FAQ Як підключати батареї до інверторів

У когось вийшло змусити заряджати акуми Dyness від Маст 48Вольт 5.6Квт до 95%, а не до 100%, як інвертор постійно робить?
Зараз поміряв свої акмуми Dyness - нагнав він туди 51.6В на 15 пакетів і дальше пер....

І ще не факт, що в цьому інверторі є менеджмент заряду/розряду який потрібен для керування інвертором в залежності від стану батареї. В ecgsolax 3kW sp3200 немає менеджменту тобто бмс не може збільшити чи зменшити струм заряду
Сподіваюсь що є. В мануалі на інвертор, при виборі батареє є пункт: Flooded: Lithium battery (хочеться вірити що то є кривий китайський переклад). Коли я його вибрав, інвертор видав помилку, що не баче bms. 1732951368126.png

В цій бмс немає підтримки взаємодії з інвертором. Я зміг з'єднати її з інвертором через саморобний конвертор протоколу і максимум що отримав - це відображення на інверторі стану батареї та помилок батареї. В ній взагалі немає менеджменту заряду/ розряду, котрий потрібен для керування інвертором. Іншими словами - в ній не передбачено керування зарядним пристроєм чи інвертором
Такої BMS JK-B1A8S10P-Heat-CAN достатньо буде, чи одразу таку PB1A16S10P брати??

З інверторною бмс є сенс провести тест. Невідомо наскільки повно в ньому реалізовано протокол

Останнє редагування:
З інверторною бмс є сенс провести тест
Може підкажете що може бути, якщо інвертор при "User-Defined" настройках для Lifepo4 батареї, не підтримує її заряд. Ігнорує виставлене Floating charge voltage? І струм зарада не перевищує 25А, хоча заявлений до 80А від мережі...

Останнє редагування:
Може підкажете що може бути, якщо інвертор при "User-Defined" настройках для Lifepo4 батареї, не підтримує її заряд. Ігнорує виставлене Floating charge voltage? І струм зарада не перевищує 25А, хоча заявлений до 80А від мережі...
Як саме виглядає ігнорування? І які напруги виставили Bulk та Floating?

Насчет того что PowMR6.2 постоянно крутит вентиляторы без нагрузки и пытается дозарядить батарею, хотя он заряжена на 99%, написал производителю и получил ответ. Если кратко, то так и должно быть. Даже на полностью заряженной батарее инвертор пытается поддерживать ее заряд (хотя зачем это для lifepo4 непонятно). Поэтому инвертор периодически подает на батарею в районе 1 ампера(судя по БМС). Из за постоянно крутятся вентиляторы, потому что данная часть греется даже при таких незначительных нагрузках.

Собственно переписка:

Hello,

Thank you very much for your email.

I’ve recorded a short video showing how the inverter works in idle mode (without load and with the battery fully charged). There are no error codes, and everything seems to be working fine, except for the constant fan operation. The fans run continuously whenever the arrow on the screen indicates power flowing from the inverter to the battery.

During charging, the inverter becomes even noisier, which indicates that the temperature sensor reacts to the charging output power. However, even when the charging power drops to 0, the fans continue to run constantly.

When I switch to SBU mode, the fans stop. Similarly, when I set the charging source priority to solar only, the fans also stop running constantly. It seems the inverter continuously tries to charge the battery (Lifepo4 52V100A - GTK). No solar panels.

---

Dear Customer,
Thank you for your email and video.

It seems that the inverter is operating normally. Even though the battery is near full charge (99% SoC), the inverter continues to charge it with a very small current to maintain the battery in a fully charged state.

The fans are running as a part of the cooling process because the internal components of the inverter generate normal operating heat during this time. The fans are necessary to protect the inverter and ensure stable, continuous operation in a safe temperature environment.

Currently, there isn’t a setting to control this small current charging. However, if you notice that the battery is fully charged, you can manually switch off the AC circuit breaker to stop the inverter from charging the battery with mains power.

If you have further questions or need additional support, feel free to reach out.

Best regards,
Isabel

Вкладення

• POWMR_ANSWER.JPG
    POWMR_ANSWER.JPG
    62,1 Кб · Перегляди: 3
Як саме виглядає ігнорування? І які напруги виставили Bulk та Floating?
Bulk - 27,8
Floating - 26,8
Як ігнорує: інвертор струм холостого ходу бере з акумулятора, приблизно 1 А, таким чином акумулятор може розрядитись повністю. Зарядка починається після пропадання світла, або коли bms відключить акум по розряду. Або в ручну.

Bulk - 27,8
Floating - 26,8
Як ігнорує: інвертор струм холостого ходу бере з акумулятора, приблизно 1 А, таким чином акумулятор може розрядитись повністю. Зарядка починається після пропадання світла, або коли bms відключить акум по розряду. Або в ручну.
Мій веде себе так само. Якщо сонце є хоч чисто символічно, в режимі байпаса буде висаджувати акум на свої потреби.
Щоб заряджатися в таку погоду від мережі вдень ставлю пріорітет SNU (одночасна зарядка від сонця та мережі) в 16 пункті. Не знаю, чи в вашому є таке.

Мій веде себе так само. Якщо сонце є хоч чисто символічно, в режимі байпаса буде висаджувати акум на свої потреби.
Щоб заряджатися в таку погоду від мережі вдень ставлю пріорітет SNU (одночасна зарядка від сонця та мережі) в 16 пункті. Не знаю, чи в вашому є таке.
Мій на всіх режимах веде себе однаково

Мій на всіх режимах веде себе однаково
Ну однаково він точно не має себе вести. В мене так: При приорітеті OSO(п.16) буде заряджати тільки від сонця, при приорітеті CSO буде заряджати від мережі тільки коли сонця зовсім нема (не світить його на табло), при пріоритеті SNU буде заряджати від мережі коли просять. Але пріорітет живлення навантаження при цьому має бути не SBU (п.1).
До речі, Ви писали, що струм не піднімається більше 25А. А що у вас зараз стоїть в пункті обмеження струма зарядки від мережі? На обох моїх інверторах це п.11 в меню.

Ну однаково він точно не має себе вести. В мене так: При приорітеті OSO(п.16) буде заряджати тільки від сонця, при приорітеті CSO буде заряджати від мережі тільки коли сонця зовсім нема (не світить його на табло), при пріоритеті SNU буде заряджати від мережі коли просять. Але пріорітет живлення навантаження при цьому має бути не SBU (п.1).
До речі, Ви писали, що струм не піднімається більше 25А. А що у вас зараз стоїть в пункті обмеження струма зарядки від мережі? На обох моїх інверторах це п.11 в меню.
В мене трохи інший гаджет. Я передивився дуже багато мануалів, але мій особливий!!)) Аналогів не знайшов, https://solinved.com/wp-content/uploads/2022/03/REVO-VMII-Users-Manual.pdf
В інверторі є лише обмеження струму розряда, до сьогодні було вимкнено, сьогодні виставив 90А, спостерігаю.

В мене трохи інший гаджет. Я передивився дуже багато мануалів, але мій особливий!!)) Аналогів не знайшов, https://solinved.com/wp-content/uploads/2022/03/REVO-VMII-Users-Manual.pdf
В інверторі є лише обмеження струму розряда, до сьогодні було вимкнено, сьогодні виставив 90А, спостерігаю.
Так, дійсно незвичне меню. Там є тільки обмеження сумарного струму заряду, це п13. Скільки там у вас стоїть?

Так, дійсно незвичне меню. Там є тільки обмеження сумарного струму заряду, це п13. Скільки там у вас стоїть?
В двох пунктах є обмеження. В 10 і 13. В 10 в мене 50А, в 13 - 60А. Але по факту - до 25А

Прошу допомогти розібратись з розпіновкою кабелю RS485 з'єднання інвертора Daxtromn 10.2 кВт і Seplos BMS 3.0 акумуляторної батареї. Вперше доводиться цим займатись.
Які pins вибрати на стороні інвертора, а які на стороні BMS?

В інструкціях таблички розпіновки є.

а)розпіновка BMS в інструкції акумуляторної батареї​
розпіновка BMS.JPG

б) розпіновка з'єднання RS485 з батареєю в інструкції інвертора

розпіновка інвертор Daxnromn.JPG

У когось вийшло змусити заряджати акуми Dyness від Маст 48Вольт 5.6Квт до 95%, а не до 100%, як інвертор постійно робить?
Зараз поміряв свої акмуми Dyness - нагнав він туди 51.6В на 15 пакетів і дальше пер....
Які налаштування в п.37 та п.41?

Доброго дня. Вже звертався на.форум, та ніхто не відповів. Перечитав весь форум н-надцять разів. Перепрошував всі протоколи, всі запропоновані розпіновка для інших інверторів ну і тд... Питання залишилось. Так у когось вийшло подружити маст ( в моєму випадку MUST PH18 5548 plus) з батарейкою JsdSolar?

Назад
Угорі