Кто-то разобрался с параметром Batt Resistance?

з 7ї години ранку до початку роботи панелей залишається звичайно 15-20%. Далі до 85% сонце, потім смарт 85-75%, а коли панелі вже дають менше 1600 вт, смарт виключається та акб встигає зарядитися до 95-98%
Догрався ))) Вже тиждень десь дея не розряджала батку до 10% (як в TOU) а розряджала до 25% та перемикалась на мережу. Думав глюк, раніше було налаштування 25%. Алеж сьогодні сунув туди носа і опа... поплила бмс. рахує 30%, а напруга лише 45 вольт. тобто за рахунок постійних неповних зарядів/розрядів (тобто маневрування баткою) поступово батка розрядилася, хоч бмс рахувала якісь проценти. Переналаштував зранку батку з літія на вольтаж, поставив 56 вольт. Все майже стало на свої місця від сонця. Завтра ще один цикл, потім поверну на літій. теперь потрібно думати, як змінити налаштування, щоб не було таких сюрпризів.
Додам. розбаланса по коміркам нема.

Догрався ))) Вже тиждень десь дея не розряджала батку до 10% (як в TOU) а розряджала до 25% та перемикалась на мережу. Думав глюк, раніше було налаштування 25%. Алеж сьогодні сунув туди носа і опа... поплила бмс. рахує 30%, а напруга лише 45 вольт. тобто за рахунок постійних неповних зарядів/розрядів (тобто маневрування баткою) поступово батка розрядилася, хоч бмс рахувала якісь проценти. Переналаштував зранку батку з літія на вольтаж, поставив 56 вольт. Все майже стало на свої місця від сонця. Завтра ще один цикл, потім поверну на літій. теперь потрібно думати, як змінити налаштування, щоб не було таких сюрпризів.
Додам. розбаланса по коміркам нема.
Стандартная тема, постоянно с этим встречаюсь если не догонять до 100% soc.
Погрешность измерений накапливается.
Тоже переключаю на batt V, но тут тоже бывают нюансы. В таком режиме инвертор не читает бмс и дует заряд постоянно поддерживая напряжение. Это может приводить к ситуации что батарейка (когда их не одна) полностью зарядившись отключается по OVP. Но что самое печальное что иногда она не выходит с этого состояния пока не перезагрузишь акб с кнопки. То есть все остальные батарейки разряжается, а некоторые так и стоят в 100%. Вольтаж я ставил 57.6в. Но по графикам инвертор на финале выскочил аж до 58.3в.
Так вот такая батарейка стоит в Mos state 021 и не отдаёт заряд. А должен быть Mos state 031. Перегружаешь и она оживает.

Я лише використовую Batt V, то там теж все по різному. 52 вольт може бути як 50% заряд так і 20%, залежно звідки до нього прийшли, якшо з розрядки зі 100% тоді це 50%, якшо з підзарядки з 51 тоді це 20%. Ми можемо регулювати лише нижній поріг і не давати опускатись нижче.
51 вольт на батареї це приблизно залишок 10% заряду.

Не знаю як там можна реально порахувати заряд, якшо ККД зарядки і розрядки приблизно 90%, зростає і спадає залежно від C відповідно навряд чи БМС може це враховувати, відповідно і будуть розбіжності.

Єдиний шанс знайти точний заряд це підзаряджати до 100% і звідти рахувати, але воно не буде працювало коли погода така як зараз.

Особисто я поставив нижній поріг 51 вольт, за нього ніколи не заходити. з 23 до 7 ранку поставив 52.2 вольт, відповідно за ніч воно підзарядить на теоретичні 30%

Останнє редагування:
Токовые шунты в бмс имеют погрешность ибо это не ракета, а просто ширпотребная батарейка. Именно накопление этой погрешности при тысячах микроциклов в сутки и приводит к тому что soc не актуален.
Если бы эксплуатация акб была заряд до 100 и разряд безпрерывный до 20 то всё было бы точно как при заряде так и при разряде.
А вот когда целый день дрочь туда-сюда то и уезжает soc.
У меня бывает такое что заряжаемся, дошли до soc 100 а потом ещё 22квт влили)

Мда. Чудні ситуації з показами SOC від БМС.
В мене з березня заряд працює в такому режимі:
Підтримується в діапазоні 60-80 відсотків.
Після досягнення 80 % виставляю струм заряду в 0.
Насправді іде розряд близько 1 ампера.
Тобто далі йде не підтримка 80% а повільний розряд вдень (з сонцем), і
розряд відповідно до споживання вночі ( без сонця).
Станція в мене автономна.
Раз на сім днів заряджаю до абсорбції.
Вчора була абсорбція.
Після показів шунтом 100% АКБ взяли ще близько 1 кВтг - це 2.5 відсотка ємності АКБ.
Абсорбція припинилась по низькому струмі заряду - система перейшла в розряд до 60%.
SOC міряю віктроновським смартшунтом.

Якщо ви хочете заряджати кожен день до абсорбції - будь-ласка це ваше право,
але не робіть цього тільки з тієї причини, що SOC буде показуватись неправильно.
Шукайте інші методи та налаштовуйте обладнання так, як бажаєте щоб воно працювало.

Очікувано ))) БМС Деї не вміє коректно рахувати SoC, не вміє враховувати саморозряд.
З власного досвіду: ввімкнена 5 кВт*год батарея повністю розряджається за місяць якщо вона.
Тож переналаштовуйте ToU так щоб хоча б раз на тиждень батарея повністю заряджалася.
І так щоб не розряджалася нижче 25%. Тоді гарантовано не буде сюрпризів.

У меня бывает такое что заряжаемся, дошли до soc 100 а потом ещё 22квт влили)
У мене колись в 40 кВт*год батарею (8х SE-G5.1 Pro-B по 5 кВт*год) при рівні заряду 90% влилось 38 кВт*год )))

А на роботі після 1 тижня простою на 80% інвертор відключився при SoC 40%.
Це ще коли я свято вірив в магічні 80% і не знав як працює БМС Деї :)

токовые шунты в бмс имеют погрешность ибо это не ракета, а просто ширпотребная батарейка. Именно накопление этой погрешности при тысячах микроциклов в сутки и приводит к тому что soc не актуален.
Не ракета, але 0,5% похибки абсолютно досяжно навіть без температурної компенсації.
БМС вміє перескакувати з 99,9% на 100% по напрузі, а не своєму кулонометровому алгоримту.
Теж саме можна робити і в районі низького заряду: корегувати дані кулонометру за напругою комірок.
Але мабуть це занадто складно для китайців.... Хоча там декілька строчок коду додати.

Останнє редагування:
Не ракета, але 0,5% похибки абсолютно досяжно навіть без температурної компенсації.
БМС вміє перескакувати з 99,9% на 100% по напрузі, а не своєму кулонометровому алгоримту.
Теж саме можна робити і в районі низького заряду: корегувати дані кулонометру за напругою комірок.
Але мабуть це занадто складно для китайців.... Хоча там декілька строчок коду додати.
Я думаю там дело даже не в погрешности шунта, а в провтыке подсчёта либо мелких токов либо кратковременного изменения направления. Например когда каждую секунду или чаще то заливаем то отбираем. Где-то в этом месте провтык математики происходит. Зимой когда солнца мало и я работал в режиме ночью зарядка, а днём разрядка (солнце лишь часть потребления компенсировало) то уход soc был минимальный. А вот когда начался дроч туда-сюда вот тут и вылезло особо ярко.
Рядом в аккумуляторном поле кроме дее стоят и другие акб: byd, Eitai, на базе jkbms. Там та же срань.

Периодически обновляю все компоненты: инверторы, логеры, акб. Так вот давно с какой-то очередной прошивки заметил что инвертор (12квт 3ф) и начал собственное потребление брать с акб в любом режиме. Даже когда TOU выключен и мы работаем только от городской сети. Алгоритм такой: кушаем батарейку пол часа-час, а потом быстро задуваем её за 1-2 мин. Такое видно только на графиках если снимать значения каждые 30 секунд или чаще. Я ограничил зарядку до 1а и тогда этот процесс стал очевидным ибо зарчжалось оно тоже примерно пол часа.
У меня на сейчас таких 5 инверторов в разных локациях. Так вот 2 из них начали такое делать первыми, через месяц ещё пара так себя начала вести. А один по сей день такого не делает.

Это у всех так? Или у меня просто разные хаодварные ревизии?

Назад
Угорі