Це свій світ і туди треба вкласти багато зусиль і часу, якого нажаль не вистачає
Нічого там складного немає, якщо друкувати готову модель. Звичайно, якщо потрібно самому щось намалювати, тоді дійсно потрібен час і навички роботи в редакторі 3D. В результаті будете мати стабільний температурний режим роботи системи. Я тримаю робочу температу ру біля 50 градусів.

Вкладення

• Знімок екрана 2025-07-14 140832.png
    Знімок екрана 2025-07-14 140832.png
    126,6 Кб · Перегляди: 10
Останнє редагування:
Вітаю. Я новачок тут, читав зо пів року форум. Маю питання. У мене дея 6 + 8кв панелей (2стрінга по 4квт). Додам фото з моніторингу на якому видно що вже з 18 год я мало генерую. Чи можливо додати на ген порт Деї 3кв мережевий інвертор та додаткове поле на 2,5квт на північний захід (на даху є можливість). У мене зелений тариф на 6квт. Мережевий інвертор якщо підлючати тільки до ген порту (3 піни, фаза нуль, заземлення), звісно до нього панелі. Це все поїде? дея буде ним керувати і обмежувати видачу по ЗТ до рівня 6квт? Хочу трішки вечірньої генерації додати. Дякую2222.jpg

Я тримаю робочу температу ру біля 50 градусів.
В якому місці і як закріпили датчик температури? Рукою найгарячіший радіотор зверху, але сверлити дірку в ньому якось неохота...
А внизу дірка під заземлення - там радіатор набагато холодніший....
Тре сказати Деям щоб радіатор з міді робили, не буде такого перепаду температури по одному радіатору)

Тре сказати Деям щоб радіатор з міді робили, не буде такого перепаду температури по одному радіатору)
Ага, скажите. Только будет перепад по деньгам и не плохой такой. Готовы ли вы будете сие творение брать?))

Вітаю. Я новачок тут, читав зо пів року форум. Маю питання. У мене дея 6 + 8кв панелей (2стрінга по 4квт). Додам фото з моніторингу на якому видно що вже з 18 год я мало генерую. Чи можливо додати на ген порт Деї 3кв мережевий інвертор та додаткове поле на 2,5квт на північний захід (на даху є можливість). У мене зелений тариф на 6квт. Мережевий інвертор якщо підлючати тільки до ген порту (3 піни, фаза нуль, заземлення), звісно до нього панелі. Це все поїде? дея буде ним керувати і обмежувати видачу по ЗТ до рівня 6квт? Хочу трішки вечірньої генерації додати. ДякуюПереглянути вкладення 8128
Добавить можно. Только зачем вам северо-запад? Больше полугода там копейки капать будут.

О
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, маю інвертор Deye 6 кВт (mppt 125-500в). Який УЗІП по стороні сонячних панелей ставити на 500 чи на 600 в?
Якщо я поставлю на 600 в чи безпечно це для mppt у випадку виникнення імпульсних перенапруг?
Підкажіть можливо якогось хорошого виробника?
Однозначно на 500V. Всё что выше уже Deye не спасёт, а 500V у вас там при правильных расчётах по PV скорее всего и не будет никогда.

В якому місці і як закріпили датчик температури?
У мене найбільше грівся радіатор на MPPT, він зліва, якщо дивитися спереду. На ньому і закріпив зверху звичайною канцелярською прищіпкою.

У мене найбільше грівся радіатор на MPPT, він зліва, якщо дивитися спереду. На ньому і закріпив зверху звичайною канцелярською прищіпкою.
В мене та ж історія, але мені не зрозуміло. Добре - зранку йде заряд батареї від MPPT, можна і нагрітися, потім середне споживання (і генерація) 300-500вт, з піками "включився бойлер або чайник". Чому від такої смішної потужності він гріється?

Чому від такої смішної потужності він гріється?
Гріється, бо живий :) . А якщо серйозно, чому Ви вважаєте, що він занадто нагрівся? Яку температуру показує в додатку? Адже 70 градусів для нього це норма. Хоча я і не вірю в цю норму, тому і поставив додаткове охолодження.

Гріється, бо живий :) . А якщо серйозно, чому Ви вважаєте, що він занадто нагрівся? Яку температуру показує в додатку? Адже 70 градусів для нього це норма. Хоча я і не вірю в цю норму, тому і поставив додаткове охолодження.
Грітися треба від роботи, а не від навантаження в 5-10%
Щодо температури - побачив в логах 67, але справа не в них, я б і не заглядав, якби "тиха, практично безшумна Дея" не почала сильно гудіти, як простий ПоверМр. Тобто для неї режим став некомфортним.
Оце і не сподобалося

Нічого там складного немає, якщо друкувати готову модель. Звичайно, якщо потрібно самому щось намалювати, тоді дійсно потрібен час і навички роботи в редакторі 3D. В результаті будете мати стабільний температурний режим роботи системи. Я тримаю робочу температу ру біля 50 градусів.
Это на каком инверторе?

Цікаво - сьогодні на ДеЇ 6к перед вмиканням мого зовнішнього вентилятора - DC-63, AC-52 градуси.
І це стабільно вдень, мінімальне споживання, батка 100%, DC вище на 10-12 градусів ніж AC....

Почнуть падати стіни з навішеними інверторами, будуть жертви, нашо воно їм? :rolleyes:

Назад
Угорі