FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

У вас кабелі вообще ні про що на фоні перерахованних зайвих зїєднань та зайвих BMS плат з зайвими транзисторними ключами.
це означає шо ККД системи вцілому не 88% а максимум 87,9% з усіма ключами платами кабелями.
Поставлю 1 зайву сонячну панель шоб спати спокійно.

SE-G5.1 Pro-B Deye LiFePO4 51,2V 100Ah

примітивна шафа яка по специфікаціях ідентична, в даташіті не вказує навіть внутрішній опір. І навіть тих шаф треба 2. А там втрат буде і синхронізацій теж валом.

І потім цілі дні сидять розбирають чо воно рве їм. Помилки видає. Потім оновлюють флешками через USB...

Останнє редагування:
це означає шо ККД системи вцілому
Я вам не тільки про те, що ваша система з 4-х послібовно з'єднаних батарей має по перше більший опір, та подруге більші втрати єнергії.
Я ще про те, що ваше рішення має більш ниж в 4 раза нижчу відмово стійкість. А якщо рахувати зайві зїєднання, та по науковим методам, то там вийде не в 4, а в 64. Ну в биту таке. Важайте фотографами придумана лякалка.

Я вам не тільки про те, що ваша система з 4-х послібовно з'єднаних батарей має по перше більший опір, та подруге більші втрати єнергії.
Я ще про те, що ваше рішення має більш ниж в 4 раза нижчу відмово стійкість. А якщо рахувати зайві зїєднання, та по науковим методам, то там вийде не в 4, а в 64. Ну в биту таке. Важайте фотографами придумана лякалка.
чому в 4. Шоб 10 кіловат ємності, треба 2 шафи такі які продають. А там же скільки ж точок виходу зладу? А може і більше.
В мене продзвонив вольтметром чи ідеально синхронні всі вольтажі, всьо виставив і працює хоч 20 років.

Я вам розповів свою точку зору. Ви проти та приводите свої аргументи. Це ваш вибір та ваше право. Я вас не вмовляю.

Я вам розповів свою точку зору. Ви проти та приводите свої аргументи. Це ваш вибір та ваше право. Я вас не вмовляю.
я розумію. Тому вибрав те, шо я краще розумію, а не річ, яка буде сама все робити і я не розумітиму шо і до чого.

Привіт, маю проблему з підключенням JK BMS (прошивка 15.30) по CAN, інвертор Deye 12kw видає помилку "W31 Battery_comm_warn". Пробував різні протоколи нічого не допомагає, танцюю з бубном вже кількі днів, хочеться розпалити велике багаття..
Може хто стикався з таким?

Что касается последовательно батарей со своими бмс. Точек отказа в 4 раза больше.
Контроль лифера по напряжению это вовсе игра в рулетку ибо кривая разряда ровная почти как дороги в Украине). Схватить ovp или любую другую отсечку на одной из 4х батареек и всё, баста, развалилась цепочка. А такой риск как ни крути есть.
Но это дело каждого, каждый сам упарывается так как считает нужным.

Не повинно бути проблем. В налаштуваннях в мене вибрано протокол CAN - Deye та під'єднано звичайним патчкордом з компового магазину.
Може саме кабель треба поміняти?

Товариші, прошу підказати як вірно зберігати батареї при стабільному графіку зі світлом?
Є Deye 6k та 3шт паралельно Deye 5.1pro.
Також прошу підказати де в налаштуваннях інвертора вибрати рівень заряду батарей до 80%?

Товариші, прошу підказати як вірно зберігати батареї при стабільному графіку зі світлом?
Також прошу підказати де в налаштуваннях інвертора вибрати рівень заряду батарей до 80%?
найоптимальніше це ставити 2-тарифний лічильник і ганяти їх собі в 60% DOD. Ресурс в такому випадку 15000 циклів. Стоячі батареї деградують на стільки ж просто бо стоять.
15 кіловатна збірка тоді має ресурс 135000 кВт*г аж до деградації в 20%
У вас 15 кВт*г ємності, можна сміливо 10 кіловат в день туди сюди розряджати протягом 20 років і не паритись.

Останнє редагування:
найоптимальніше це ставити 2-тарифний лічильник і ганяти їх собі в 60% DOD. Ресурс в такому випадку 15000 циклів. Стоячі батареї деградують на стільки ж просто бо стоять.
15 кіловатна збірка тоді має ресурс 120000 кВт*г аж до деградації в 20%
У вас 15 кВт*г ємності, можна сміливо 10 кіловат в день туди сюди розряджати протягом 20 років і не паритись.
Я б з радістю так і зробив, але тариф комерційний (осбб) та не передбачає "нічного" тарифу)
то от думаю, що хоча б знизити поріг заряджання батарей, навіть можливо до рівня "зберігання" і проганяти їх раз в декілька місяців.
P.S. Батареї ввімкнені постійно, бо живлять насоси на воду, котрі подають її мешканцям за відсутності світла.

Я б з радістю так і зробив, але тариф комерційний (осбб) та не передбачає "нічного" тарифу)
то от думаю, що хоча б знизити поріг заряджання батарей, навіть можливо до рівня "зберігання" і проганяти їх раз в декілька місяців.
P.S. Батареї ввімкнені постійно, бо живлять насоси на воду, котрі подають її мешканцям за відсутності світла.
тоді в налаштуваннях знизити поріг заряджання до 90% і всьо.
А чо раз в кілька місяців. Я би повісив ті насоси навіки вічні і хай собі працює на тих батареях поки не повилазить.
lifepo4 це не про стояння, а про використання!
в налаштуваннях виставити треба шось типу

Вкладення

• 20230313_183002.thumb.jpg.9c21fa6131f7339259cd349ed14b8867-2024-12-12-11.00.33.661.jpg
    20230313_183002.thumb.jpg.9c21fa6131f7339259cd349ed14b8867-2024-12-12-11.00.33.661.jpg
    158 Кб · Перегляди: 18
Останнє редагування:
Суттєвих змін в батареї не настає від 3В до 3.36В. А це до 93% в мене. Дивіться по налаштуваннях BMS яка напруга при якому проценті на кожному елементі і визначте собі межі. Межі розряду та заряду виставте на екрані погодинного налаштування. Якщо стоїть двохзонний лічильник, то можете сміло 10кВт в день використовувати з нічної зарядки. Небагато, але 600 грн в місяць автоматично економиться без сонячних панелей

Ясно, нічний відпадає. Тоді можуть просто простоювати. Час від часу підзаряджайте до моменту балансування, якщо напруги на елементах будуть відрізнятися. Я би у випадку ОСББ задумався про встановлення на даху панелей

Ясно, нічний відпадає. Тоді можуть просто простоювати. Час від часу підзаряджайте до моменту балансування, якщо напруги на елементах будуть відрізнятися. Я би у випадку ОСББ задумався про встановлення на даху панелей
Планую, як наступний етап розвитку системи)

Для розуміння ще прошу підказати яким січення кабелю заводити живлення з панелей, якщо панелі будуть на даху 15го поверху, а інвертор в підвалі, це десь 70м +-, і чи взагалі це можливо і доцільно?

Назад
Угорі