Додав вчора до наявних двох ще дві батареї. На старих стояла прошивка 3008, на нових 3007. Не дивлячись на різні версії, батареї без проблем законектились та з'явились у солармані і дейе клауд. Ввечері написав у підтримку, щоб прошили однаковим софтом всі чотири. Вранці вже все було зроблено, прошито версією 300А. Тепер маю буфер у 24 кВт*год, це приблизно добове споживання будинку у спеку. Переглянути вкладення 8137
А спробуйте розрядити цю збірку зі 100% до 30% і подивіться наскільки синхронно знижується SOC окремих батарей. Впевнений побачите дешо цікаве ;)

А спробуйте розрядити цю збірку зі 100% до 30% і подивіться наскільки синхронно знижується SOC окремих батарей. Впевнений побачите дешо цікаве ;)
Та я впевнений, що розряд буде несинхронний. Але це пов'язано з обрахунками SOC, а не з процесом розряду батарей. Напруга ж скрізь однакова, бо вони на одній шині сидять. Тому ця несинхронність мене не хвилює.

Та я впевнений, що розряд буде несинхронний. Але це пов'язано з обрахунками SOC, а не з процесом розряду батарей. Напруга ж скрізь однакова, бо вони на одній шині сидять. Тому ця несинхронність мене не хвилює.
Під навантаженням не така і однакова напруга буде, бо опір до четвертої батареї більший ніж до першої. Бо для зручності вони з'єднані "ковбасою", а не "зіркою".

Ну и "одинаковое напряжение" даже до сотых в железофосфате это вполне может быть 10-15% разбег в soc

Но! BMS deye с этим тоже борятся. Когда разбег soc превышает какой-то предел то самая разряженная акб выключает discharge на время для выравнивания. Замечал такое у себя когда на одной шине отказывались акб с soc и 30% и 70% (была перетасовка акб из разных полей и конечно же забыли подписать).

Назад
Угорі