FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Добрий вечір.
Підкажіть плс яку максимальну температуру інвертора (DC Temperature) ви бачили при заряді АКБ?
1736608572103.png

Зарядка по ночам, днем от батареи+солнце работает
Стоит в помещении где температура +15-16

Дякую за відповіді по температурі. Схоже є у мене проблема...

В мене також інвертор стоїть у гаражі з температурою 15-16 гр. Коли АКБ зарядженій і не споживає струм, маю DC температуру 41-42 гр. Коли заряджаю струмом 30А відповідно до 52 гр. маю. При струмі 40А маю вже 61 гр. на DC. Як я розумую, це дещо багатенько. Що буде при струмі 80-100А... Залишається гадати, то китайці термопасту десь не намазали, або к радіатору щось погано прикрутили, або датчик бреше...

Яка критична температура, при якій інвертор помилку пише, хтось знає?
І може хтось знає, де у Deye 6К той датчик температури стоїть? Він зовнішній виносний, типа термопара яка на ножках десь воткнута/распаяна? Або може це внутрішній моніторинг с мікросхеми якоїсь?

О, оце щось схоже на мої температури. Підкажіть плс, яка температура у приміщені де інвертор стоїть. І яким струмом заряджаєте?

І як ви такий графік отримали? У мене також solarman smart, але я там такого графіку не бачів.

Подивився свої інвертори:
Deye SUN-6K-SG03LP1-EU - температора DC плаває в районі 40-50 градусів, все ок.
Deye SUN-20K-SG05LP3-EU-SM2 - постійно рівно 25 градусів, тобто моніторинг не працює.

Добрий вечір.

Допоможіть плс розібратися з налаштуванням розкладу в Deye. Мануал читав, уважно. Нижче 2 скріна (Time_1, Time_2) з мануалу які я не зовсім розумію. На зараз я собі налаштував у Time of use диапазон 23:55 - 00:00 з зарядкою від мережі, і воно якось працює, але є дочерта питань типу "що буде, якщо".

По скріну Time_1.

1. Там де стоїть галка "Зарядка від мережі" все начебто ясно. У проміжок часу 1:00 - 5:00 заряджає АКБ від мережі до 80% SOC. А що буде, за межами 1 - 5 години?

2. Другий діапазон 5:00 - 8:00, галка на заряд від мережі не стоїть, але на АКБ вказано 40%. АКБ почне розряджатися поки не досягне 40%? Добре. Але якщо мережа зникла, зима, сонця немає... Навантаження не буде живитися від АКБ розряджаючи його нижче 40%? Інвертор просто вимкне навантаження? Або буде живитися... тоді до якої межі інвертор розрядіть АКБ до вимкнення навантаження? Де ця межа встановлена?

3. Четвертий діапазон, там де 10:00 - 15:00 і 80% на АКБ. Галка "зарядка від мережі не стоїть"... відкіля інвертор нагоніть в АКБ ті 80%? Від сонця? А якщо зима, немає сонця? А якщо як у мене, немає сонячних панелей, лише АКБ та мережа? Відкіля воно 80% візьме?

4. Що відбувається з АКБ у час за межами вказаних на скрині діапазонів? Наприклад якщо б у всіх шості комірках на Time_1 стояв однаковий час 1:00 - 5:00, що буде з АКБ та його зарядом у час за межами 1-5 годин? Буде заряджатися? До якої межі? Або буде розряджатися? Також до якої межі?

По скріну Time_2.

1. Я вірно розумію, що це дні тижня у які працюють налаштування задані на Time_1? Якщо так, то...

2. Що буде відбуватися із зарядом/розрядом АКБ у неділю? На "Нд" галка не стоїть. Розкажіть плс, як буде заряджатися-розряджатися АКБ у цей день? Де це прописано, де встановлені межі заряду/розряду, відсоток SOC для "Нд"?

Ну і останнє питання. Розклад вище дозволяє не зовсім розуміло, але якось налаштувати добу.
Тиждень налаштувати в Deye якось можна? Наприклад хочу, щоб понеділок-субота АКБ тримався на 80% SOC, а у неділю щоб інвертор заряджав АКБ до 100% для скидання лічильника SOC та балансування. Якось таке зробити можна?

Вибачте, що накидав багато питань, але э в мене підозра, що значна частка користувачів Deye як і я не зовсім розуміють як працює той розклад на скрінах. Якщо хтось розібрався, розкажіть плс. Може є ролик в інеті, де це пояснюють? Киньте посилання. Я не знайшов.

Дякую.

Вкладення

• Time_1.jpg
    Time_1.jpg
    90,8 Кб · Перегляди: 11
  • Time_2.jpg
    Time_2.jpg
    47,4 Кб · Перегляди: 11
1. Там де стоїть галка "Зарядка від мережі" все начебто ясно. У проміжок часу 1:00 - 5:00 заряджає АКБ від мережі до 80% SOC. А що буде, за межами 1 - 5 години?
Батарея висадиться до вказаного SOC (40%) і далі буде живленні навантаження від мережі, без заряджання батареї.
Навантаження не буде живитися від АКБ розряджаючи його нижче 40%? Інвертор просто вимкне навантаження?
Без сонця і мережі має просто вимкнути живлення навантаження.
відкіля інвертор нагоніть в АКБ ті 80%? Від сонця? А якщо зима, немає сонця? А якщо як у мене, немає сонячних панелей, лише АКБ та мережа? Відкіля воно 80% візьме?
Від сонця, якщо воно є. Якщо нема - то і зарядки не буде.
4. Що відбувається з АКБ у час за межами вказаних на скрині діапазонів?
А хіба інтерфейс дозволяє налаштувати проміжки так. щоб вони були з розривами?
1. Я вірно розумію, що це дні тижня у які працюють налаштування задані на Time_1?
Так.
2. Що буде відбуватися із зарядом/розрядом АКБ у неділю? На "Нд" галка не стоїть. Розкажіть плс, як буде заряджатися-розряджатися АКБ у цей день? Де це прописано, де встановлені межі заряду/розряду, відсоток SOC для "Нд"?
Без Time Of Use батарея заряджається до 100% від мережі або від сонця, якщо можливо. Живлення навантаження йде від сонця або мережі. Батарея підтримується 100% зарядженою.
Тиждень налаштувати в Deye якось можна?
Ніт. Тільки вмиканням/вимиканням Time Of Use по дням тижня.

Всі написані мною відповіді базуються на моєму власному розумінні мануалів і переглядах відосів на YouTube. Так що на абсолютну правильність відповідей не претендую, буду вдячний за виправлення і доповнення.

Всі написані мною відповіді базуються на моєму власному розумінні мануалів і переглядах відосів на YouTube. Так що на абсолютну правильність відповідей не претендую, буду вдячний за виправлення і доповнення.
Загалом вірно, окрім цього:

Без сонця і мережі має просто вимкнути живлення навантаження.
Батарея буде розряджатись до межі, встановленої у налаштуваннях батареї. Зазвичай це 10%.

Тиждень налаштувати в Deye якось можна? Наприклад хочу, щоб понеділок-субота АКБ тримався на 80% SOC, а у неділю щоб інвертор заряджав АКБ до 100% для скидання лічильника SOC та балансування. Якось таке зробити можна?
Ні. Але можна дистанційно керувати Time of use з DeyeCloud або Solar Assistant. У будь-який час оперативно змінювати % у розкладі.

Дякую за пояснення!

Міркую, якщо один день тижня залишити без галки, то буде як раз щось дуже схоже на те, шо я хочу (розклад на тиждень). 6 днів тижня буде тримати АКБ на SOC вказаному у розкладі. А один день, наприклад неділю (без галки) буде заряджати АКБ до 100% для скидання лічильника та балансування. Мабуть це оптимальний з можливих варіант.

Одна з 8 паралельно підключених батарей Deye SE-G5.1 Pro-B вже 6 годин балансується.
Вже починати нервувати чи ще ні?
Лише 5 циклів, прошивка 2009, температура навколишнього середовища 25 градусів.
Система працює як ДБЖ з SOC 100% в режимі очікування .

Вкладення

• Записати.JPG
    Записати.JPG
    52,8 Кб · Перегляди: 16
Останнє редагування:
Одна з 8 паралельно підключених батарей Deye SE-G5.1 Pro-B вже 6 годин балансується.
в людей ще і в Alarm випадає після балансування
пишуть - баг прошивки 2008
Причепив прошивки 2009 і 20АА + інструкція

Вкладення

• USB升级步骤USB-Update-Procedure.pdf
    210,2 Кб · Перегляди: 2
  • Deye_pro-b_2009-20AA.zip
    308,4 Кб · Перегляди: 3
вона не балансується, а гаситься в BMS, хочете балансувати - виставляєте Зарядку на 54.4В, а Float на 54 Вольт і все.
Будь яка пилка - неправильна робота системи!
Ось так має виглядати здорове балансування, вольтаж стабільний, струм прямує до нуля, а не скаче, soc стабільний на 100%
Досягти його можна правильно виставленими вольтажами.
Раджу усю систему розумно налаштувати раз і назавжди, шоб працювало як годинник 20-30 років.
Якшо хочете можу підібрати вольтажі під ваші сценарії, внесете в налаштування і потестуєте, я експерт у цих питаннях.
jvj.JPG

Останнє редагування:
Пан експерт знає точно як працює балансування саме в Deye SE-G5.1 Pro-B ?
саме так. Я знаю як балансувати усі типи батарей усіх виробників і ємностей.
Можете спробувати, ви нічого не втратите, а якшо шось не так, вернете налаштування до своїх.

Останнє редагування:
Доброго дня deye 12kw з фази . Видає таку помилку. Стоїть ще 3х фазне реле напруги на вході. З чим це може бути пов'язано ?

Вкладення

• IMG-68397bb3ed5bee632a46a0e4e0a9d2d8-V.jpg
    IMG-68397bb3ed5bee632a46a0e4e0a9d2d8-V.jpg
    208,2 Кб · Перегляди: 15
Назад
Угорі