Схема подключения солнечных панелей, расчет стринга солнечных батарей

Робіть каркас з регулюванням кута, там не набагато складніше вийде, трикутник з нижньою віссю а не центральною. для пологого даху якраз воно.

тиждень другий я вивчу всю інформацію і самостійно зроблю краще ніж чуваки котрі вчаться..
Я коли монтував сам то прокляв все.

Зимою нажаль не дивився, влітку тінь починається в 15 30 ось 1 червня поміряв.
Я за тінь що даватиме перший ряд панелей на другий. Влітку може і не буде а от зимою сонце низько, тінь тягнутиметься далі.
дізнатися за зиму сьогодні можно?
Є спеціальні сайти де вводиш своє місцеположення і воно тобі розрахує кут сонця над горизонтом, відтак будуєш проекцію і вирахуєш довжину тіні.

Підкажіть ця таблиця це вже панелі так ставити відносно горизонту чи як ви рахуетє 16 градусів?
І ви написали за свій досвід, можно посилання почитаю, дуже вам дякую!
Доброго!
кути всі вказані від горизонту
я зареєстрований та почав відписуватись з 25 травня цого року - пройдіться по ланцюжку повідомлень, будь ласка!

Я коли монтував сам то прокляв все.

Я за тінь що даватиме перший ряд панелей на другий. Влітку може і не буде а от зимою сонце низько, тінь тягнутиметься далі.

Є спеціальні сайти де вводиш своє місцеположення і воно тобі розрахує кут сонця над горизонтом, відтак будуєш проекцію і вирахуєш довжину тіні.
ні я там метра півтора зроблю а то і більше. Основні панелі на скаті будуть, а інші на шифері, там висота значна коротше тіні не буде. Поки вирішую чи зробити два стрінги не буде мало панелей? якщо 6 тільки влазить на нижній ряд і 7 на верхній бо планую ДЕЮ 6 брати інвертор. І я так розумію треба хочаб 7 панелей на стрінг чи шо робить?

Доброго!
кути всі вказані від горизонту
я зареєстрований та почав відписуватись з 25 травня цого року - пройдіться по ланцюжку повідомлень, будь ласка!
АГа почитав шо у вас, ну я вже коли почав вивчати зрозумів шо ніяких норматиівів немає хто як хоче так і робить ті панелі. Думаю стандартизують через 3-5 років під самий популярний варіант. Тому буду брати Deye є шанс шо вони задають темп хоча все може помінятись.

Думаю стандартизують через 3-5 років під самий популярний варіант.
Якщо за 10 не стандартизували то і за 5 наступних це не відбудеться, обладнання обробки PV дуже різне тому і потрібні різні номінали і розміри. Єдине до чого будуть прямувати то це знімати більшу потужність з одиниці площі.

Коротеньке запитання, шановні форумчани:
Автомат постійного струму - схема підключення діагональна (якщо я вірно читаю позначення на пластику) Інтернет заводить мене в непролазні хащі.
Підкажіть, ввод кабелю зверху " +" справа," -" зліва. Вихід внизу, як? по діагоналі? Чи перевірити контрольною виктруткою буде доцільніше, куди йде фаза? (якщо питання не по темі, чи дуже примітивне, прошу вибачення)

Вкладення

• С16.jpg
    С16.jpg
    69,7 Кб · Перегляди: 12
Ооооо , то мабуть у кетай завезли свІженької коноплі . як по мене то ті знаки до лампочки.1749582929371.png

Доброго дня.

Підкажіть будь ласка.
Маю 36 панелей jinko 445N-54HL4R-V
Та інвертор Дея 20кВт 48 вольтовий.
Панелі брав для інших інверторів. І вже панелі встановив на дах. Два поля по 18шт.
Одне на схід, друге на захід.
Кут нахилу панелей 35⁰
Але інвертори ті що замовляв не вийшло придбати. Натомість купив Дею 20кВт. Але тепер ламаю голову як краще підключати існуючі панелі до цього інвертора.

Питання таке. Чи можу я підключити ці два поля панелей до інвертора , на два трекери. Використовуючи послідовне підключення.
Тобто 18 панелей, послідовно на один трекер. Чи не буде це забагато.
Або підкажіть як краще (оптимально) організувати підключення. Панелі тільки встановив. Якщо потрібно можу все розібрати, й переробити для правильного підключення....
Місце знаходження. Дніпропетровська область.
IMG_20250624_074517.jpgScreenshot_2025-06-28-00-50-19-891_org.readera.jpg

Останнє редагування:
Доброго дня.

Підкажіть будь ласка.
Маю 36 панелей jinko 445N-54HL4R-V
Та нвертор Дея 20кВт ...
Якщо у вашій місцевості взимку температура не буде нижча ніж 23 градуси морозу, то можете підключити по 18 цих панелей на МРРТ

• Like
Реакції: rv0
Назад
Угорі