FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

І ще одне дурне питання до знаючих людей - чи можливо підключити вхід другої лінії до входу GEN та в якому режимі, генератора чи мікроінвертора?
В режимі мікроінвертора на GEN з'являється 220 та отримуєш в кращому випадку спрацювання захисту. Ну або білий дим.

У всіх так само в Solarman показує дані невірно, в тому плані, що насправді з мережі бере 1.98квт, а будинок споживає 3.53квт, а воно показує в ватах без одного нуля. У вас як?
Deye cloud ще цікавіше, з мережі також показує невірно, насправді 2квт, а не 0.2
І навантаження показує невірно, що смарт, а що упс

Самі підрахунки споживання за день, місяць рахує вірно, а от в реально часі показує неправильно ‍

Вкладення

• Screenshot_20250121_141818_SOLARMAN Smart.jpg
    Screenshot_20250121_141818_SOLARMAN Smart.jpg
    272 Кб · Перегляди: 14
  • Screenshot_20250121_141821_Deye Cloud.jpg
    Screenshot_20250121_141821_Deye Cloud.jpg
    670,6 Кб · Перегляди: 14
І ще одне дурне питання до знаючих людей - чи можливо підключити вхід другої лінії до входу GEN та в якому режимі, генератора чи мікроінвертора?
Можна. В режимі GEN.
коли обидва інвертори в single mode, на одній збірці АКБ не працюватиме BMS а може й інвертори, так як не розумітимуть як розряжати/заряджати батареї ( та як їх налаштувати?..)
Перший інвертор (до якого підключено BMS) буде повноцінно заряджати і розряджати, на другому вимкнути зарядку від мережі/сонця, перевести в режим за напругою (і налаштувати рівні звичайно) і він буде повноцінно розряджати батарею.

У всіх так само в Solarman показує дані невірно, в тому плані, що насправді з мережі бере 1.98квт, а будинок споживає 3.53квт, а воно показує в ватах без одного нуля. У вас як?
Deye cloud ще цікавіше, з мережі також показує невірно, насправді 2квт, а не 0.2
І навантаження показує невірно, що смарт, а що упс

Самі підрахунки споживання за день, місяць рахує вірно, а от в реально часі показує неправильно ‍
Нужно обновить программное обеспечение логгера, ну и по пути инвертора и батарей.

Добрий вечір всім.
Я хотів би уточнити стан справ на даний час із проблемою високочастотного шуму, який генерується однофазним інвертором. На вкладеному відео цей шум добре чути.
По-перше, наскільки я зрозумів з повідомлень на форумі, у більшості користувачів цей писк присутній. Я особисто на двох інверторах, які мені доводилося бачити, чув цей шум. Проте хтось пише, що шуму немає жодного. Відповідно, це особливість/проблема конкретного екземпляру і заміна на інший аналогічний допоможе, чи справа в особливостях слуху тих, хто слухає?
По-друге, тихий режим в меню інвертора, наскільки я розумію, впливає на шум, який виникає від приладів, у яких є блок живлення, а не шуми, що генерується інвертором?

Відповідно, чи існують способи позбутися писку інвертора, чи можливо лише його, інвертор, ізолювати або перенести в інше місце?
Бо жити з цим шумом дуже складно. Якби знав перед купівлею, шукав би інші варіанти. ))
Дякую!
Вітаю!
По пищанню яке з'являється на третій хвилині після включення, при вмиканні виходу інвертора прикладаю скрін що це (фото 1 та відео) і є два варіанта боротьби з цим:
1. Ввімкнути малошумний режим (фото 2), це змінить частоту та гучність звуку але не суттєво (фото 3).
2. Замінити силовий дросель (залитий в радіаторі) що точно не є гарною ідеєю або сам інвертор.

Вкладення

• Фото 1.jpg
    Фото 1.jpg
    306,8 Кб · Перегляди: 23
  • Писк.mp4
    24,8 Mб
  • Фото 2.png
    Фото 2.png
    435,4 Кб · Перегляди: 25
  • Фото 3.jpg
    Фото 3.jpg
    338,8 Кб · Перегляди: 22
або сам інвертор
На такий самий? Чи на той, у якого гуде кулер так, що писку не чутно? :)
Правильніше мабуть розташовувати інвертор у технічному приміщенні за закритими дверима.

Вітаю!
По пищанню яке з'являється на третій хвилині після включення, при вмиканні виходу інвертора прикладаю скрін що це (фото 1 та відео) і є два варіанта боротьби з цим:
1. Ввімкнути малошумний режим (фото 2), це змінить частоту та гучність звуку але не суттєво (фото 3).
2. Замінити силовий дросель (залитий в радіаторі) що точно не є гарною ідеєю або сам інвертор.
Это у вас линолеум на потолке или инвертор вверх ногами висит?

Это у вас линолеум на потолке или инвертор вверх ногами висит?
Не висит, а стоит. То есть вверх ногами на голове. Производитель точно не думал, что его изделие будут "слушать" в таком положении и сдуру написал инструкцию с чёткими указаниями ориентации. И пох на инструкцию и деформации с механическими напряжениями при таком то весе содержимого.

Не висит, а стоит. То есть вверх ногами на голове. Производитель точно не думал, что его изделие будут "слушать" в таком положении и сдуру написал инструкцию с чёткими указаниями ориентации. И пох на инструкцию и деформации с механическими напряжениями при таком то весе содержимого.
Я б більше хвилювався не за вагу, а за циркуляцію повітря.

Останнє редагування:
Приветствую !
Заказал инвертор

SUN-6K-SG05LP1-EU​

Нигде не могу найти что должно быть в комплектации. Подскажите где глянуть. Благодарю !

Останнє редагування:

Вкладення

• Записати.JPG
    Записати.JPG
    57,3 Кб · Перегляди: 6
Приветствую !
Заказал инвертор

SUN-6K-SG05LP1-EU​

Нигде не могу найти что должно быть в комплектации. Подскажите где глянуть. Благодарю !
Точную комплектацию узнаете когда вскроете коробку. От ревизии она может отличаться.
Брал в разное время в разных магазинах 3 шт SUN-12K и все три были с разной комплектацией и разной инструкцией.
Где-то не было феритов совсем, где-то были только несколько штук, гдето весь набор.
Внутренности тоже немного отличались. Видно что китайцы делают работу над ошибками, жаль только что тестируют на пользователях))

Но хоть wifi блочек я так понимаю будет во всех комплектациях? )

Добрий вечір.

Підбираю BMS на 48В LIFERO4 з 16 комірок по 280Аг. Працювати ця збірка буде з Deye 6KSG03. У продажу бачу 2 плати, практично з однаковими параметрами, це:

JK-B2A20S20P-HC

https://libattery.com.ua/katalog/bms-200a-8s-20s-2a-jk-b2a20s20p-hc/

та

JK BMS PB2A16S20P

https://libattery.com.ua/katalog/bms-pb2a16s20p-200a-8s-16s-2a/

Не можу вибрати…

Ціна близька. Струм балансування на обох 2А. CAN протокол для зв’язку з інвертором на обох платах є. На другій платі правда підтримка якихось протоколів Deye та ін. заявлена… Але разве перша BMS через CAN з інвертором працювати не буде? Навіщо тоді там той CAN?

Підкажіть, яку плату краще для Deye обрати?

І ще одно. Струм балансування 2А… його вистачить при зарядному струмі 100+ ампер? Чи потрібно додатково балансир ампер на 4-5 на АКБ чіпляти?

Дякую.
Здравствуйте!
Какую плату взяли в конце концов и как показала себя в работе с Дейе ? Тоже выбираю бмс для акумов 280 eve

Приветствую !
Заказал инвертор

SUN-6K-SG05LP1-EU​

Такое впечатление, что Вы заказываете инвертор и даже не интересуетесь его возможностями. Все же есть в инструкции по эксплуатации. Может же и не устроить Вас инвертор. Изучать нужно все заранее.

Такое впечатление, что Вы заказываете инвертор и даже не интересуетесь его возможностями. Все же есть в инструкции по эксплуатации. Может же и не устроить Вас инвертор. Изучать нужно все заранее.
Дело в том, что разные комплектации идут у разных версий. Потому это заранее понять и невозможно. И продавец не особо в курсе)
Например мне не смогли ответить четко разницу между sg03 и 05 версиями. Выбрал sg05
Возможностями интересуюсь. И ветку форума с нуля читаю на всякий случай.

Послухав звук на відео. Я може не зовсім зрозумів, але... Громкий "клац", то інвертор підключив навантаження. Потім стає чутно тихе перелівчате сверінчіння, у мене таке тож є. Але ще далі з'являється гучний звук "Пппііі...". По відео важко зрозуміти, наскільки в реалі цей звук гучний. Але даже тихого цього "Пі" у мене на 6К SG03 немає. "Пі" дійсно виносить мозок...

1. Це точно дросель? По звуку таке відчуття, що то пь'езо -піщалка пищіть. В інверторі як знаю є піщалка для звукової сигналізації помилок. То точно не вона?

2. На цей звук якось впливає характер навантаження, його потужність, тип? У мене був випадок, коли смарт УПС APC почти трясло (вибрував трансформатор) коли на туж фазу де УПС, вмикали фен для волос, лазерний принтер та ін. індуктивне навантаження. Причому звертаю увагу, до УПСа вмикали, просто на ту ж саму фазу.

3. Параметри мережі не впливають на писк? Частота мережі, напруга? Якщо щось з цього впливає... То добрий стабілізатор перед інвертором допоможе. Хоча добрий стаб буде коштувати...

Какую плату взяли в конце концов и как показала себя в работе с Дейе ? Тоже выбираю бмс для акумов 280 eve

То я питав коли тільки починав займатися... Це питання без альтернативи. Немає в ньому "або". Якщо інвертор вміє спілкуватися з БМС, то обов'язково потрібно брати саме інверторну БМС від JK. Працювати як звичайна (без зв'язку) вона завжди зможе... Але коли є зв'язок, це значно підвищить безпеку системи. Вже сама можливість бачити температуру АКБ через інвертор та його ПО дистанційного моніторингу це значна перевага. А окрім температури там ще багато всього з БМС показує...

Тому від JK серія БМС "Invertor". Собі я брав JK-PB2A16S20P на 200А, з запасом, тому що ампери там "китайські". Вже оновлював прошивку БМС декілька разів. Нормальна на зараз v15.35. Є більш нові (15.38), але требі зачекати пару місяців, що про неї напишуть...

Також враховуйте, що зібравши собі АКБ я так задовбався і стільки це вимагало додаткових витрат і мороки... Що думка "а може краще було узяти фірмові АКБ від Deye" мені казалась дуже актуальною :)

Але АКБ працює.

Вкладення

• IMG_20240928_174032.jpg
    IMG_20240928_174032.jpg
    4,1 Mб · Перегляди: 16
  • IMG_20241009_132052.jpg
    IMG_20241009_132052.jpg
    3,2 Mб · Перегляди: 15
  • IMG_20241012_172129.jpg
    IMG_20241012_172129.jpg
    3,3 Mб · Перегляди: 15
  • IMG_20241012_172118.jpg