FAQ Як підключати батареї до інверторів

Добрий день! Я не спеціаліст і використовую інше обладнання, але мав ту саму задачу тому дам кілька загальних порад:
1 Розберіться з пінами провода для CAN треба 2 проводи canlow i canhi, у мене на батареї це 4 і 5 контакти( знайшов в інструкції), а на інверторі це 5 і 6 контакти
( теж з інструкції, скріни додам) тому комплектні кабелі не підійшли - робив власний.
2 Подивився на сайті Е2 в характеристиках інвертора CAN не заявлено лиш RS-485
( можливо не написали, а може його і немає, для початку проясніть це)
3. на батареї є DIP-перемикач котрий активує один з доступних протоколів, якщо в характеристиках батареї та інвертора є спільний протокол то обирайте його, якщо ні то можна спробувати методом підбору:
Активуєте протокол на батареї потім в інверторі( відповідний пункт меню) обираєте перший протокол (перезагружаєте інвертор якщо потрібно для активації п. на інв.) далі наступний, якщо жоден не підійшов то змінити протокол батареї на наступний і знов перебираєте варіанти на інверторі.
4.Можливо в інструкціях відсутня потрібна інформація про розпіновку та всі доступні протоколи тоді можете написати листа на підтримку виробника.
Нижче додав скріни від інвертора Must pv18-5048vhm з розпіновкою роз'єму та батареї від Dipower LFP 5kWt з таблицею протоколів для DIP- перемикача та розпіновкою - це для прикладу.
Пораду пишу на випадок якщо не знайдеться той хто точно знає як законектити ваше обладнання
Дякую за відповідь. Якщо чесно, я не дуже сильно в цьому розбираюсь, тому і попросив допомоги.
В інструкції до інвертора вказано, що CAN є, і ще знайшов розпіновку. А до акума немає інструкції, щоб знати які там піни. Кабель використовував, той що був у комплекті з акумом

Пробувати різні протоколи через CAN чи RS-485?

Вкладення

• Screenshot_20241118_103752_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20241118_103752_Samsung Notes.jpg
    177,8 Кб · Перегляди: 11
  • Screenshot_20241118_104311_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20241118_104311_Samsung Notes.jpg
    450,2 Кб · Перегляди: 11
Дякую за відповідь. Якщо чесно, я не дуже сильно в цьому розбираюсь, тому і попросив допомоги.
В інструкції до інвертора вказано, що CAN є, і ще знайшов розпіновку. А до акума немає інструкції, щоб знати які там піни. Кабель використовував, той що був у комплекті з акумом

Лише можу сказати як вчинив би я:
Оскільки батарея та інвертор умовно одного виробника є надія що комплектний кабель підходить. Я розпочав би з протоколу Pilontech бо він доволі розповсюджений, але невідомо як його активувати на батареї. Є шанс що різні виробники використовують BMS з одної фабрики можна спробувати встановити DIP- перемикач як це роблять для батарей Diness4850(здається в цій темі бачив) чи пошукати інструкції до подібних батарей в інеті, або просто по перебирати піднімаючи їх по одному. Ще зверніть увагу як міняти протоколи на інверторі бо мені після кожної зміни протоколу в меню потрібно було перезавантажувати інвертор.
Якщо перебір з комплектним проводом не спрацює то не бачу сенсу в сліпому підборі бо діп перемикач на 6 пінів це 36 варівнтів, кан це два контакти зазвичай поруч на восьмиконтактному роз'ємі це ще 16 кабелів і тому перебирати 36×16= варіантів так собі план, легше пошукати розпіновку і таблицю до діп перемикача батареї, або послати запит виробнику

Лише можу сказати як вчинив би я:
Оскільки батарея та інвертор умовно одного виробника є надія що комплектний кабель підходить. Я розпочав би з протоколу Pilontech бо він доволі розповсюджений, але невідомо як його активувати на батареї. Є шанс що різні виробники використовують BMS з одної фабрики можна спробувати встановити DIP- перемикач як це роблять для батарей Diness4850(здається в цій темі бачив) чи пошукати інструкції до подібних батарей в інеті, або просто по перебирати піднімаючи їх по одному. Ще зверніть увагу як міняти протоколи на інверторі бо мені після кожної зміни протоколу в меню потрібно було перезавантажувати інвертор.
Якщо перебір з комплектним проводом не спрацює то не бачу сенсу в сліпому підборі бо діп перемикач на 6 пінів це 36 варівнтів, кан це два контакти зазвичай поруч на восьмиконтактному роз'ємі це ще 16 кабелів і тому перебирати 36×16= варіантів так собі план, легше пошукати розпіновку і таблицю до діп перемикача батареї, або послати запит виробнику
У мене діп на 4 піна, а це вже менше варіантів;)

Знайшов таку таблицю до цих акумів, вона може чимось допомогти?

Вкладення

• Screenshot_20241118_114536_Chrome.jpg
    Screenshot_20241118_114536_Chrome.jpg
    577,9 Кб · Перегляди: 12

Ос знайшов інструкцію здається від вашої батареї там на 10 сторінці здається розпіновка, також вказано який порт для конекту з інвертором, але не бачу які протоколи та як перемикати, про діп- свіч сказано лише що використовують для паралельного підключення батарей, але гляньте уважніше може я не додивився

Вкладення

• 2e_lfp48200_48v200ah_19_lcd_16s.pdf
    617,5 Кб · Перегляди: 5
  • 2e_lfp48200_48v200ah_19_lcd_16s_manual.pdf
    1,3 Mб · Перегляди: 4
Ос знайшов інструкцію здається від вашої батареї там на 10 сторінці здається розпіновка, також вказано який порт для конекту з інвертором, але не бачу які протоколи та як перемикати, про діп- свіч сказано лише що використовують для паралельного підключення батарей, але гляньте уважніше може я не додивився
Дякую, я теж це знайшов, але там немає розпіновки. На 10 сторінки я так зрозумів що інформація про підключення кількох акумів

Вкладення

• Screenshot_20241118_115918_Google.jpg
    Screenshot_20241118_115918_Google.jpg
    482,7 Кб · Перегляди: 11
У мене діп на 4 піна, а це вже менше варіантів;)

Знайшов таку таблицю до цих акумів, вона може чимось допомогти?
Восьмий протокол в таблиці Pilontech про який я говорив, ви писали що він є і на інверторі, лишилося зрозуміти як його активувати на батареї і які два контакти батереї завести на інвертор

Восьмий протокол в таблиці Pilontech про який я говорив, ви писали що він є і на інверторі, лишилося зрозуміти як його активувати на батареї і які два контакти батереї завести на інвертор
Ось, що в інструкції до інвертора як підключати Pylontech
У мене також 4 діп перемекачі
Буду пробувати як там сказано
Тільки робити це з портом CAN чи RS-485?

Вкладення

• Screenshot_20241118_120831_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20241118_120831_Samsung Notes.jpg
    571,2 Кб · Перегляди: 8
Ось, що в інструкції до інвертора як підключати Pylontech
У мене також 4 діп перемекачі
Буду пробувати як там сказано
Тільки робити це з портом CAN чи RS-485?
Ваше повідомлення #605 там на скріні видно який порт для зв'язку з інвертором. Наскільки я розумію він і CAN i RS-485 просто використовуються різні піни

Ваше повідомлення #605 там на скріні видно який порт для зв'язку з інвертором. Наскільки я розумію він і CAN i RS-485 просто використовуються різні піни
На інверторі один порт, а на акумуляторі їх є два, окремо CAN і окремо RS-485

Вкладення

• 20241118_121811.jpg
    20241118_121811.jpg
    869,3 Кб · Перегляди: 13
Таке питання по dyness b4850.
Потоваришувати по КАН з інвертором Маст не вийшло поки.Тому питання до тих
хто налаштовує по вольтажу хто скільки ставить.
1.USER or Li
2.Максимальна напруга
3.Плаваюча
4.Мінімальна

Доброго дня! Потрібна допомога. Не вмикається батарея. В вересні мені встановили в квартиру, як резервне живлення інвертор Deye SUN-6k-SG05LP1-EU 6kW і батарею Felicity ESS LUX-E-48100-LG04 (LiFePO4 51,2V 100Ah 5kWh). Підключення до щитка через трьох позиційний ручний перемикач і автомат 40А (в одному положенні інвертор працює транзитом, в іншому - виключений з мережі, тобто тільки як споживач через авт 40А).
Працювала система тільки в вересні пару днів в транзитному режимі, потім в жовтні пару днів не було електрики - АКБ тримала 5 год і розрядилася до 80 % потім за 2 год зарядилася і також пару днів в транзитному режимі. Після цього вимкнув і інвертор і АКБ На початку листопада намагався ввімкнути знов систему, почав з батареї - вона просто не ввімкнулася, індикатор також не світиться. Інвертор працює, батарею не бачить або бачить і періодично показує заряд то 0% то 100%, але сама АКБ ніякої реакції. Думав що вона розряджена в 0, але зняв кришку АКБ і заміряв напругу комірки - показує 53,4V.
,схоже що проблема в BMS. Хто що може порадити або допомогти, куди звернутись? Буду вдячний, вибачаюсь за стиль написання, не є профі в цьому питанні.

Останнє редагування:
Таке питання по dyness b4850.
Потоваришувати по КАН з інвертором Маст не вийшло поки.Тому питання до тих
хто налаштовує по вольтажу хто скільки ставить.
1.USER or Li
2.Максимальна напруга
3.Плаваюча
4.Мінімальна
Li
3.5 на комірку
3.36 на комірку
3 на комірку.

Добрий день! Я не спеціаліст і використовую інше обладнання, але мав ту саму задачу тому дам кілька загальних порад:
1 Розберіться з пінами провода для CAN треба 2 проводи canlow i canhi, у мене на батареї це 4 і 5 контакти( знайшов в інструкції), а на інверторі це 5 і 6 контакти
( теж з інструкції, скріни додам) тому комплектні кабелі не підійшли - робив власний.
2 Подивився на сайті Е2 в характеристиках інвертора CAN не заявлено лиш RS-485
( можливо не написали, а може його і немає, для початку проясніть це)
3. на батареї є DIP-перемикач котрий активує один з доступних протоколів, якщо в характеристиках батареї та інвертора є спільний протокол то обирайте його, якщо ні то можна спробувати методом підбору:
Активуєте протокол на батареї потім в інверторі( відповідний пункт меню) обираєте перший протокол (перезагружаєте інвертор якщо потрібно для активації п. на інв.) далі наступний, якщо жоден не підійшов то змінити протокол батареї на наступний і знов перебираєте варіанти на інверторі.
4.Можливо в інструкціях відсутня потрібна інформація про розпіновку та всі доступні протоколи тоді можете написати листа на підтримку виробника.
Нижче додав скріни від інвертора Must pv18-5048vhm з розпіновкою роз'єму та батареї від Dipower LFP 5kWt з таблицею протоколів для DIP- перемикача та розпіновкою - це для прикладу.
Пораду пишу на випадок якщо не знайдеться той хто точно знає як законектити ваше обладнання
Здається я знайшов розпіновку свого акумулятора
Так як і у вашого кан 4 і 5, а у інвертора 6 і 7
Так зрозумів, що потрібно самому робити кабель
Питання чи мають співпадати тільки ці два проводи чи GND і NC також?

Вкладення

• Screenshot_20241120_165325_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20241120_165325_Samsung Notes.jpg
    523,2 Кб · Перегляди: 3
  • Screenshot_20241120_165305_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20241120_165305_Samsung Notes.jpg
    340 Кб · Перегляди: 3
Кажуть земля не обовязкова працює по 2 проводам.

Доброго вечора маю інвертор Pow hvm 6.2 k-48-lip та акумулятор Taico 100 ah, 48 v. Бьє помилку, що не бачить батарею.
Пробував різні мережеві проводи (думав рідний кабель поганий) про те не бачить.
Ні інверторі налаштування li 2

Вкладення

• IMG-20241120-WA0014.jpeg
    IMG-20241120-WA0014.jpeg
    473 Кб · Перегляди: 2
  • IMG-20241120-WA0007.jpeg
    IMG-20241120-WA0007.jpeg
    398 Кб · Перегляди: 2
  • IMG-20241120-WA0009.jpeg
    IMG-20241120-WA0009.jpeg
    353 Кб · Перегляди: 2
  • IMG-20241120-WA0011.jpeg
    IMG-20241120-WA0011.jpeg
    409,5 Кб · Перегляди: 2
  • IMG-20241120-WA0016.jpeg
    IMG-20241120-WA0016.jpeg
    569,2 Кб · Перегляди: 2
  • IMG-20241120-WA0018.jpeg
    IMG-20241120-WA0018.jpeg
    533 Кб · Перегляди: 2
  • Screenshot_2024-11-20-21-14-37-581_com.eybond.smartclient.ess.jpg
    Screenshot_2024-11-20-21-14-37-581_com.eybond.smartclient.ess.jpg
    216,2 Кб · Перегляди: 2
  • IMG-20241120-WA0005.jpeg
    IMG-20241120-WA0005.jpeg
    492,7 Кб · Перегляди: 2
Здається я знайшов розпіновку свого акумулятора
Так як і у вашого кан 4 і 5, а у інвертора 6 і 7
Так зрозумів, що потрібно самому робити кабель
Питання чи мають співпадати тільки ці два проводи чи GND і NC також?
Має вистачити двох, по крайній мірі вікіпедія описує так кан протокол. У мене на батареї GND відсутня впринципі і все працює, але якщо маєте розпіновку то додайте ще дві жили RS-485 бо хто зна які протоколи ще можуть знадобитися. Мені кабель зробив приятель котрий працював в провайдера, це як варіант, щоб не купляти обжимку заради одного кабелю. Ще кілька порад:

Після обжимки перевірте правильність розпіновки та надійність контакту, бо тут люди місяцями мучились через 1 недожатий пін.
Підпишіть/позначте один кінець котрий до батареї, щоб не переплутати випадково.

Ну і прохання коли все запрацює, поділіться досвідом де брали розпіновку батареї та які підводні камені зустріли, так як тема актуальна ваш досвід може стати комусь у нагоді
Успіху!

Доброго вечора маю інвертор Pow hvm 6.2 k-48-lip та акумулятор Taico 100 ah, 48 v. Бьє помилку, що не бачить батарею.
Пробував різні мережеві проводи (думав рідний кабель поганий) про те не бачить.
Ні інверторі налаштування li 2
Ви пробували використовувати роз'єм CAN? Той що зправа від RS-485, наскільки знаю Pylon саме по CAN працюють

Назад
Угорі