Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

З цього застосуну керування немає ніякого інвертором, кнопка reboot зверху не активна.

Цікаво, є такі, хто користується системою з ватметром, що скажете, як працює система?

Вітаю.
Наставте, плз, на шлях, як додати SV до Home Assistant? Креди й адресу MQTT прописав, в журналі з'єднання бачу, але в пристроях вампір не з'являється. Де я що ще маю зробити?
Не пинайте дуже, я з HA другий день ))

Вітаю.
Наставте, плз, на шлях, як додати SV до Home Assistant? Креди й адресу MQTT прописав, в журналі з'єднання бачу, але в пристроях вампір не з'являється. Де я що ще маю зробити?
Не пинайте дуже, я з HA другий день ))
Я вже публікувал інструкцію. Зараз додав її на першу сторінку цієї теми.

Я вже публікувал інструкцію. Зараз додав її на першу сторінку цієї теми.
Якщо це інструкція від realrabbit по використанню з ESP, то вона там вже давно була, і я її вже не раз передивився, але розуміння не прийшло, де і що треба зробити в HA, щоб там з'явився вампір.

Якщо це інструкція від realrabbit по використанню з ESP, то вона там вже давно була, і я її вже не раз передивився, але розуміння не прийшло, де і що треба зробити в HA, щоб там з'явився вампір.
Як окремий пристрій Вампір там сам собою не з'явиться. Після того, як пропишите сенсори згідно тієї інструкції в configuration.yaml і перезавантажите, то в ХА з'являтся сутності Вампіра - саме ці сенсори. Далі буде потрібно зробити так звану картку, на якій буде індикація потрібних параметрів(даних цих сенсорів). Якщо хочеться графіків, то потрібні параметри ще треба буде відправити на recorder, щоб він писав історію...
Тут потрібно зрозуміти як воно все там влаштоване в ХА. Може кілька роликів подивитись.

Наполегливо рекомендую підключити до свого навчання ЧатЖПТ. Йому не соромно задавати по 100разів некомпетентні питання. Просто не забувайте йому частіше казати що Ви вивчаєте з нуля, хай пояснює всі дрібниці.

Дякую, вже стало зрозуміліше набагато

Була Windows 7 - стала потреба в Windows 10 Pro. Встановив на ноутбук і в мене пропав зв'язок з MultiSIBControl. Я підозрюю, що щось в налаштуванні порту RS232. Підкажіть, які налаштування порту? Бо не працює Solar Vampir.

RS232.jpg

Була Windows 7 - стала потреба в Windows 10 Pro. Встановив на ноутбук і в мене пропав зв'язок з MultiSIBControl. Я підозрюю, що щось в налаштуванні порту RS232. Підкажіть, які налаштування порту? Бо не працює Solar Vampir.

Ці налаштування для MultiSIBControl не важливі, вона сама налаштовує COM порт під себе. Я бачу у Вас там зараз два СОМ порти. В такому випадку здається вона буде шукати інвертор на обох портах. Можна тимчасово один відключити щоб вона не дуріла. Ще може бути, що зв'язок з інтертором зараз налаштований на USB. Потрібно переключити на СОМ.

Назад
Угорі