Питання по інвертору Anern FGI-S5000

Може вони просто перевили значения з річної системи в десяти? І ніхто нічого не оновлював?

Може вони просто перевили значения з річної системи в десяти? І ніхто нічого не оновлював?
на початку продажів було лише дві прошивки.
Чим вони різнилися, окрім призначення на ринки збуту, продавці тощо, сказати важко. Зараз вже три нові прошивки.

Зі звичайним акумом, який був у мене на початку, зарядка акума струмом з початку була, як і виставив 50А при різних так і однакових значеннь bulk і float і тривала майже до кінця 95-97% і потім струм спадав. В інших користувачів у цій темі, струм не міг піднятись вище 10А .
З акумом Anern зі smart BMS і комунікацією робота ідеальна, як книжка пише, тут нічого не забереш.

Я вже мабуть писав, що мій попередній інвертор MUST-PV18-3224 VPM II про який в мене лише позитивні оцінки, окрім реактивного звуку при заряджанні. Він дуже добре працював 3 роки зі звичайним акумом LiFePO4. А коли я спробував підключити до розумного акума Anern, то робота була вже з проблемами, трохи працював далі злітала комунікація, вихід помилок і аварійні відключення інвертора. Я це не розбирався з цим , бо метою було спробувати як тест, можливо не так щось було в налаштуваннях.
Але коли читаєш, що Must ідеально працює зі своїм акумом Must, то значить не все всім підходить.

Повірте, що робота більшості бюджетних китайських інверторів кращої, чи гіршоі компоновки чи навіть рейтингу будуть по різному працювати з різними акумами. Якщо б в мене від початку був акумулятор Anern, то я б не знав, що з акумом зі звичайною BMS , у моєму випадку Volt Polska, деякі моменти роботи були не зовсім коректними.

З понеділка спробую уточнити , що це за нові прошивки, і якщо прошивки, а не назви, то чим різняться.
Але вже мені здається, що це лише зміна назв

Останнє редагування:
три прошивки 1000019 100001А 100001С , які призначені на різні ринки збуту, продавці .., змінили назву
в додатку AEC Cloud на
v1.0.25 v1.0.26 v1.0.28

три прошивки 1000019 100001А 100001С , які призначені на різні ринки збуту, продавці .., змінили назву
в додатку AEC Cloud на
v1.0.25 v1.0.26 v1.0.28
Те що я й писав. Перевили з шістнадцяти річної системи в десяти

Доброго дня, замовив я собі це чудо -чекаю. Але руки вже чешутся приліпити його до НА, хто що може порадити ? есп32 вже на поготові.

Погортайте тему на кілька сторінок назад.
Я читав. Інвертор тільки забрал ще не підключив, так як зломана рука і проблемно зараз. Але уже дуже цікаво стало з штатного логера витягнути прошивку, на скільки я зрозумів він построєний на ESPC3-20E, є контакти VCC.GND.EN.TX.RX.IO9 - зараз себе мучати не буду щоб підпаятися до них через пару днів гіпс знімуть буду витягувати прошивку. Фото логера в середині.

Вкладення

• 5424656253515930989.jpg
    5424656253515930989.jpg
    997,3 Кб · Перегляди: 5
  • 5424656253515930988.jpg
    5424656253515930988.jpg
    580 Кб · Перегляди: 5
швидкого одужання, щоб почати саме цей розділ для цього інвертора.
Все поступово з цього питання розкласти по поличках, бо чесно, я також хочу розпочати влаштування HA. Проте, брак досвіду і основне навичок у цьому. Все треба від початку.
Тому, як кажуть футбольні аналітики, м'яч тепер на вашій половині поля.
Або, всі карти у вас на руках, як це любить повторяти головний янкі.

швидкого одужання, щоб почати саме цей розділ для цього інвертора.
Все поступово з цього питання розкласти по поличках, бо чесно, я також хочу розпочати влаштування HA. Проте, брак досвіду і основне навичок у цьому. Все треба від початку.
Тому, як кажуть футбольні аналітики, м'яч тепер на вашій половині поля.
Або, всі карти у вас на руках, як це любить повторяти головний янкі.
інвертор приліпив, але виникла проблема зв"язку з бмс, можливо я щось не розумію повинно на пілоні працювати, або можливо у мене не з тієї сторони підключено на рж45. Аненджи працювало все добре. Ось і думаю чи бмс міняти чи копати в бік шнурка. Працювало через перехідник ттл - рс485 і протокол 14 в налаштуваннях jk був. В наявності є бмс в19 але та що з кан

Останнє редагування:
здравствуйте. сегодня пришла посылка с anern AN-FGI-S5000. заменила свой старенький anenji anj 4000w - настроила. вроде работает, но тут дождь, набежали тучки..и с панелей - ноль. подключила быстренько старый - 480вт. подключила через перекидной рубильник поле панелей к двум - старый около полукиловатта, а новый - ноль и прыгает к 226 и тут опять ноль. пробовала всякие настройки - не помогает.
подскажите, как у кого, это его такая работа или брак?

інвертор приліпив, але виникла проблема зв"язку з бмс, можливо я щось не розумію повинно на пілоні працювати, або можливо у мене не з тієї сторони підключено на рж45. Аненджи працювало все добре. Ось і думаю чи бмс міняти чи копати в бік шнурка. Працювало через перехідник ттл - рс485 і протокол 14 в налаштуваннях jk був. В наявності є бмс в19 але та що з кан
почав описувати в пості #513 , а потім в пості #596 я надав достатньо інфо про приєднання акмулятора Anern-AN-LPB-N-24200 Npro зі smart bms та комунікацією

здравствуйте. сегодня пришла посылка с anern AN-FGI-S5000. заменила свой старенький anenji anj 4000w - настроила. вроде работает, но тут дождь, набежали тучки..и с панелей - ноль. подключила быстренько старый - 480вт. подключила через перекидной рубильник поле панелей к двум - старый около полукиловатта, а новый - ноль и прыгает к 226 и тут опять ноль. пробовала всякие настройки - не помогает.
подскажите, как у кого, это его такая работа или брак?
try writing in Ukrainian. I hope you can do it, or use Google Translate

Можливо я щось не розумію або лижі не їдуть. Після заміни бмс через кан вийшло подружити іх. По шуму поки притензій не має, але якойсь дивно він працює. Я не можу зрозуміти як він регулює ток заряду акб, я змінюю в бмс він змінює в себе, намагаюсь змінити на інверторі воно не міняє - ну це дурня якась

Можливо я щось не розумію або лижі не їдуть. Після заміни бмс через кан вийшло подружити іх. По шуму поки притензій не має, але якойсь дивно він працює. Я не можу зрозуміти як він регулює ток заряду акб, я змінюю в бмс він змінює в себе, намагаюсь змінити на інверторі воно не міняє - ну це дурня якась
я вам пропонував повністю перечитати вказані пости. Там чітко описано як це працює. Якщо обмаль часу, або лінощі, то скажу вам просто. Коли у вас інвертор працює з smart bms і є комунікація, то показники налаштування струму заряджання виставлені в bms, а також мінімальний струм при якому відключається заряджання та інше встановлене в bms є пріоритетом. Для цього існує цей Менеджер, щоб захищати акумулятор, відслідковувати процес заряджання і розряджання, відключення і т.д. Інвертор лише виконує свою пасивну роботу у такій співпраці.
Коли у вас LiFePO4 зі звичайною bms, тоді інвертор має право на всі налаштування, виходячи з характеристик цієї bms.

Прочитайте хоча б пост #594 . За вікном вже половина 2026. Спробуте не слідувати принципу, який давно вже забутий "я все знаю, що там інші". Це не образа, а лише порада.

я вам пропонував повністю перечитати вказані пости. Там чітко описано як це працює. Якщо обмаль часу, або лінощі, то скажу вам просто. Коли у вас інвертор працює з smart bms і є комунікація, то показники налаштування струму заряджання виставлені в bms, а також мінімальний струм при якому відключається заряджання та інше встановлене в bms є пріоритетом. Для цього існує цей Менеджер, щоб захищати акумулятор, відслідковувати процес заряджання і розряджання, відключення і т.д. Інвертор лише виконує свою пасивну роботу у такій співпраці.
Коли у вас LiFePO4 зі звичайною bms, тоді інвертор має право на всі налаштування, виходячи з характеристик цієї bms.

Прочитайте хоча б пост #594 . За вікном вже половина 2026. Спробуте не слідувати принципу, який давно вже забутий "я все знаю, що там інші". Це не образа, а лише порада.
я читав Ваше повідомлення. Я розумію принцип роботи з смарт бмс. Але тут палка в колеса - наприклад я на аненджі 4 через ХА регулював струм заряду від моєї потреби (у мене не має панелей, я акб використовую для заряджання вночі і використовую вдень) і логіка роботи якщо у мене акб вдень до 23.00 розрядило до 15% то ХА підключить йому мережу але струм заряду виставить 5а, після 23.00 - струм змінится на 60а. Щоб це провернути з цим інвертором потрібно приліпит бмс до ХА (а це вже другі танці з бубном) - та сама дея, соліс і подібні дають вибір (бачать скільки може бмс але дають змогу коригувати) ось в цьому я не розумію логіки китайців.

я читав Ваше повідомлення. Я розумію принцип роботи з смарт бмс. Але тут палка в колеса - наприклад я на аненджі 4 через ХА регулював струм заряду від моєї потреби (у мене не має панелей, я акб використовую для заряджання вночі і використовую вдень) і логіка роботи якщо у мене акб вдень до 23.00 розрядило до 15% то ХА підключить йому мережу але струм заряду виставить 5а, після 23.00 - струм змінится на 60а. Щоб це провернути з цим інвертором потрібно приліпит бмс до ХА (а це вже другі танці з бубном) - та сама дея, соліс і подібні дають вибір (бачать скільки може бмс але дають змогу коригувати) ось в цьому я не розумію логіки китайців.
Логіка проста. BMS відповідає за все при роботі акумулятора, не інвертор. Не може в команді бути двох менеджерів, тоді буде mess.
Ви підключили BMS до мобільного додатку по Bluetooth або wi fi і можете вносити зміни, і це в силах home assistant.
Я не зовсім зараз маю час, але невдовзі охоплю і ХА. Я також ще не використовую фотовольтаїку, а користуюсь як безперебійником, але л
ише при потребі. Тобто, інвертор і акум чергують, а різницею тарифів якось не зацікавлений. При місячному споживанні 270-290Вт це зайве.

я коли інвертор Must 3200 Вт, який працював зі звичайним LiFePO4 і змінював всі налаштування щодо струмів і т.д.
підключив до нового акумулятора Anern-AN-LPB-N-24200 Npro зі smart bms і комунікацією з яким зараз працює інвертором Anern, то Must також не зміг змінювати налаштування цієї bms

Назад
Угорі