Всім доброго дня, ж питання по Deye SUN-6K-SG05LP1
Інвертор постійно відключається від мережі на 1-2хв, в день буває 10 і більше разів, в чому може бути проблема?
Є стабілізатор перед інвертором, думав, що проблема в ньому, відключив його, все те саме.
Ось сьогодні два рази вже, що не так в цей час з мережею?
В налаштуваннях Grid Mode - General standard
Можливо потрібно щось змінити в параметрах інвертора?

Вкладення

• Screenshot_20250801_103016_Deye Cloud.jpg
    Screenshot_20250801_103016_Deye Cloud.jpg
    441,9 Кб · Перегляди: 7
  • Screenshot_20250801_103214_Deye Cloud.jpg
    Screenshot_20250801_103214_Deye Cloud.jpg
    294,3 Кб · Перегляди: 7
  • Screenshot_20250801_103257_Deye Cloud.jpg
    Screenshot_20250801_103257_Deye Cloud.jpg
    296,9 Кб · Перегляди: 7
Всім доброго дня, ж питання по Deye SUN-6K-SG05LP1
Інвертор постійно відключається від мережі на 1-2хв, в день буває 10 і більше разів, в чому може бути проблема?
Є стабілізатор перед інвертором, думав, що проблема в ньому, відключив його, все те саме.
Ось сьогодні два рази вже, що не так в цей час з мережею?
В налаштуваннях Grid Mode - General standard
Можливо потрібно щось змінити в параметрах інвертора?
На графиках вы ничего не увидите. Там кратковременный выход за установленный диапазон.
А возвращается на город он через минуту по умолчанию.
То есть достаточно на секунду повышение или просадка и он минуту будет ждать стабилизации до переключения обратно.

тут

dimasc

запитував по помилках Deye мережевої.
все ж є на сайті виробника.

у випадку Home Assistant, є інтеграція для інверторів Deye, яка без використання DeyeCloud або Solarman, дає можливість підключити Home Assistant до логера по локальній IP адресі, яку логер вашої Deye отримує в вашій домашній WiFi мережі.
Чи вірно я зрозумів, що НЕ потрібно купляти додатково якесь додаткове залізяччя, можна просто встановити на комп Home Assistant і до нього підключити інвертор, типу як я підключав його до соларман та дейе-клауд? Якщо я все зрозумів вірно - дуже дякую! Про Home Assistant і його можливості я чув, але не знав, що воно з дейе працювати вміє.

Підкажіть ще, інвертор коли підключений до Home Assistant, зможе оставаться на зв'язку з Solarman та Deye cloud? В налаштуваннях ІР логера не потрібно робити зміни, котрі можуть цьому заважати?

Я перевіряв... Одночасно в Solarman та Deye cloud інвертор працює без проблем, колись у мене на мобілі одразу ці дві проги стояли, я обирав десь тиждень, яка подобається, яку залишити. Але вони начебто одну хмару на двох використовують...

Просто хочу програмування налаштувань інвертора в HA зробити, а графіки, покази та ін. у Solarman smart переглядати. До Соларман звик вже.

Чи вірно я зрозумів, що НЕ потрібно купляти додатково якесь додаткове залізяччя, можна просто встановити на комп Home Assistant і до нього підключити інвертор, типу як я підключав його до соларман та дейе-клауд? Якщо я все зрозумів вірно - дуже дякую! Про Home Assistant і його можливості я чув, але не знав, що воно з дейе працювати вміє.

Підкажіть ще, інвертор коли підключений до Home Assistant, зможе оставаться на зв'язку з Solarman та Deye cloud? В налаштуваннях ІР логера не потрібно робити зміни, котрі можуть цьому заважати?

Я перевіряв... Одночасно в Solarman та Deye cloud інвертор працює без проблем, колись у мене на мобілі одразу ці дві проги стояли, я обирав десь тиждень, яка подобається, яку залишити. Але вони начебто одну хмару на двох використовують...

Просто хочу програмування налаштувань інвертора в HA зробити, а графіки, покази та ін. у Solarman smart переглядати. До Соларман звик вже.
- "Чи вірно я зрозумів, що НЕ потрібно купляти додатково якесь додаткове залізяччя...."
Так, ви все вірно зрозуміли. Якщо на "мінімалках" треба "підняти" вдома Home Assistant то достатньо будь якого ПК або навіть дуже простого ноута 10-ти річної давнини. Сам HAOS (різновид інсталяції Home Assistant на виділений ПК/хост) потребує мізерні по сьогоднішнім міркам ресурси - якийсь CoreDuo, 2Gb оперативки та 64Gb HDD або SSD достатньо для старту.
Тільки треба зауважити що цей ПК бажано має працювати 24/7 і бути підключеним до домашньої мережі, оскільки на ньому буде "крутитися" управляння (через автоматизації) в реальному часі тими пристроями/системами які будуть підключені за допомогою інтеграцій до Home Assistant.
- "Я перевіряв... Одночасно в Solarman та Deye cloud інвертор працює без проблем..."
Для прикладу інтеграція Deye в Home Assistant через Add-On "ha-solarman" - https://github.com/davidrapan/ha-solarman (хоча на сьогоднішній день є вже більше десятка варіантів) підключить інвертор Deye до Home Assistant незалежно від Solarman/DeyeCloud. Тобто з Solarman/DeyeCloud цей Add-On взагалі не взаємодіє і ніяк не заважає їм працювати з вашим інвертором.
Після того як Ви підключили логер вашого інвертора до Solarman/DeyeCloud через WiFi, ви надавши йому (і китайцям також) пароль до WiFi вашої домашньої мережі отримали в Вашій домашній мережі ще один пристрій. Якщо Ви глянете в DHCP свого домашнього роутера то побачите яку IP адресу в Вашій домашній мережі він отримав.
А далі все дуже просто, в будь якому браузері ви в рядку вводу адреси просто наберіть цей IP і ви потрапите на веб свого логера. Логін і пароль у всіх логерів - admin/admin (о диво як китайці отримують доступ до наших інверторів без нашого дозволу?!). Якщо на цю IP адресу відправити "спеціальні команди" то інвертор їх "прийме" і в залежності від команди він змінить свої налаштування та/або поверне вам у відповідь якесь значення (залежить від "команди). Ось саме це і робить ця інтеграція Home Assistant. В принципі теж саме роблять і Solarman/DeyeCloud.
P.S.
Питання безпеки керування інвертором через Solarman/DeyeCloud дуже контроверсійне. Наразі інвертори Deye які підключаються до DeyeCloud з України конектяться до датацентру Amazon у Франфуркті (датацентр Amazon A100 ROW GmbH) і далі до Китаю. Таким чином китайці наразі "забезпечують" відповідність європейським нормативам. Враховуючи що Китай м'яко кажучи не сама дружня до нас країна то треба зважати на ті ризики які створює така ситуація...
Я ні до чого не закликаю, але мій інвертор не має доступу до інтернет і керується виключно в моїй локальній мережі за допомогою Home Assiatant

Останнє редагування:
тут

dimasc

запитував по помилках Deye мережевої.
все ж є на сайті виробника.
дякую на сайті написано тумано і ... цікавило чи стикався, хтось конкретно за такою ж проблемою. по факту погана напруга мережі, для себе тимчасовий вихід знайшов.

Назад
Угорі