FAQ Як підключати батареї до інверторів

Ви хочете вийти в астрал? Чи для чого кращий зв'язок?
Кращий буде той інвертор, який потрібен під саме Ваші потреби та фінансові спроможності.
Інвертор 12 кВт. А от який (високовольтний чи низьковольтний) краще? На високовольтні потрібні акумулятори з окремим блоком керування і набираються вони послідовно (мінімум 4 шт.) Це для дому, стоїть єлектрокотел, електроплита, бойлер, тепловий насос.

Спроба розібратися чи можна чипляти на інвертор більше сонячних панелей.

Lupower то робить буде, довели на практиці що працює і при 500В , правда невідомо скіки воно витримає , але максимальне робоче 385В і розімкнутого контура 480В, і все що вище допобачення гарантія, бо це все логується в інвертор.

Останнє редагування:
Lupower то робить буде, довели на практиці що працює і при 500В , правда невідомо скіки воно витримає , але максимальне робоче 385В і розімкнуторо контура 480В, і все що вище допобачення гарантія, бо це все логується в інвертор.
Та я то розумію. То так роздуми як впихнути невпихуєме.:D

Та я то розумію. То так роздуми як впихнути невпихуєме.:D
розділіть на три поля, південь на один стрінг, а схід і захід в паралель на другий, якщо вистачить хочаб по 5-6 панелей на стрінг.

Останнє редагування:
Підкажіть з такого питання. Є інвертор Edecoa Em302A, є батарея з Daly bms та інтерфесною платою (EVE 105 8S), всюди є підтримка RS485 (Pylon). Але різна розпіновка на роз'ємах RJ45.
В інверторі є опція вибору LiFePo4 батарей (пункт 5 налаштувань, LIB), тобто бачить дані з підключеної по кабелю BMS. Хочу це використати. Але питання як з'єднати піни, щоб це працювало правильно? Схеми прикладаю

Вкладення

• DALY rs485 распиновка _ фото платы.png
    DALY rs485 распиновка _ фото платы.png
    538 Кб · Перегляди: 13
  • DALY rs485 распиновка.png
    DALY rs485 распиновка.png
    115,6 Кб · Перегляди: 13
  • rs485 edecoa.png
    rs485 edecoa.png
    213,3 Кб · Перегляди: 12
Підкажіть з такого питання. Є інвертор Edecoa Em302A, є батарея з Daly bms та інтерфесною платою (EVE 105 8S), всюди є підтримка RS485 (Pylon). Але різна розпіновка на роз'ємах RJ45.
В інверторі є опція вибору LiFePo4 батарей (пункт 5 налаштувань, LIB), тобто бачить дані з підключеної по кабелю BMS. Хочу це використати. Але питання як з'єднати піни, щоб це працювало правильно? Схеми прикладаю
5,6 інвертор 1-2 або 7-8 бмс

Делюсь своим опытом, как соединил по CAN шине MUST PV18 3224 VPM Il и MUST LiFePO4 24v 100A. В начале настройки: инвертор п.14 выбираем "Li', n.41 выставляем "0"; а АКБ в разделе протокол CAN выбрал PV-CAN. Самое главное кабель. Распиновка "толстого" кабеля в моем случае не подходит. Сделал свой. Со стороны АКБ 4.5 пин , а инвертора 5,6. То есть 4 пин переходит на 6, а 5 на 5 остаётся. Вроде понятно объяснил. Всем удачи.

Приеднав до інвертора Axiomanergy ISMPPT BFP G 8000 батарею AX-LFP-102/51.2 AXIOMA energy LiFePO4 51,2v 100A-г.
Розпіновка кабеля - PIN 1 RS485B на акумуляторі -> PIN3 RS485B на інверторі , PIN 2 RS485A на акумуляторі -> PIN 5 RS485A на інверторі. В налаштуваннях типу аккумулятора вибрав Pilon. Інвертор прийняв настройки БМС - почав блимати значок аккумулятора на дисплеї .
Ось результати під*єднання .... Напруга на комірках аккумулятора 3,31V повна напруга акумулятора - 53,113V і на дисплеї інвертора 52,3V . Різниця майже 0,9V. І ось також графік підзарядок аккумулятора. Інвертор по команді БМС доводить заряд аккумулятора до 100% і напругу до 55,9V потім вимикається і напруга різко падає до 52.8V . Акумулятор на дисплеї переходить в discharging
І йде розряд невеликим струмом -0,41А на протязі 11 годин. І потім вмикаеться знову підзаряд.
Спілкувався з техпідтримкою - запросили версію прошивки інвертора... Порадили оновити прошивку надіславши інвертор в сервісний центр або оновити віддалено але не несуть відповідальності .... Від перешивки поки що відмовився.

Вкладення

• BMS  скрин - копия.jpg
    BMS скрин - копия.jpg
    221,5 Кб · Перегляди: 16
  • Аксиома 8квт.jpg
    Аксиома 8квт.jpg
    149,6 Кб · Перегляди: 16
  • акум графіка  підзарядок      .jpg
    акум графіка підзарядок .jpg
    68,8 Кб · Перегляди: 15
Останнє редагування:
Така ситуація... мерзлий акумулятор. LiFePo4. Домашня, сонячна електростанція.

PowMr 4.2 + JK bms через rs485
начебто працює, але з нюансами
по-перше при заряді батареї іноді зависає % заряду на інверторі коли іде заряд, а коли розряджається все ок
по-друге, коли заряд батареї падає до 30-29% в режимі SBU, інвертор перемикається в мережу, щоб не було налаштування в інверторі, а відновлюється на 60-65%, щоб я не робив, поки вони спілкуються через rs485 я не можу на це ніяк вплинути, тому мені довелося їх просто віключити, бо іноді до утра трішки нехватає заряду, зараз виставив 25v переход на мережу, і відновлення при 26.5v коли я їм зв'язок відключив все стало нормально. В jkbms я не знайшов як це налаштувати, скоріш за все це так працює інвертор, бо наприклад напругу заряду інвертор берез від своїх налаштуватьа не із бмс.

Якщо використовувати звичайну не інверторну bms то простіше оскільки ми налаштовуємо не відсотки стану батареї а дійсні вольти

Якщо використовувати звичайну не інверторну bms то простіше оскільки ми налаштовуємо не відсотки стану батареї а дійсні вольти
відкрию вам америку але чи по вольтам чи відсоткам відстежувати заряд налаштовується в інверторі , причом немає різниці яка бмс, у мене бмс інверторна але я в люкса поставив SOC вольти а не відсотки, і недавно пересвідчився що так правильно, батарея після довгого зберігання на холоді при SOC 90% згідно показників бмс , при заряді взяла 50% 2500Вт*г від ємності а не 10%.

Назад
Угорі