Гібридні інвертори SRNE - відгуки власників, корисна інформація

Доброго вечора.
Більше як 5 років тому задумувався поставити сонячні панелі і т.п. і помаленько вникав у тему, щоб мати власну електроенергію. Ще у 20 році прокинув на горищі та під дахом кабель і завів його до приміщення де планував ставити обладнання (інвертор і АКБ). Кабель купував спеціальний для панелей, все як треба. Тоді я ще планував ставити звичайний контролер (на Алі до 15 Дол) і система мала бути на 12В.
Тепер вже задумав на 24В, може ще і перейду на 48В.
Недавно купив (ще як у червні) віддалено з аліка інвертор. Оскільки я знаходжуся не дома (раз на пів року можу заїхати і то не має часу нажаль з цим займатися) через певні причини нашого сусіда...
Ну і знову вже поїхав, тай віддав цей інвертор щоб не припадав пилюкою, адже дружина його точно не встановить.
Минулого тижня натрапив на відео (яке тут адмін Сергій виклав) про інвертор. По параметрам ММПТ мені підходить, "внутрощі" пристойно вигляють і криша в мене не дозволить встановити більше як 4-6 панелей. Подвір'я мале і немає місця щоб встановити панелі на землі ну і є інші фактори (хати сусідів досить високі і будуть в зимовий період затіняти тому тільки найкращий варіант в себе на даху).
Тому замовив його чекаю, дружина забере, а я вже сподіваюсь його в майбутньому встановлю і протестую.
Доречі взяв його по ціні 278дол. з купонами. Ціна його була 314.
Купили SRNE ? Який саме і які батареї до нього підібрали?

Купили SRNE ? Який саме і які батареї до нього підібрали?
купив 11.09 замовив, вже у дорозі 10 днів. Продавець відправив наступного дня. Як прийде дружина мені повідомить коли буде.
Бо я вже багато чого позамовляв (і провода, автомати різні, бмс плати), вона хіба скидує фото яка коробка я вже відмічаю що є і що ще треба.
Щодо батарей теж з Алі комірки на 105А, замовив 16 елементів, вже третій місяць пливуть у різних контейнерах і різними кораблями.
При чому партіями по 4-ри штуки у одній посилці. Я замовляв у двох різних продавців з різними інтервалами у часі протягом тижня. Продавець скинув вже трек номера по яких відстежуються кораблі (вже доплили у Іспанію), очікую ще з тиждень чи другий на початок жовтня мають бути.
Також ще хочу брати на нкон 200 і теж складати з 8-ми елементів ще одну батарею.

Панелі буду брати до 450 ват. , але зараз ще нічого не беру бо не дома нажаль.

При підборі треба щоб не перевищити вольтаж 90Волт по характеристикам Інветора (майже більшість панелей 40Вольт не первищують максимум) тому на початок 4штуки 2р2s., а там може то ще дві добавлю.
Але це все у планах, треба ще додому вернутися живим і здоровим...

купив 11.09 замовив, вже у дорозі 10 днів. Продавець відправив наступного дня. Як прийде дружина мені повідомить коли буде.
Бо я вже багато чого позамовляв (і провода, автомати різні, бмс плати), вона хіба скидує фото яка коробка я вже відмічаю що є і що ще треба.
Щодо батарей теж з Алі комірки на 105А, замовив 16 елементів, вже третій місяць пливуть у різних контейнерах і різними кораблями.
При чому партіями по 4-ри штуки у одній посилці. Я замовляв у двох різних продавців з різними інтервалами у часі протягом тижня. Продавець скинув вже трек номера по яких відстежуються кораблі (вже доплили у Іспанію), очікую ще з тиждень чи другий на початок жовтня мають бути.
Також ще хочу брати на нкон 200 і теж складати з 8-ми елементів ще одну батарею.

Панелі буду брати до 450 ват. , але зараз ще нічого не беру бо не дома нажаль.

При підборі треба щоб не перевищити вольтаж 90Волт по характеристикам Інветора (майже більшість панелей 40Вольт не первищують максимум) тому на початок 4штуки 2р2s., а там може то ще дві добавлю.
Але це все у планах, треба ще додому вернутися живим і здоровим...
З якого Ви міста якщо не секрет? батарейку розумію вже тут як припливе будете самі складати??
Я коли починав моніторити то же була задумка,все закупити в Китаї і сюди нехай пливе,але якось честно кажучи коли тут в Україні і чекаєш на ту посилку і що там прийде це як кіт в мішку, хоча в кожного своє бачення. Суттєвий плюс в цьому це звісно ціна і накрутка в Україні простов 100-200% .. жах

Львівська область, Стрий - Моршин.
Але я рідко дома, в більшості у відрядженні на виїздах... відпустка буде десь через пів року якщо пощастить і тоді може візьмуся за задумане. Адже стільки років це планував, ще до пандемії і через "корону" не знав на чому стою, а тут тобі ще підарасія... .
Щодо АКБ, цілком підтримую, що може бути кіт в мішку, якби не накрутка наших торгашів і були б "піньонзи" купив би тут. Ті що чекаю надіюсь прийдуть (судячи з відгуків хто отримав). Але і знаю людей які не дочекалися батарей з тих чи інших і певних причин, але гроші повернули. Тільки час потратили. Но знову замовили в інших продавців бо дешевше.
Я купив 4 ячейки (елементи) у різних продавців одні вийшли по 135 інші 142 + БМС 53 в залежності від знижок купонів і т.п.
Збірка 8S на (100А/г х 24Вольт) сумарна ціна вийшла 135+142+53=330
Ну ще треба все це скласти, проводи докупити і ще усякого інше ну і час та нерви... Повторюся були б кошти купив готову і не парився. Але маємо що маємо.
А ще мені це цікаво самому спробувати в цій галузі.

Останнє редагування:
Ні не вірно, ємність має бути однаковою у всієї батареї, в вашому випадку буде розбаланс.

Доброго дня! Собі замовив 10кв і комірки 230аh 16шт. Теж чекаю. А зараз шукаю хоча б один огляд 10, або 8 і лише на інших мовах...

По цифрах я вказував не ємність (135+142+53=330), а за скільки мені обійшлась на аліку батарея.

Доброго дня! Собі замовив 10кв і комірки 230аh 16шт. Теж чекаю. А зараз шукаю хоча б один огляд 10, або 8 і лише на інших мовах...
Собі також хотів 230 але вже не знайти, а якщо є то по термінах вже точно не вийде, потрібно щось вже думати, так як квартира з електроопаленням

Собі також хотів 230 але вже не знайти, а якщо є то по термінах вже точно не вийде, потрібно щось вже думати, так як квартира з електроопаленням
Ви збираєтесь гріти квартиру за допомогою інвертора і акумуляторної батареї?

Ви збираєтесь гріти квартиру за допомогою інвертора і акумуляторної батареї?
Так, в мене електроопалення, в кожній кімнаті стоять електропанелі з можливістю регулювати потужність

Так, в мене електроопалення, в кожній кімнаті стоять електропанелі з можливістю регулювати потужність
І яке Вам потрібне мінімальне споживання електроенергії щоб тримати взимку хоча б +15градусів?
Я до чого веду. Слабка ланка у вашій ідеї це акумуляторна батарея. Так буде потрібна дуже велика ємність. Як Ви плануєте її швидко заряджати, якщо світло даватимуть на кілька годин?

І яке Вам потрібне мінімальне споживання електроенергії щоб тримати взимку хоча б +15градусів?
Я до чого веду. Слабка ланка у вашій ідеї це акумуляторна батарея. Так буде потрібна дуже велика ємність. Як Ви плануєте її швидко заряджати, якщо світло даватимуть на кілька годин?
Я планую по крайній мірі підтримувати температуру в 1 кімнаті при довготривалих перебоях, 5 кВт приблизно на 10 годин, в кожній кімнаті стоїть по електропанелі потужністю 350+350 на два вимикача, зазвичай зимою для 22 градусів було ввімкнено 3 панелі по 1 вимикачу на 350вт, загальна приблизно 1.1 кВт

Я планую по крайній мірі підтримувати температуру в 1 кімнаті при довготривалих перебоях, 5 кВт приблизно на 10 годин, в кожній кімнаті стоїть по електропанелі потужністю 350+350 на два вимикача, зазвичай зимою для 22 градусів було ввімкнено 3 панелі по 1 вимикачу на 350вт, загальна приблизно 1.1 кВт
ОК, рахуємо батарея на 5кВтг, треба протриматися 10 годин. Споживання 350Вт нагрівач в одній кімнаті + 150Вт інше споживання квартири. Ніби математика сходиться. Далі, якщо зарядний струм 100А, то таку батарею можна зарядити за годину. Теж ніби сходиться.
Сумніви тільки, що вистачить 350Вт для комфорту. Бо в сусідів температура впаде і ваші теплові втрати збільшаться.

ОК, рахуємо батарея на 5кВтг, треба протриматися 10 годин. Споживання 350Вт нагрівач в одній кімнаті + 150Вт інше споживання квартири. Ніби математика сходиться. Далі, якщо зарядний струм 100А, то таку батарею можна зарядити за годину. Теж ніби сходиться.
Сумніви тільки, що вистачить 350Вт для комфорту. Бо в сусідів температура впаде і ваші теплові втрати збільшаться.
В сусідів центральне опалення, собі б для впевненості ставив би 2 по 5квт, але ціна кусається , в ідеалі самозбір 230, і по ємності хватить і по ціні нормально, в іншому випадку 280, да ємність з головою, ціна +- 2к вийде, але по розміщенню в квартирі обмеження, поки думаю як краще, в іншому якщо брати готове рішення на 5квт, і в випадку нестачі добрати таку ж саму в паралель

В сусідів центральне опалення, собі б для впевненості ставив би 2 по 5квт, але ціна кусається , в ідеалі самозбір 230, і по ємності хватить і по ціні нормально, в іншому випадку 280, да ємність з головою, ціна +- 2к вийде, але по розміщенню в квартирі обмеження, поки думаю як краще, в іншому якщо брати готове рішення на 5квт, і в випадку нестачі добрати таку ж саму в паралель
Це все утопія опалювати гібридом хату.

Погугліть тему: "Тепловий насос"
Дуже рекомендую:
В мене електропанелі по квартирі, так само я можу ввімкнути інверторний кондиціонер на обігрів, тут питання втому що для всього потрібно брати електроенергію з чогось, а в попередньому дописі пишуть що обігрівати гібридним інвертором то утопія, я і запитую яким чином мені підключити електроприбори по іншому, якщо скажуть та можна звичайний 12/24 авто інвертор, 200 кг гелевих акумуляторів, щоб з них витягнути реальних 4-4.5 кВтг, заряджати це все не зрозуміло чим, то я навіть і говорити за це не буду, наносити барахла щоб пройти по квартирі не можна було мене якось не задовольняє, плюс гібрид в любому випадку має найбільше переваг в налаштуваннях такої системи.

В мене електропанелі по квартирі, так само я можу ввімкнути інверторний кондиціонер на обігрів, тут питання втому що для всього потрібно брати електроенергію з чогось, а в попередньому дописі пишуть що обігрівати гібридним інвертором то утопія, я і запитую яким чином мені підключити електроприбори по іншому, якщо скажуть та можна звичайний 12/24 авто інвертор, 200 кг гелевих акумуляторів, щоб з них витягнути реальних 4-4.5 кВтг, заряджати це все не зрозуміло чим, то я навіть і говорити за це не буду, наносити барахла щоб пройти по квартирі не можна було мене якось не задовольняє, плюс гібрид в любому випадку має найбільше переваг в налаштуваннях такої системи.
Ти в тому сумніваєшся?? Я подивлюсь на скільки тобі взимою стане акумулятора, а тоді побалакаєм, навіть на зараз якшо припустити що світло не вимикатимуть то яка ціна буде опалення світлом, я свого часу в будинку поставив електрокотел коли були ціни люцькі да опалював в ночі по нічному тарифу, але коли задерли до небес то так він там і заржавіє, є газ ну і на всяк випадок грубки, а мати в квартирі лиш електроопалення то ідіотизм.

Останнє редагування:
Назад
Угорі