрішній опір тих бмсок якийсь нереальний, але це не міняє суті. Там всьо в межах похибки незалежно чи 4 бмски чи 1. І не про втрати має бути розмова.
4 небезпечні коли не розуміти шо там усередині, бо 4 можуть розривати асинхронно. Але воно в мене ніколи не станеться бо налаштовано в межах де бмс не рве.

Назад
Угорі