FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Deye рекомендує просто вимикачі постійного струму з поясненями. Неавтоматичні.
Але як що батареї без встроєних автоматичних вимикачів, то треба ставити автоматичні.

ок, наступне питання - як перевірити що інвертор бачить усі 3 мої батареї?

як перевірити що інвертор бачить усі 3 мої батареї?
Якщо всі БМС між собою вірно скомутовані, правильно виставлена ємність кожного, та правильно скомутовані з інвертором - то сумарну ємність інвертор повинен показати.

Якщо всі БМС між собою вірно скомутовані, правильно виставлена ємність кожного, та правильно скомутовані з інвертором - то сумарну ємність інвертор повинен показати.
не знаю де повинна бути сумарна ємність, але єдине що замітив - при підключенні бмс до 1 батареї показує максимум чарж каррент - 90 ампер, при 2-х - 180, і при 3-х - 270 ампер, то походу таки все правильно підключене. а з приводу ємності бачив тільки в налаштуваннях акб, і там вручну треба прописувать. от тільки прописувать ємніть однієї чи всіх разом?

Вкладення

• photo_2025-02-18_20-26-12.jpg
    photo_2025-02-18_20-26-12.jpg
    129,5 Кб · Перегляди: 10
  • photo_2025-02-18_20-26-13.jpg
    photo_2025-02-18_20-26-13.jpg
    107,2 Кб · Перегляди: 10
  • photo_2025-02-18_20-26-14.jpg
    photo_2025-02-18_20-26-14.jpg
    125,1 Кб · Перегляди: 10
Доброго дня, підкажіть будь ласка, у мене 3 однофазні інвертори Deye SUN-8K-SG01LP1-EU підключені паралельно, при сонячній погоді і чистих панелях генерація не більше 1кВт, але якщо відключити мережу змінного струму 220В від інвертора, то генерація відповідає реальним значенням.(фото для прикладу додаю).
Підкажіть, будь ласка, в чому може бути причина такої роботи інвертора, може неправильні виставлені налаштування?

Вкладення

• Снимок1.PNG
    Снимок1.PNG
    62 Кб · Перегляди: 14
  • Снимок2.PNG
    Снимок2.PNG
    64,1 Кб · Перегляди: 14
Доброго дня, підкажіть будь ласка, у мене 3 однофазні інвертори Deye SUN-8K-SG01LP1-EU підключені паралельно, при сонячній погоді і чистих панелях генерація не більше 1кВт, але якщо відключити мережу змінного струму 220В від інвертора, то генерація відповідає реальним значенням.(фото для прикладу додаю).
Підкажіть, будь ласка, в чому може бути причина такої роботи інвертора, може неправильні виставлені налаштування?
показывайте настройки

А что должно происходить? Видите ли.. все гадалки, предсказатели, шаманы и прочие представители эзотерических наук - в отпуске и тут появляются крайне редко... Посему если хотите услышать ответ, постарайтесь задать вопрос так, чтобы было понятно всем, - что вы делаете и как, а не только вам.

Viktor20100
І покажіть закладки System Work Mode.
А ще перевірте GRID: чи дійсно на кожен з трьох інверторів приходить його фаза і їх послідовність відповідає налаштуванням.

Останнє редагування:
Viktor20100
У вас всі три задані як майстер.
А має бути один майстер і 2 слейви.
І покажіть закладки System Work Mode.
А ще перевірте GRID: чи дійсно на кожен з трьох інверторів приходить його фаза і їх послідовність відповідає налаштуванням.
У моєму випадку, однофазний інвертор та 3-х фазна мережа, на кожній фазі встановлений свій інвертор, по інструкції схему підключення додаю.
Послідовність фаз вірна, перевіряли з фазовим детектором.

Вкладення

• Снимок21.PNG
    Снимок21.PNG
    209,7 Кб · Перегляди: 15
  • Снимок23.PNG
    Снимок23.PNG
    31 Кб · Перегляди: 14
У моєму випадку, однофазний інвертор та 3-х фазна мережа, на кожній фазі встановлений свій інвертор, по інструкції схему підключення додаю.
Послідовність фаз вірна, перевіряли з фазовим детектором.
Дивно.... Підключено і налаштовано вірно.
Мабуть проситься скидання в заводські налаштування і/або звернення в сюпорт....

Вище я помилився щодо майстера і слейвів, видалив той свій текст, перепрошую.
Дійсно при роботі трьох 1ф інверторів в 3ф мережі всі три налаштовуються як майстри.

Добрий день.
Деякий час тому я піднімав питання стосовно різниці енергії, котру АКБ віддає і бере при заряді. У мене там дурня була, виходило що АКБ при заряді бере ампер-годин значно більше, ніж перед тим віддав...

Після цього я поспостерігав за своєю системою і дещо з'ясував, чого я зовсім не розумію. Зараз опишу, може хтось стикався з таким і щось підкаже.

У мене система з інвертора 6К + АКБ (16s, 260 Аг, JK-BMS Inverter), сонця немає. 100% заряду це - це 55.2В, або 3.45В на комірку. Зараз відключень світла немає, інвертор працює тижнями у "транзиті", формально начебто з АКБ нічого не бере.

Щоб не тримати АКБ весь час при 100% заряду, я після того як заряд АКБ досягає 100% та BMS переходить у флоат, знижую % заряду через Solarman > System Work Mode 2 > Bat на 90%, це 53.2В на АКБ, або 3.325В на комірку. І в такому стані при 90% заряду АКБ у мене перебуває весь час. При розряді з 100% до 90% АКБ віддає 1.2 кВт за показами інвертора, що цілком відповідає ємності АКБ.

Проблема в тому, що далі, коли АКБ стоїть при 90% заряду, напруга на АКБ повільно падає, хоча % заряду АКБ не змінюється і залишається за показами інвертора на 90%. Наприклад за цей тиждень з 53.2В напруга впала до 52.64В, тобто до 3.29В на комірку.

Кожного тижня (у вихідні) я вручну ставлю 100% і інвертор заряджає АКБ... При цьому в АКБ інвертор заливає 7+ кВт-годин. Тобто при розряді 100% > 90% АКБ віддає 1,2 кВт, потім стоїть тиждень начебто без споживання, але напруга на АКБ падає. Потім при заряді цей АКБ бере 7 кВт-годин. За тиждень простою без споживання у мене кудись випаровується 7-1,2=5.8 кВт-годин з АКБ, це приблизно 40% ємності...

Виглядає все це так, що весь тиждень щось висмоктує енергію з АКБ, хоча інвертор цього споживання не бачить.
Хтось з таким стикався? Цьому є пояснення? Тому що я не розумію, що відбувається.

Останнє редагування:
Добрий день.
Деякий час тому я піднімав питання стосовно різниці енергії, котру АКБ віддає і бере при заряді. У мене там дурня була, виходило що АКБ при заряді бере ампер-годин значно більше, ніж перед тим віддав...

Після цього я поспостерігав за своєю системою і дещо з'ясував, чого я зовсім не розумію. Зараз опишу, може хтось стикався з таким і щось підкаже.

У мене система з інвертора 6К + АКБ (16s, 260 Аг, JK-BMS Inverter), сонця немає. 100% заряду це - це 55.2В, або 3.45В на комірку. Зараз відключень світла немає, інвертор працює тижнями у "транзиті", формально начебто з АКБ нічого не бере.

Щоб не тримати АКБ весь час при 100% заряду, я після того як заряд АКБ досягає 100% та BMS переходить у флоат, знижую % заряду через Solarman > System Work Mode 2 > Bat на 90%, це 53.2В на АКБ, або 3.325В на комірку. І в такому стані при 90% заряду АКБ у мене перебуває весь час. При розряді з 100% до 90% АКБ віддає 1.2 кВт за показами інвертора, що цілком відповідає ємності АКБ.

Проблема в тому, що далі, коли АКБ стоїть при 90% заряду, напруга на АКБ повільно падає, хоча % заряду АКБ не змінюється і залишається за показами інвертора на 90%. Наприклад за цей тиждень з 53.2В напруга впала до 52.64В, тобто до 3.29В на комірку.

Кожного тижня (у вихідні) я вручну ставлю 100% і інвертор заряджає АКБ... При цьому в АКБ інвертор заливає 7+ кВт-годин. Тобто при розряді 100% > 90% АКБ віддає 1,2 кВт, потім стоїть тиждень начебто без споживання, але напруга на АКБ падає. Потім при заряді цей АКБ бере 7 кВт-годин. За тиждень простою без споживання у мене кудись випаровується 7-1,2=5.8 кВт-годин з АКБ, це приблизно 40% ємності...

Виглядає все це так, що весь тиждень щось висмоктує енергію з АКБ, хоча інвертор цього споживання не бачить.
Хтось з таким стикався? Цьому є пояснення? Тому що я не розумію, що відбувається.
На литии если не заряжать батарею до 100%, то идёт постоянный дрифт SOC вниз. Это известный факт.
Вот пример, как выглядит кривой SOC. На скрине пример с поддержанием постоянным SOC 80%, но при этом напряжение падает, и за несколько дней при неизменном SOC оно упало заметно...

Вкладення

• 1740222910561.png
    1740222910561.png
    250,2 Кб · Перегляди: 6
та ну... в мене 3 автівки на літії, причому зовсім різної хімії. Так от за місяць простою нічого нікуди не дівається. Навіть биток зі штатів від дтп до перших метрів тут, не втрачає ємності навіть за рік.
Тай батарейку купував, від Китаю до нас 3-4міс, потім півроку валялася на складі у товариша. Включив - заявлена ємність одразу була.
Бачу 2 варіанти, самоспоживання (наприклад балансування постійне), або саморазряд (поганий літій). все можна перевірити від'єднуючи частини обладнання.

идёт постоянный дрифт SOC вниз. Это известный факт.

Интересно... То, что подобный прикол наблюдаю не только я, в чем то даже утешает. На графиках показанных скорость падения даже больше, чем у меня... Однако это не объясняет, куда деваются из АКБ все эти киловатт-часы? Напряжение -это показатель заряда АКБ, если оно падает - значит заряд куда то уходит. Куда?

самоспоживання (наприклад балансування постійне), або саморазряд

Ну автомобільні АКБ то інша система, з іншою, значно більш коштовною BMS. Не думаю що ці АКБ можна порівнювати.

У мене балансування вмикається при 3.43 на комірку, тобто при 54.88В на АКБ. Падіння же бачу при 53.2В і нижче. Тому це не балансування.

Саморозряд... Коли купляв комірки, перевірив на всіх опір та напругу, остання була біля 3.29В на всіх комірках. Потім ці комірки стояли 2 місяці, чекали інвертор. Збирав АКБ, знову перевіряв. Так 3.29 і залишилася 3.29В. Може на якісь тисячні напруга впала. Тобто само розряду не було... Ці комірки пропрацювали пів року у збірці і саморозряд став 40% на тиждень? І це при нормальній ємності АКБ? Таке буває?

Далі БМС... Якби ті втрати що я бачу, жерла BMS, вона б грілася. Але цього також немає.

Добре, третій варіант. Підсасує інвнртор, але бмс гівняно рахує... виходить що інвертор знайшов невичерпане джерело, бо якщо беру, а 90% не падає, чому б не брати?

Добре, третій варіант. Підсасує інвнртор, але бмс гівняно рахує... виходить що інвертор знайшов невичерпане джерело, бо якщо беру, а 90% не падає, чому б не брати?

Да, можливо ви праві. Я також міркував, що окрім інвертора АКБ жерти нікому. Як буде тепло, спробую на тиждень АКБ відімкнути, та побачу, чи буде напруга падати.
Але не зрозуміло, якого чорта він смокче АКБ коли у нього є мережа?

Деякий час тому, шановний Crowl написав тут, що рано чи пізно надовбавшись з SOC, всі приходять до налаштування АКБ по напрузі. Може для фірмових АКБ, з добрими БМС це не дуже актуально... А з JK BMS, котра лише цілі ампери моніторить, а споживання у десяті та соті ампера не бачать... Чим далі тим налаштування по напрузі стає привабливішим.

Назад
Угорі