FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

там логика такая
задано к примеру лимит 400 ватт: дея берет нагрузку 1000 ватт, отнимает лимит батареи 400 ватт и лимитирует город на 600 ватт, а не достающее догребает с батареи.
Лимитирует он не батарею, а ГОРОД.
Именно по этому не совпадает выставленное значение лимита с фактическим потреблением с батареи

Дякую за відповіді.
А що буде при перевищенні max discharge current у налаштуваннях АКБ? Вимкне споживачів? Якщо так, то як швидко?
Для deye 6к заявлені пікові струми 12к на 10 сек. Як це співвідноситься з параметром Max discharge current? При 12К буде під 250А з АКБ брати...
В мене самопальна збірка на jk bms 200А, вона і 300+ на піку витримає (китайці обіцяють :) ). А як це переживе фірмовий АКБ deye з комірок на 100Аг? Думаю не переживе... Так до чого там 12 кВт заявлено в параметрах?

Останнє редагування:
А як це переживе фірмовий АКБ deye з комірок на 100Аг? Думаю не переживе... Так до чого там 12 кВт заявлено в параметрах?
Так розумні люди для 5-6к ставлять не один акум, а в паралель від 2-х, а для 12к від 4-х.
Одна батарея на 100Аг пригодна для 3-3,6к.

Останнє редагування:
В мене самопальна збірка на jk bms 200А, вона і 300+ на піку витримає (китайці обіцяють :) )
Не слухайте тих китайців. Або слухайте, та діліть навпів, а то и на три.
Ось так сдохла інверторна jk bms 200А при струмі у 160А протягом 40-50 хвилин. Це 8,2к потужності.
І таких у знайомих людей вилетіло три по черзі. Ще одна на 150А померла при струмі у 120. Я дві з 4-х відновив, але одна трохи неповноцінна вийшла. Не показує температури на комірках, та на ключах. Прилетіло в 3-х з 4-х в АЦП датчиків температури та струму. Буде в мене на стендовій АКБ з 16 банок lifepo4 на 20Аг 52в для ремонта інверторів.

А ось у фірмовий АКБ deye з комірок на 100Аг свої заявлені 100А струму тримає и при перевищенні захист працює на відмінно.

Вкладення

• IMG_4716.jpg
    IMG_4716.jpg
    1,1 Mб · Перегляди: 20
  • IMG_4717.jpg
    IMG_4717.jpg
    1,1 Mб · Перегляди: 19
Останнє редагування:
Не слухайте тих китайців. Або слухайте, та діліть навпів, а то и на три.
Ось так сдохла інверторна jk bms 200А при струмі у 160А протягом 40-50 хвилин. Це 8,2к потужності.
І таких у знайомих людей вилетіло три по черзі. Ще одна на 150А померла при струмі у 120. Я дві з 4-х відновив, але одна трохи неповноцінна вийшла. Не показує температури на комірках, та на ключах. Прилетіло в 3-х з 4-х в АЦП датчиків температури та струму. Буде в мене на стендовій АКБ з 16 банок lifepo4 на 20Аг 52в для ремонта інверторів.

А ось у фірмовий АКБ deye з комірок на 100Аг свої заявлені 100А струму тримає и при перевищенні захист працює на відмінно.
Не пам'ятаю... я начебто про це вже писав. В JK BMS я декілька разів стикався з тим, що на силові транзистори китайці криво ліплять термопрокладку. Вона може не накривати крайні транзистори. Або може накривати всі, але наполовину. А рівень нагріву при струмах 150+ ампер думаю всім зрозумілий. Працювати без охолодження транзистори не можуть.

Тому я придбав собі на збірку JK BMS inverter на 200А, хоча реально у мене там буде до 100А. І як тільки придбав, одразу розкрутив, прокладки звісно столи криво, прокладки переклав рівно на силові елементи. У налаштуваннях температур BMS, замість дурних цифр під 100 гр, поставив температуру MOS 60 гр. та ін.

А чому ці JK беруть... так альтернативи схожої по функціоналу просто немає, даже без врахування ціни. Якщо бачили у продажу щось нормальне на 200А, 16S, з балансиром 2А, підтримкою інверторних протоколів та блютузом і мобільним додатком - дайте посилання pls.

Привіт,

Маю проблему з інвертором Deye SUN-6K-SG03LP1-EU, видає помилку F23 коли підєдную сонячний вхід.
Раніше у мене був дешевий інвертор PowMr 6,2 кВт, і він працював нормально, але шумно. Вирішив купити Deye щоб не шумів - все працює нормально, крім сонячної енергії. Коли я вмикаю сонце, на екрані відображається напруга DC близько 130 вольт і видається помилка F23.

Мій сетап: 9 панелей Longi 580M (~450 В), корпус панелей заземлений, DC + і - не підключені до землі. Після панелей йдуть запобіжники, грозозахист, та DC автомат. після автомату кабелі до інвертора. Акумулятор EEL ємністю 14 кВт/год

Що я пробував досі:
- перезавантажував інвертор багато разів
- оновив прошивку
- Мій продавець замінив інвертор на новий
- ⁠перевіряв напругу на роз’ємах, які підходять до інвертора (показує ~450В)
- ⁠підключав старий інвертор PowMr - все працює чудово
- відєднував заземлення з панелей
- підключав 5 із 9 сонячних панелей
- підключав сонячні панелі безпосередньо до інвертора за допомогою нового кабелю, щоб виключити можливе пошкодження кабелю
- Перевіряв, чи DC+ і DC- підключені до землі за допомогою мультиметра (міряв опір)
- міряв напругу DC всередині інвертора (чомусь показує ~130V як і на екрані, хоча з панелей точно йде 450V)
- підключав без грозозахисту - тоді інвертор взагалі показує 0V DC

Буду дуже вдячний за будь яку допомогу!

Привіт,

Маю проблему з інвертором Deye SUN-6K-SG03LP1-EU, видає помилку F23 коли підєдную сонячний вхід.
Раніше у мене був дешевий інвертор PowMr 6,2 кВт, і він працював нормально, але шумно. Вирішив купити Deye щоб не шумів - все працює нормально, крім сонячної енергії. Коли я вмикаю сонце, на екрані відображається напруга DC близько 130 вольт і видається помилка F23.

Мій сетап: 9 панелей Longi 580M (~450 В), корпус панелей заземлений, DC + і - не підключені до землі. Після панелей йдуть запобіжники, грозозахист, та DC автомат. після автомату кабелі до інвертора. Акумулятор EEL ємністю 14 кВт/год

Що я пробував досі:
- перезавантажував інвертор багато разів
- оновив прошивку
- Мій продавець замінив інвертор на новий
- ⁠підключав старий інвертор PowMr - все працює чудово
- відєднував заземлення з панелей
- підключав 5 із 9 сонячних панелей
- підключав сонячні панелі безпосередньо до інвертора за допомогою нового кабелю, щоб виключити можливе пошкодження кабелю
- Перевіряв, чи DC+ і DC- підключені до землі за допомогою мультиметра (міряв опір)
- міряв напругу DC всередині інвертора (чомусь показує ~130V як і на екрані, хоча з панелей точно йде 450V)
- підключав без грозозахисту - тоді інвертор взагалі показує 0V DC

Буду дуже вдячний за будь яку допомогу!
Утечка. Проверить плюсовой и землю на сопротивление, и также минусовой и землю.

Утечка. Проверить плюсовой и землю на сопротивление, и также минусовой и землю.
Перевіряв, чи DC+ і DC- підключені до землі за допомогою мультиметра (міряв опір)
1. відєднав PV від інвертора
2. поміряв опір між PV+ і землею потім між PV- і землею - контакту немає

поміряв опір між PV+ і землею потім між PV- і землею - контакту немає
Треба не на контакт перевіряти, а конкрено міряти опир, який повінен бути бескінечним. Та не мультіметром, а спеціальним мегометром. Навіть пара мегаом при таких напругах буде розцінюватись инвертором як витік.

Треба не на контакт перевіряти, а конкрено міряти опир, який повінен бути бескінечним. Та не мультіметром, а спеціальним мегометром. Навіть пара мегаом при таких напругах буде розцінюватись инвертором як витік.
дивно те, що я возив інвертор до товариша і у нього на його панелях теж показує F23 помилку а з дешевим інвертором працює - які шанси що у обох є та ж проблема

також я окремо підєднував стрінг до інвертора окремим кабелем напряму і та ж проблема.

Доброго вечора, чи є якийсь інший варіант оновлення прошивки чим через китайську службу підтримки?

дивно те, що я возив інвертор до товариша і у нього на його панелях теж показує F23 помилку а з дешевим інвертором працює - які шанси що у обох є та ж проблема

також я окремо підєднував стрінг до інвертора окремим кабелем напряму і та ж проблема.
Так очевидно инвертор не исправен

А чому ці JK беруть... так альтернативи схожої по функціоналу просто немає, даже без врахування ціни.
Є. Але там ціна х10 та більше, не продається ні під яким видом умовно на сторону. Це для промислових/навігаційних/безпекових рішень, де непдопустимі ні які перебої та втрати.

Для наших потреб так и є. Інверторна серія PB від JK_BMS конкурентів не має.

Останнє редагування:
Доброго вечора, чи є якийсь інший варіант оновлення прошивки чим через китайську службу підтримки?
Добрий вечір.
Звісно є. Прошивка оновлюється через ВЕБ-інтерфейсу логера. Файл прошивки потрібно скачати та підвантажити на пристрій, з якого на ВЕБ інтерфейс заходите. Вот посилання на ролик з покроковою інструкцією. Там є посилання і на прошивку.

Але є момент. Якщо з файлом прошивки щось не те - отримаєте кирпич.
Я собі оновлював через китайців. Зробили все досить швидко. Але потрібно враховувати різницю у часі. Там десь 6 годин, коли у нас друга половина дня, у них ніч.

Підкажіть плс хто знає...
На своєму DEYE 6K SG03 я оновлював прошивку десь 2 тижні тому через китайців. З заводу стояла європейська (без російської мови) прошивка С36E (інвертор з Німеччини привезли), працювала добре, але мала поширену проблему з інвертуванням кольорів на екрані. Написав китайцям, попрохав оновити на останню стабільну європейську. Китайці оновили на С36F. Проблема кольорів зникла, працює начебто норм, але є декілька питань.

1. Чому у Європі остання версія С36F а у нас 372? Чи є сенс переходити на 372?

2. В прошивці С36E потужність котру я задавав у налаштуваннях у розкладі роботи (екран System work mode, стовбець Power), працювала як потужність заряду АКБ. Поставлю там 1000 - заряджає АКБ струмом що відповідає 1 кВт, тобто біля 20А, поставлю 2500 - відповідно струм заряду зростає до 50А. Це було дуже доречно, можна було налаштувати так, щоб після 23.00 (під час ночного тарифу і коли фаза не навантажена) заряджати АКБ великим струмом, а у день, коли на фазі ще висять кондиціонери та ін., заряджати маленьким струмом. У той же час це налаштування повністю ігнорувало налаштування струмів заряду у Battery setting і це було не зрозуміло...

Після оновлення на С36F значення потужності (System work mode > Power) ніяк не впливає на струм заряду АКБ. При заряді інвертор почав використовувати струм вказаний у налаштуваннях батареї (Battery setting). І це мабуть вірно, робота інвертора почала відповідати опису параметрів у мануалі. Але зникла можливість встановити різний струм заряду по розкладу у System work mode... Може хтось знає, як це зробити іншим шляхом?

3. Як працює параметр System work mode > Power на прошивці 372? Він впливає на струм заряду АКБ чи ні?

Вот такі справи.

Останнє редагування:
Не факт. Там також без диагностики та вимірювань діагноз не ставиться.
Так возил же к другу, у которого все работает на его инверторе, и не работает на этом. Значит проблема не в панелях/проводах.

Так возил же к другу, у которого все работает на его инверторе, и не работает на этом. Значит проблема не в панелях/проводах.
А перед этим меняли у продавца на такой же новый инвертор. И?
Так в чём дело?
Всё проверяется правильными приборами на месте без всяких замен и прочего. Чудеса конечно встречаются, но правильная диагностика это правильный путь к правильному определению причины.

450v на панелях без нагрузки. Як тільки ви підключаєте їх до інвертора, то напруга падає до 130v. Треба перевырити який струм при пыд'эднані проходить з панелей. Якщо дуже малий, то шукайте далі на панелях.

Пікажіть чи вдавалось комусь зібрати самому високовольтний АКБ 160-800вольт для гібридного інвертора deya 30кв?

Назад
Угорі