Jikong BMS JK BMS - налаштування, прошивка, обговорення

прошився з 15,35 на 15,41, всі налаштування злетіли , сигналізація пищить, хто робить в переше кірпічі в штани не кладіть нічого страшного просто знов зайдіть через додаток чи ПК і виберіть шаблон LIFEPO4
Дякую добра людина! Тільки збирався про це писати питати, а ви вже відповіли. Я також вчора планував "по бистячку" оновити 15.35 на останню прошивку 15.41, вона ж фінальна, більше оновлень не буде... Прошив мать його... півтори години потім довбався, згадував налаштування та налаштовував.

Але оновлювати було потрібно хоча б тому, що в 15.41 таймер Float mode вже не 12 годин, як раніше, а можна 25 годин ставити. Це дуже добре, подовжує життя АКБ та й енергію дещо економить, якщо від мережі заряджаєте АКБ.

Поправка, проблема була не в бмс а в інверторі, в одному налаштуванні яке з'явилося після прошивки "стандарт мережі"
Оце не зовсім зрозумів. Вам перепрошивка щось в налаштуваннях інвертора змінила? У мене начебто флоат як працював, так і працює...

Що помітив зі змін після оновлення на 15.41 - це зараз при вході у налаштування BMS з мобільного додатка, звучить 3 рази сигнал "Пік-пік-пік". На 15.35 "пікало" лише 2 рази. Підкажіть, у всіх так? Хтось знає чого 3 рази пищить?
Китайці не настирливо пропонують поміняти нам старі бмс на нові.
Ну так другий раз продати те, що вже продали... це відома китайська ринкова стратегія.
Але у нас ревізія плати V15 і єдине що мене не влаштовувало в ній - це астрономічна помилка датчику струму. Він просто не бачить споживання до 0.5А, відповідно коли АКБ розряджається малими струмами, лічильник SOC це тупо не фіксує. Як наслідок через декілька не повних розрядів-зарядів АКБ SOC показує "погоду на марсі" а не реальний стан АКБ.

Якщо в новій ревізії БМС котра V19 датчик струму більш точний - є сенс оновитись. Але нажаль інформації про це поки що немає.

Дякую добра людина! Тільки збирався про це писати питати, а ви вже відповіли. Я також вчора планував "по бистячку" оновити 15.35 на останню прошивку 15.41, вона ж фінальна, більше оновлень не буде... Прошив мать його... півтори години потім довбався, згадував налаштування та налаштовував.

Але оновлювати було потрібно хоча б тому, що в 15.41 таймер Float mode вже не 12 годин, як раніше, а можна 25 годин ставити. Це дуже добре, подовжує життя АКБ та й енергію дещо економить, якщо від мережі заряджаєте АКБ.
я всеодно більше 12 годин не можду поставить всеодно навіть з новим додатком.
Оце не зовсім зрозумів. Вам перепрошивка щось в налаштуваннях інвертора змінила? У мене начебто флоат як працював, так і працює...
я прошивав і інвертор тож, так як прошив і інвертор і бмс то незразу поняв із за чого пропав флоат.
Що помітив зі змін після оновлення на 15.41 - це зараз при вході у налаштування BMS з мобільного додатка, звучить 3 рази сигнал "Пік-пік-пік". На 15.35 "пікало" лише 2 рази. Підкажіть, у всіх так? Хтось знає чого 3 рази пищить?
два піка як було так і лишилося.
Ну так другий раз продати те, що вже продали... це відома китайська ринкова стратегія.
Але у нас ревізія плати V15 і єдине що мене не влаштовувало в ній - це астрономічна помилка датчику струму. Він просто не бачить споживання до 0.5А, відповідно коли АКБ розряджається малими струмами, лічильник SOC це тупо не фіксує. Як наслідок через декілька не повних розрядів-зарядів АКБ SOC показує "погоду на марсі" а не реальний стан АКБ.

Якщо в новій ревізії БМС котра V19 датчик струму більш точний - є сенс оновитись. Але нажаль інформації про це поки що немає.
все він фіксує, бачив я значенні і 0,3а і 0,2а, бмс навіть враховує власне споживання , за три дні без заряду ємність акб падає на 0,2Аг і лічильник це рахує. я навіть не зразу помітив.

я всеодно більше 12 годин не можду поставить всеодно навіть з новим додатком.
Це дивно... У мене після оновлення дає поставити 24 години (скрін прилагаю), і воно дійсно працює і рахує таймер 24 години, додаю скрін де таймер флоат мод (Charge Status Timer) нарахував вже 47К секунд, це 47000/60/60 = 13 годин, тобто вже більше 12 годин нарахувало.

Що у вас пише після підключення до АКБ у вікні "About" прога на мобілі? Скіньте скрін.

Версія додатку на мобилу у мене 5.2.1. Дуже не подобається, що екран з параметрами АКБ стало виводити в одну полоску. Раніше було у 2 полоси і виглядало оно значно краще. Але це ж китайці, у них геніальність завжди межує з ідіотизмом. Добре що хоч працює.

Стосовно пікання... у мене точно пищить 3 рази при вході. Я даже підозрюю чого. Після оновлення прошивки, при кожному вході зявилися приписі в логе про "Time calibration". Причому аж по 2 рази цю байду пише. Скрін додаю. Навіщо воно стало час калібрувати - хз. Чому аж по 2 рази - хз. Може хтось знає, як це вимкнути?

Стосовно малих струмів... Іноді я бачив 0.4А на БМС, коли інвертор і кліщі струмові стверджували що на АКБ 0.23А надходить. Точність БМС розумієте... Меньше 0.4 я на своїй БМС не бачив. Якщо у вас пише 0.2 і 0.3... може у вас ревізія плати БМС не 15А? Це також у вікні "About" покаже.

Вкладення

• RCV Time.jpg
    RCV Time.jpg
    98 Кб · Перегляди: 7
  • RCV_Timer.jpg
    RCV_Timer.jpg
    120,4 Кб · Перегляди: 7
  • Time_log.jpg
    Time_log.jpg
    197,8 Кб · Перегляди: 7
Останнє редагування:
Стосовно малих струмів... Іноді я бачив 0.4А на БМС, коли інвертор і кліщі струмові стверджували що на АКБ 0.23А надходить
Не думаю до кліщі точніши ніж БМС, крім того, можливо БМС калібруєтся, не знаю як jikong, a Daly 100 balance так точно

Останнє редагування:
Не думаю до кліщі точніши ніж БМС, крім того, можливо БМС калібруєтся, не знаю як jikong, a Daly 100 balance
Теоретично кліщі можуть виміряти точніше, бо їх при вимірюванні малих струмів можна включити на малу межу виміру, наприклад 0-2А. А в BMS скоріше за все вимірювач стоїть один на весь дінамічний діапазон, наприклад 0-100А.

Теоретично кліщі можуть виміряти точніше
Як що там шунт то навіть теоретично кліщі точніше не виміряють, як що якось інакше зроблено то все можливо, тим більше в кліщах діапазон це умовно вимірювач все одно один датчик хола мабуть для DC там струм навіть при переміщенні кліщей в просторі різний

Як що там шунт то навіть теоретично кліщі точніше не виміряють, як що якось інакше зроблено то все можливо, тим більше в кліщах діапазон це умовно вимірювач все одно один датчик хола мабуть для DC там струм навіть при переміщенні кліщей в просторі різний

Тут все просто. Похибка кліщів UT210E для DC на межі 0-2А заявлена +-2%. Припустимо похибка вимірювача BMS суперкласна, наприклад +-0.1% при діапазоні 100А. Згідно теорії електротехнічних вимірювань для струму 1А відносна похибка буде така:
Для кліщів на межі 0-2А це буде 2А/1А*2%=+-4%.
Для вимірювача BMS 100А/1A*0,1%=+-10%.

PS. Вимірювання DC струму кліщами потребує дотримання процедури. Але я думаю, всі це вже знають.

Переклад JK-PB1A16S JK-PB2A16S
Вибачте що російською

Вкладення

• JK BMS JK-PB ru.pdf
    3 Mб · Перегляди: 6
Ми сперечаємося марно, тому що не знаемо як насправді здійснюється вимірювання струму в BMS,
можливо там теж перемикаються діапазони, в принципі вимірювання струму це важлива для функція тому інженери можуть заморочитися.
Що до Інвертора то там вимірювання струму +-"трамвайна зупинка" у крайньому разі в моему так :(

ПС: Для Daly 100 Balanse дивився відео з розбіркою і можу тільки сказати що там стоять шунти и контроллер с 12 бітним АЦП, а який алгоритм ХЗ

• Like
Реакції: Karl
Назад
Угорі