FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Я читаю модбас с порта bms. В порту modbus у меня не работает. Deye SUN-12K-SG04LP3-EU
Известная проблема некоторых ревизий что именно порт модбас не работает.
С порта бмс взял can на батарейки и rs-485 на esp32

Dmitry

дякую за табличку!
Дуже цікава... і дуже сумна інформація.

Тому, що багато людей беруть більш дорожчий літій замість свинцю тому, що літій можна заряджати великими струмами якщо припече (наприклад світло є лише пару годин на добу). А тут з'ясовується що ці сподівання дещо марні. В реальних умовах експлуатації, інвертори ведь рідко ставлять у приміщеннях де живуть і де є добре опалення... частіше інвертори та АКБ стоять в гаражах, підвалах, сараях та ін. Там може і не мінус, але точно не +25... А коли температура близька до нуля, виходить літієва карета перетворюється на гарбуз! Ті ж самі близки до 0.1С струми заряду, що і у свинцю маємо...

А підігрівати АКБ за рахунок самого АКБ... це на мою думку даже звучить якось не розумно.

А підігрівати АКБ за рахунок самого АКБ... це на мою думку даже звучить якось не розумно.
на самом деле есть и фабричные акб с подогревом, есть и бмс с подогревом
и не так уж и много нужно энергии что бы ящик подогреть внутри
а если его одеялом укутать то он при зарядке/разрядке тоже сам будет подогреваться

а если его одеялом укутать то он при зарядке/разрядке тоже сам будет подогреваться

Та ні, здається не все так просто...
Коли "ящик" для АКБ з початку проектувався з можливістю підігріву (кабелі гріючи прокладені у середині та ін.), є замкнутий простір, в якому температура підтримується, це буде якось працювати.

А варіанти "просто намотайте термокабель на АКБ", котрих куча в інеті, не дуже эффективный. Той кабель буде на пару градусів підвищувати температуру однієї стінки комірки, з якою контактує, і все. Переважна частина тепла буде розсіюватися у повітря. Про повне прогрівання АКБ мови немає. І є в мене підозра, що таке "часткове" прогрівання комірок може бути шкідливим.

Коли треба працювати для отримання харчів та існування родини, або дуже є потреба у комфорті, то мені байдуже на думки тих, кто шукає розум в економії на сірниках.
Опалювання в оселі також коштує дорого. Теж не розумно за ваш рахунок?

Останнє редагування:
А варіанти "просто намотайте термокабель на АКБ", котрих куча в інеті, не дуже эффективный. Той кабель буде на пару градусів підвищувати температуру однієї стінки комірки, з якою контактує, і все. Переважна частина тепла буде розсіюватися у повітря. Про повне прогрівання АКБ мови немає. І є в мене підозра, що таке "часткове" прогрівання комірок може бути шкідливим.
Правильний варіант - це термоізольована батарейна шафа з достатнім простором для циркулювання повітря всередині, не надто потужний нагрівач, вентилятор, що ганятиме тепле повітря всередині шафи і звичайно терморегулятор. Тільки тоді буде рівномірний прогрів батарей. Власне такі рішення давно існують для телекому.

Назад
Угорі