Батарея Deye SE-G5.1 Pro-B, BMS протокол

Моніторинг батареї Deye SE-G5.3 через Canalyst-II по Inter CAN bus (програма LVESS_Monitor V1.18), в Home Assistant по Inter CAN bus та PCS CAN bus. Також балансування елементів батареї відбувається за допомогою активного балансира NEEY. Все працює добре.

Вкладення

• Screenshot_32.png
    Screenshot_32.png
    895,4 Кб · Перегляди: 17
Підкажіть у чому може бути проблема, якщо користуюся адаптером Canalyst-II, у програмі usb can tool при підключенні до батареї видно, що сигнали приймаються, а ось у LVESS навіть коли з другого разу спрацьовує відкриття CAN програма нічого не показує.

Підкажіть у чому може бути проблема, якщо користуюся адаптером Canalyst-II, у програмі usb can tool при підключенні до батареї видно, що сигнали приймаються, а ось у LVESS навіть коли з другого разу спрацьовує відкриття CAN програма нічого не показує.
А куди під'єднуєтесь: Inter CAN, чи PCS CAN?

До батареї підключений у порт IN.

Вкладення

• Screenshot 2025-10-23 203535.png
    Screenshot 2025-10-23 203535.png
    142,6 Кб · Перегляди: 11
ну я би глянув обмін даними чимось типу setial port monitor.
Через USB CAN TOOL я можу відкрити CAN, і там іде отримання даних як по порту IN (швидкість 250к), так і по порту PCS (швидкість 500к)

спробуйте на Моніторі подавати команди іподивіться в логах - воно взагалі шось відправляє?

До Canalyst-II потрібно під'єднуватись до CAN1, до InterCAN: 1-CANL, 2-CANH. Пригадую, що я встановлював драйвер для CANALYST-II.

Вкладення

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    36,7 Кб · Перегляди: 8
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    13 Кб · Перегляди: 8
Спробуйте ще версію V1.16

Спробуйте ще версію V1.16
Спробував - нічого не змінилося. Як і в версії 1.18 з першого разу пише - open can failed, закриваю це інформаційне вікно, тисну ще раз відкрити CAN, починає мигати світлодіод синій, але програма нічого не бачить. Може потрібно якийсь хитрий драйвер саме для LVESS встановити?

Останнє редагування:
До Canalyst-II потрібно під'єднуватись до CAN1, до InterCAN: 1-CANL, 2-CANH. Пригадую, що я встановлював драйвер для CANALYST-II.
Драйвер у мене ось такий. Не щрозумів стосовно InterCAN: 1-CANL, 2-CANH - це як? Фото свого підключення коли підключаю до порту IN закинув у вкладення

Вкладення

• Screenshot 2025-10-24 180636.png
    Screenshot 2025-10-24 180636.png
    17,7 Кб · Перегляди: 7
  • photo_2025-10-24_18-08-38.jpg
    photo_2025-10-24_18-08-38.jpg
    208,2 Кб · Перегляди: 7
Драйвер у мене ось такий. Не щрозумів стосовно InterCAN: 1-CANL, 2-CANH - це як? Фото свого підключення коли підключаю до порту IN закинув у вкладення
CANL з Canalyst-II в мене заходить на 1-й контакт InterCAN, а CANH з Canalyst-II заходить на 2-й контакт InterCAN.

Даю посилання на Google диск. Туди я скинув папку, з якої я встановлював драйвер. Це було ще весною. По-моєму, в мене теж не запускалось, але якось добився, що запрацювало. Точно не пам'ятаю.
Да, ще в версії 1.16 можна подивитись, як ідуть дані з порта InterCAN. Саме надійне - це перевірити тестами сам Canalys-II, або на вже робочому обладнанні.

Вкладення

• Screenshot_5 (1).png
    Screenshot_5 (1).png
    63,7 Кб · Перегляди: 6
Я Canalyst-II тестував по CAN1 і CAN2. Тому що, коли я підключав InterCAN до CAN2, то чи з'єднання не було, чи дані не йшли (не пам'ятаю), то я тестував сам Canalyst-II. І я зрозумів тоді, що програма працює тільки з CAN1.

Можна підключитись на OUT InterCAN.

Даю посилання на Google диск. Туди я скинув папку, з якої я встановлював драйвер. Це було ще весною. По-моєму, в мене теж не запускалось, але якось добився, що запрацювало. Точно не пам'ятаю.
Да, ще в версії 1.16 можна подивитись, як ідуть дані з порта InterCAN. Саме надійне - це перевірити тестами сам Canalys-II, або на вже робочому обладнанні.
Йдуть лише запити, а відповідей немає
Якщо відкрити USB CAN tool, то там явно приймаються пакети від батареї

Вкладення

• Screenshot 2025-10-24 203935.png
    Screenshot 2025-10-24 203935.png
    80,7 Кб · Перегляди: 4
  • Screenshot 2025-10-24 204130.png
    Screenshot 2025-10-24 204130.png
    75,5 Кб · Перегляди: 4
Дав дозвіл на скачування файлу.

Назад
Угорі