Розрахунок за вироблену електричну енергію

Харьковская область, сегодня подписали бумаги для перехода в электронный документооборот с цифровой подписью актов в приложение “вчасно”. Когда все будет готово отпишусь как это работает.
Волинь через Вчасно підписуємо Акти з початку року.
Зручно і швидко

а що це за "акти" про які так часто тут пишуть? Мені ще жодного разу не приходіли ніякі акти, я ні разу нічого не підписував. Який сенс в тих актах? Що вони вам дають?

Також не розумію, яким боком мені потрібно підписувати щось
Акти приходять, просто для контроля переглянув його і все, чекаєм ₴

Вкладення

• Screenshot_20220616-101113_Chrome.jpg
    Screenshot_20220616-101113_Chrome.jpg
    106,5 Кб · Перегляди: 22
а що це за "акти" про які так часто тут пишуть? Мені ще жодного разу не приходіли ніякі акти, я ні разу нічого не підписував. Який сенс в тих актах? Що вони вам дають?
Згідно положень договору про купівлю-продаж електроенергії між домогосподарством і ПУПом (яким є Ваш місцевий енергозбут), приймання-передача поставленого товару (ел.ен.) здійснюється за Актом, який складається раз на місяць.
Після підписання Акту сторонами в ПУПа виникає обов'язок оплатити поставлений товар в строк та на умовах, визначених договором. Таким чином, до підписання Акту ПУП Вам формально нічого платити не зобов'язаний.

Згідно положень договору про купівлю-продаж електроенергії між домогосподарством і ПУПом (яким є Ваш місцевий енергозбут), приймання-передача поставленого товару (ел.ен.) здійснюється за Актом, який складається раз на місяць.
Після підписання Акту сторонами в ПУПа виникає обов'язок оплатити поставлений товар в строк та на умовах, визначених договором. Таким чином, до підписання Акту ПУП Вам формально нічого платити не зобов'язаний.
Зовсім не так
Виписавши акт рем виписує податкову накладну, а після цього вже виникає фінансове зобов'язання з їхньої сторони

якщо я не помиляюсь, то в мене в договорі пише щось по типу, що вони нараховують кошти, а якщо в мене нема претензій і я їх не озвучу протягом 10-ти днів, то вважається що я згідний. і ніякі мені акти не приходять. лише гроші. приходили. :)

якщо я не помиляюсь, то в мене в договорі пише щось по типу, що вони нараховують кошти, а якщо в мене нема претензій і я їх не озвучу протягом 10-ти днів, то вважається що я згідний. і ніякі мені акти не приходять. лише гроші. приходили. :)
Як Ви дізнаЄтесь, скільки Вам нарахували за місяць, щоб протягом 10 днів подати свої "претензії", якщо Вам Акти не приходять?

Зовсім не так
Виписавши акт рем виписує податкову накладну, а після цього вже виникає фінансове зобов'язання з їхньої сторони
Обов'язов ПУПа оплатити домогасподрству кошти за посиавлену ел. ен. виникає згідно умов договору і ніяк не прив'язаних до будь-яких податкових накладних. Обов'язок і порядок видачі (або, як Ви виразились -"виставлення) податкових накладних визначено ст. 201 Розділу V Податкового кодексу України.
Розділ V має назву "Податок на додану вартість".
Видати податкову накладну з ПДВ зобов'язаний постачальник товарів/робіт/послуг, при цьому він має бути платников ПДВ. Постачальником ел. ен. є домогосподарство, а ПУП - споживачем, тому няких ПН ПУП Вам не "виставляє" (оскільки немає на це ані права, ані обов'язку).
Ви теж не "виставляєте" бо не є платником ПДВ.
Слід зазначти, що ПУП виступає податковим агентом між Вами і державою щодо нарахування та утримання з Вас в бюджет податку на доходи фізичних осіб (18% від доходу) та військового збору (1,5% від доходу) с сум, виплачних Вам за поставлену елекрику. Тому, при виплаті коштів Ви отрумаєте на рахунок суму вже за мінусом цих 19,5%, які ПУП за Вас заплатив до бюджету.

• Like
Реакції: PVV
Як Ви дізнаЄтесь, скільки Вам нарахували за місяць, щоб протягом 10 днів подати свої "претензії", якщо Вам Акти не приходять?
Можливо, якось по іншому називається. В нас звіт та рахунок-фактура:

Вкладення

• березень2022.pdf
    81,5 Кб · Перегляди: 23
Можливо, якось по іншому називається. В нас звіт та рахунок-фактура:
Повна назва така:
Акт-звіт приймання-передачі товару (електричної енергії), показів засобів обліку, обсягів та напрямків перетоків прийнятої-переданої електричної енергії

Вчера подписал акты за май.
Обещали что будут уже электронные,но что-то у них в этом месяце не получилось.

Волинь
Прийшов через Вчасно акт за травень
Гарантований платіж ~50% від нарахованої суми (за мінусом податків).
Це поки що найвищий рівень ГП з початку війни.

Волинь
Прийшов через Вчасно акт за травень
Гарантований платіж ~50% від нарахованої суми (за мінусом податків).
Це поки що найвищий рівень ГП з початку війни.
Яка ціна за кВт?

Получається 50% від тарифу за договором.

У Чернігівський за квітень та травень ще нічого не виплатили. За березень 32%. А у мене кредит на станцію. Єнера - Чернігів - ГАНЬБА!

Дніпро теж тільки за березень розрахувалися

В мене тариф 5грн./ 1Квт, тому 50% дорівнює 2.50

Назад
Угорі