Зниження генерації для Huawei SUN2000-33KTL-A відбуватиметься лише після +45 С.
Якщо інвертор встановлений у вентильованому приміщенні або на відкритому повітрі в тіні відповідно до інструкції, то жодне додаткове охолодження не потрібне для повноцінної роботи інвертора.
Але у вашому випадку я рекомендую зробити стринги довшими.
Розрахуйте з урахуванням температурного коефіцієнту сонячних батарей.
ну і ще одне питання. Я так розумію, що "температура корпуса" це температура "всередині" інвертора і вона відводиться за допомогою великого радіатора, ребра якого видно знизу. Якщо я :
1. прикручу два три кулери 120мм з БЖ ПК, дам їм живлення від 12В БЖ, який буде включатись Wi-Fi перемикачем.
2. "прикручу" до інвертора по MODBUS адаптер RS-485 to Wi-Fi (чи LAN), і буду моніторити температуру "корпуса". При піднятті температури вище 45 дам сигнал включення на wi-Fi перемикач. а при 40 вимкну.
Це в теорії не дасть генерації впасти на 20% і більше в момент перегріву інвертора? Чи той задній великий радіатор взагалі не то тепло відводить?
ця "втрата" (або якщо б вона була) вона буде відображатись в зниженні проценту енергоефективності інвертора? Бо цей показник в мене завжди на 98-99%. нижче не опускається
наприклад зараз:
Температура корпуса: 57.60 ℃
енергоефективність інвертора: 98.1 %
...................................................................
Температура корпуса: 58.90 ℃
енергоефективність інвертора: 98.2 %
...................................................................
Температура корпуса: 59.10 ℃
енергоефективність інвертора: 98.2 %