Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
На ФБ запропонували наступний метод з'єднання панелей
Переглянути вкладення 1590
На мою думку згорить, але власник хоче таки спробувати. Хто що скаже?
Здесь Вы сильно не правы.,Ок. Темп всередині буде 50, доки радіатор "зреагує" і нагріється, темп буде далі рости і різати генерацію.
тобто ви дійсно вважаєте, що прикручений непонятно куди і як і який датчик краще і точніше покаже ніж рідний в інверторі? ну-ну. дякую за пораду.Здесь Вы сильно не правы.,
Вы глубоко ошибаетесь думая, что температура транзистора может быстро и далеко "убежать" от температуры радиатора.
Если транзисторы инвертора работают не в запредельных режимах, то температура самого радиатора и сидящего на нём транзистора будет отличаться всего на несколько градусов во всём рвбочем температурном диапазоне.
А транзисторы инвертора работают так, как должны. Конструкторы об этом позаботились.
Поэтому проще сделать как Вам уже посоветовали - термодатчик на радиатор.
На мою думку, датчик в інверторі стоїть на якійсь найгарячішій точці, і заміряє температуру. При перевищенні певної межі, стартує внутрішній вентилятор, який охолоджує напевно саме цю точку, і розподіляє тепло по всьому корпусу (і відповідно радіатору).і точніше покаже ніж рідний в інверторі
Не будет.Мне кажется будет КЗ...
Нет.Там автор сравнивал этот момент с батарейками, да только забыл что батарейки имеют одинаковые характеристики,
При этом ток будет перетекать из панели с более высоким напряжением в панель с более низким.В общем одни панели будут греть другие, работая друг против друга,
Это зависит от датчика.тобто ви дійсно вважаєте, що прикручений непонятно куди і як і який датчик краще і точніше покаже ніж рідний в інверторі? ну-ну. дякую за пораду.
І у мене поки доцільність під питанням. Поки нема хорошого сонця не можу і перевірити. Почекаю безхмарний день. І в обід , в момент коли буде велика темп тупо включити пару вертиляторів і охолодити інвертор до 30-40. Якщо підніметься генерація, вимкну вентилятори і якщо потім генерація впаде. Значить темп впливає і треба щось думати.На мою думку, датчик в інверторі стоїть на якійсь найгарячішій точці, і заміряє температуру. При перевищенні певної межі, стартує внутрішній вентилятор, який охолоджує напевно саме цю точку, і розподіляє тепло по всьому корпусу (і відповідно радіатору).
Якщо вже так точно міряти, то є сенс не допускати старту внутрішнього вентилятора.
Але знову ж таки, я планував зробити собі просту схему охолодження. На даний момент проект відкладено, доцільність під питанням.
Температура не впливає на генерацію інвертора так, як на панелі.І у мене поки доцільність під питанням. Поки нема хорошого сонця не можу і перевірити. Почекаю безхмарний день. І в обід , в момент коли буде велика темп тупо включити пару вертиляторів і охолодити інвертор до 30-40. Якщо підніметься генерація, вимкну вентилятори і якщо потім генерація впаде. Значить темп впливає і треба щось думати.
Напоминает, но не более того.Ничего не напоминает?
А можна детальніше про "поличку" ? Цікаво що ви маєте на увазі? Це якось специфічно має виглядати графік? Чи ви маєте на увазі що потужність буде на одному рівні, і паралельно буде рости напруга на стрінгах?Температура не впливає на генерацію інвертора так, як на панелі.
Ви одразу зрозумієте, що інвертор увійшов у режим обмеження по "поличці" потужності та одночасному зростанню напруги сонячних батарей.
Вкотре повторюю, що якщо у вас інвертор не на горищі та не під прямими сонячними променями, ви не дочекаєтесь "дерейтингу".
Самым простым решением, думаю, будет собрать цепь из простенького кулера и добавить биметаллическое термореле(также называется термопредохранитель, термостат).я і так планував робити свій моніторинг на основі тої приблуди , що я описав. З постійним опитуванням інфертора, записом даних в інет, і різноманітними вибірками та статистикою та графіками для себе( по днях/стрінгах/годинах і т.д і т.п), бо рідний не працює по інету і часто не має детальної статистики, а не рідний безкоштовний не показує помилки і злітає після вимкнення електрики. Тільки ніяк руки не дійдуть. поки-що іншим зайнятий.
Самое простое - создать сквозняк.Самым простым решением, думаю, будет собрать цепь из простенького кулера и добавить биметаллическое термореле
Можливо...Самое простое - создать сквозняк.
У автора вопроса видимо проблемы с вентиляцией.
тобто ви дійсно вважаєте, що прикручений непонятно куди і як і який датчик краще і точніше покаже ніж рідний в інверторі? ну-ну. дякую за пораду.
Сразу может и не сгорит. Там еще диоды упоминались. Сложность и к-во соединений вырастет в разы, как и упадёт общая надёжность. Стоит ли это того - врядли.На мою думку згорить, але власник хоче таки спробувати. Хто що скаже?
При затенениях (а это именно как защита от них), сопростивление панели будет расти. И где то потом откроются диоды. В этот промежуток времени, ток с 2-х стрингов пойдет через 1 панель, и я сомневаюсь, что она на это рассчитана.Сразу может и не сгорит.