Прям вот с любым, есть же предел "прочности", реле по верхнему рабочему можно выставить. 1200грн зубр, который отключит по превышению или "неожиданный" ремонт дэе...
Так чем лучше? То , что можно не ставить - так и узип можно не ставить.
Deye и есть Зубр внутри. Только контролирует в разы больше параметров. А если вам нужно наставить Зубров до и после - welcome.

А если вам нужно наставить Зубров до и после - welcome
Після інвертора зазвичай ставлять реле напруги (тільки сучасне, не древній і примітивний зубр) для захисту по перевищенні струму/потужності.

Deye со стабилизатором Элекс нормально работать не будет. Если хотите его (Элекс) использовать, то ставьте после инверторов. Зубр после инверторов не ставится. Только до. А лучше без него.
в том и прикол, работал 3 года нормально, а теперь такая шняга, тупо ничего не менялось, кроме "старости".
Зубр после стоит просто как вольтметр, он ничего не отключает, остался, ну и оставили чтоб вольтики смотреть не ходя в гараж.

А стаб реально можна ставить после инверторов? оно не начнет дуреть ?

Дивно. Тоді переведіть інвертор на внутрішній СТ. Перемкніть на Zero Export To Load. І сфоткайте, що показує інвертор та стаб.
дякую, спробую.

Ще маю думку спробувати перезапустити деї, бо вони не вимикались вже дуже давно, десь 2 роки.
Ну і заодне поміняю місцями майстра та слейва, бо є цікаве, вольтаж на майстрі показує не правильно (більше на 5-20в), тоді як на слейві правильно.

Добрий вечір.
Шановна спільнота, потрібна порада...

У мене Deye 6K + АКБ (збірка 16 шт. EVE 280Ah + JK BMS Inverter 200А). У налаштуваннях стоїть заряд до 3.45В (55.2В) на комірку, потім 1,5 години на цій напрузі АКБ тримається для балансування, потім вмикається Float і скидає напругу до 3.35В (53.6В). 1,5 години балансування обрав тому, що після запуску системи протестував АКБ, 30 хвилин йому цілком вистачало для рівняння комірок, ще годину накинув для запасу... В такому режимі АКБ пропрацював зиму.

Зима була важка... мабуть пояснювати це не потрібно. Світло зникало декілька разів на добу. На інверторі не було великого навантаження, нижче 60% АКБ жодного разу не сідав, але... я так міркую були неодноразові випадки, коли при заряді до етапу балансування АКБ не доходив і знову уходив у розряд.

Зараз зі світлом все добре, не вимикають майже. Вимкнув вчора Float на BMS і почав спостерігати, як АКБ балансується... і побачив ЛАЖУ!
Після доби заряду ситуація з АКБ на фото. Відбалансуватися комірки не встигли, хоча позитивна динаміка начебто є. З ранку, коли на роботу їхав, Cell Volt Diff був 0.189В, зараз впав до 0.137В. Але 2А балансир працює добу і не може вирівняти комірки... це нормально?

Скільки у вас часу займає балансування? Як ваши АКБ цю зиму пережили?

Вкладення

• BMS_Pic.jpg
    BMS_Pic.jpg
    164 Кб · Перегляди: 15
Після доби заряду ситуація з АКБ на фото. Відбалансуватися комірки не встигли, хоча позитивна динаміка начебто є. З ранку, коли на роботу їхав, Cell Volt Diff був 0.189В, зараз впав до 0.137В. Але 2А балансир працює добу і не може вирівняти комірки... це нормально?

Скажу так, у мене вже другу зиму така штука. Маю в своєму господарстві три самозбірні акб із 105 елементів які підключені паралельно. На зараз розбаланс 0,161 0,155 0,148, десь через місяць все стане норм. Як на мене - нічого критичного, повторюю, як на мене. Будинок без газу, втрати часу автономної роботи, на зараз, не бачу, ще чотири роки протягну, а там придумають карманні ядерні реактори і буде щастя. Можна слідкувати за кожним мілівольтом, а можно користуватися системою вже зараз. За всю зиму генератор працював два рази по чотири години все інше - колись заряд від мережі, колись трохи сонця. Мене все влаштовує. В налаштуваннях BMS заряд до 3,48 без флоату...

0 А загальний струм під час балансування гальмує процес.
На відосі балансування до 3,61 з невеликим загальним струмом

Вкладення

• IMG_20260302_210818.jpg
    IMG_20260302_210818.jpg
    566,2 Кб · Перегляди: 14
  • Screenrecorder-2026-02-26-13-52-33-538_0_COMPRESSED.mp4
    3,7 Mб
Останнє редагування:
Добрий вечір.
Шановна спільнота, потрібна порада...

У мене Deye 6K + АКБ (збірка 16 шт. EVE 280Ah + JK BMS Inverter 200А). У налаштуваннях стоїть заряд до 3.45В (55.2В) на комірку, потім 1,5 години на цій напрузі АКБ тримається для балансування, потім вмикається Float і скидає напругу до 3.35В (53.6В). 1,5 години балансування обрав тому, що після запуску системи протестував АКБ, 30 хвилин йому цілком вистачало для рівняння комірок, ще годину накинув для запасу... В такому режимі АКБ пропрацював зиму.

Зима була важка... мабуть пояснювати це не потрібно. Світло зникало декілька разів на добу. На інверторі не було великого навантаження, нижче 60% АКБ жодного разу не сідав, але... я так міркую були неодноразові випадки, коли при заряді до етапу балансування АКБ не доходив і знову уходив у розряд.

Зараз зі світлом все добре, не вимикають майже. Вимкнув вчора Float на BMS і почав спостерігати, як АКБ балансується... і побачив ЛАЖУ!

вистав балансування на 3.42, щоб баланстровка була тільки по верхній межі.
і почекай коли відбалансується дальше буде краще

0 А загальний струм під час балансування гальмує процес.
На відосі балансування до 3,61 з невеликим загальним струмом
Ну як би 0А тому, що АКБ набрав максимальну напругу 3.45В на комірку і струм впав. Я не можу струм просто за бажанням збільшити...
А у вас на відео на АКБ стоіть максимальна напруга 3.6В+, це значно більше напруги спокою АКБ, тобто тієї напруги на яку комірки самостійно повернуться, якщо АКБ відключити від ЗУ - це зазвичай щось біля 3.3В на комірку. І щоб загнати ваш АКБ на ті самі 3.6В+ вам і потрібен безперервно струм біля 1А, котрий на відео ми і бачимо.

Відповідно саме із-за цього ефекту не в останню чергу, виникла секта 3.45В... Якщо у тебе немає сонячних панелей, тримати АКБ на 3.6В+ від мережі просто дорого. Інвертор тягне багатенько на місяць для підтримання напруги АКБ. Звісно коли є сонячні панелі, втрати на АКБ мізерні... але панелі є не у всіх.

Останнє редагування:
Не оптимальний режим роботи балансира. Тому і вийшло з під контроля.
Сумніваюся,що в таких умовах навіть за тиждень вдасться збалансувати.
Для успішного балансування потрібні два фактори: загальний струм та напруга.
Коли загальний струм 0 то і отримуєте роботу абияк.
Самий просте рішення в цій ситуації - це поступове підвищення напруги до 3,6 на комірку по мірі балансування та на кожній стадії заряджання.
Якщо залишатися на рівні до 3,45, забезпечити малий струм: циклічно заряджати/ розряджати струмом 5-10А поблизу 3,45

Update. В кінці відео струм зі знаком мінус; інвертор споживає на себе; досягнуто напругу bulk; зниження напруги до float 26,5-26,6
Заряджання від 3,45 до 3,6 займає декілька хвилин для процесу балансування.
Start balance Volt= 3,47
Та і це достатньо робити іноді.
Зараз тримаю батарею до 70-80% SOC, бо відключень меньше і немає потреби 100
Ось скріншот прям зараз. Charge Off

Вкладення

• Screenshot_2026-03-03-13-20-42-895_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2026-03-03-13-20-42-895_com.android.chrome-edit.jpg
    495,3 Кб · Перегляди: 5
Останнє редагування:
Не може там бути 0, то бмс не бачить малий струм. І до чого це взагалі якщо балансир перекачує енергію з комірки в комірку - то шо , не струм(?) брєд якийсь...

Ноу комент тому що вище)))
2а активний балансир. Струм на скріні в 1.9а при нульовому загальному. Якщо взяти батку навіть в 5 квт та почати заряджати 2а (100вт), то для повної зарядки з нуля потрібно овер 50 годин. Дійсно балансировка ще в 2 рази повільніше. То вже 100 годин. Додайте, що балансуватись може одночасно лише одна комірка. А у Вас таких п'ять. Такшо не заважайте техниці працювати.

Апдейт по мому кейсу.
наразі проблема пропала, чи надовго - будемо бачити.

Що змінилось: усі Деє та стабіл відключені від заземлення, бо заземлення в мене де факто нуль по схемі підключення хати (розбіг між ними помітно лише в хаті, а прямо там біля щитка вони рівні), і, походу, між корпусами двох деє та стабіла струм собі зробив конденсатор (при відключенні корпуса від землі була іскра).

Назад
Угорі