Оце читаю і посміхаюся. Пару місяців назад писав тут, що з березня у мене ввідний автомат (Grid) вимкнений, живемо на сонці та акумуляторі, поки цілком вистачає, а взимку будемо дивитися.
Так на мене накинулися що то недобре, невже мені шкода отих 40квт/г (чи скільки там) на місяць що візьме інвертор з мережі.
Але ж справа не в "40квт/г", а в тому що я ще буду вигрібати ще все сміття з мережі)). Досліджувати глюки та помилки)))
Так я в результаті й не зрозумів, навіщо мені приєднувати Grid, якщо я й без нього норм обходжуся. Розумію що буде жовтень-січень. але от тоді й подивимося)
Так, саме стільки приблизно і візьме. І що погано, ніяк не можна заставити інвертор жити лише за рахунок АКБ або сонця. Якщо є GRID, він буде від туди підсмоктувати... або щось зливати і цим накручувати лічильник.

Ви не слідкували, як у вас співпадає споживання / надходження енергії за показами інвертора? Якщо наприклад інвертор пише, що за добу з АКБ зарядженого до 100% узяв 3 кВт-години, скільки потім йому потрібно залити в АКБ щоб зарядити його до 100%? У мене щось ККД цього процесу такий сумний, що спроба жити на ночному тарифі (вдень живимось від АКБ, в ночи заряджаємо АКБ від мережі і живемо цілодобово на ночному тарифі по 2.16 грн. за кВт) майже не дає жодного ефекту, всю різницю вартості денного/ночного тарифів поглинають втрати.

Цікаво, як з цим якщо відімкнути GRID і жити на сонці.

Я не так давно в чаті телеграм ділився реле напруги українського виробника Баклер, спеціалістам він не зайшов).
На ньому можна побачити всі параметри і зрозуміти причини.
Роки 3 тому пропрацьовував це питання. Переглядав ролики в інеті про китайськи, про наші, про... Які дійсно забезпечують заявлену швидкість спрацювання, які лише на папері можуть, а реально... Може інформація дещо застаріла, але на той час наші Українськи реле ZUBR були найкращими за переважною кількістю параметрів, за винятком разве що ціни. А коли з'явилися багатофункціональні ZUBR CV2-ХХ котрі лише 2 місця на дин-рейці займають, я собі їх (CV2-63) і набрав у квартиру, у будинок... І жодного разу не пожалкував. Працюють як реле напруги, реле струму (замінюють автомати, причому в залежності від встановлених таймерів, можуть як автомат з "В" або "С" характеристикою працювати), показують напругу, струм, можуть потужність показувати, мають таймери, мають логер на 100 якщо не путаю записів (тобто побачити чого вирубає інвертор можна запросто), слідкують за своєю температурою, мають калибровку по струму і напрузі. Практично ідеальний девайс...

Ну вы же можете сейчас зайти по IP устройства (которое ему выдал ваш роутер) с браузера.
Мне интересно есть ли там что то, кроме настроек WiFi
1754343765021.png
По ІР зайти не дає, в вебі є наступна інтеграція. Але коли розмовляв з виробником за бажанням це можливо.
Як що Deye роблять оф-лайн, то чому тут це не можливо, було б бажання?

Вкладення

• 1754334240979.png
    1754334240979.png
    61,6 Кб · Перегляди: 12
Останнє редагування:
можуть як автомат з "В" або "С" характеристикою працювати
Але це в жодному разі не заміна справжніх автоматів, бо реле не має дугогасильної камери і при струмі в кількасот ампер, що характерно для КЗ, у реле тупо зплавляться контакти.

Роки 3 тому пропрацьовував це питання. Переглядав ролики в інеті про китайськи, про наші, про... Які дійсно забезпечують заявлену швидкість спрацювання, які лише на папері можуть, а реально... Може інформація дещо застаріла, але на той час наші Українськи реле ZUBR були найкращими за переважною кількістю параметрів, за винятком разве що ціни. А коли з'явилися багатофункціональні ZUBR CV2-ХХ котрі лише 2 місця на дин-рейці займають, я собі їх (CV2-63) і набрав у квартиру, у будинок... І жодного разу не пожалкував. Працюють як реле напруги, реле струму (замінюють автомати, причому в залежності від встановлених таймерів, можуть як автомат з "В" або "С" характеристикою працювати), показують напругу, струм, можуть потужність показувати, мають таймери, мають логер на 100 якщо не путаю записів (тобто побачити чого вирубає інвертор можна запросто), слідкують за своєю температурою, мають калибровку по струму і напрузі. Практично ідеальний девайс...
Невже хтось мене почув і почав ділитись досвідом. Дякую!
Діліться не цурайтесь, більше інфи і краще буде.
Про зубр нічого сказати не можу, я собі ставив задачу захисту по частоті у нього такої опції не бачу.
Це скрін з параметрів баклера. На тих котролерах яких зараз є доступ всі логи з дати встановлення.
Умова частоти тільки зараз почала з'являтись, нехай неякісна напруга не приходить до мене з мережі, а зараз з таким безконтрольним зоопарком інверторів і прочих складових (орків та інш.) це актуально.
Також можна закачати файл з даними щохвилини за останні 3 місяці, глибше по 30 хв., але за бажанням і це можна змінити.
1754335026683.png
1754338026294.png 1754335316738.png 1754335847335.png

Вкладення

• 1754335451995.png
    1754335451995.png
    109,9 Кб · Перегляди: 9
Останнє редагування:
Хто підкаже як зробити щоб вкладення були не такими великими?
Я вибачаюсь форумчанам за розміщення в цій ленті інфи не зовсім по інверторам, але захисит і контроль це безпека і спокій.
Як що, то можна винести такі речі в окрему гілку.

Останнє редагування:
Переглянути вкладення 8266
По ІР зайти не дає, в вебі є наступна інтеграція. Але коли розмовляв з виробником за бажанням це можливо.
Як що Deye роблять оф-лайн, то чому тут це не можливо, було б бажання?
Вы сейчас подтвердили мои опасения, что без интернета эту штуку не настроить.
Вы хоть понимаете какой это пипец когда речь про защитное устройства. Да и смарт функции там же.
Чуть что случится, сеть упала, сервера у производителя вышли покурить, ... и у вас замечательный кусок пластика в руках, а не устройство защиты. "Ну, нет ножек - нет мультиков"

А то что там теоретически возможно не имеет значения, потому что сейчас этого нет.

Вы сейчас подтвердили мои опасения, что без интернета эту штуку не настроить.
Вы хоть понимаете какой это пипец когда речь про защитное устройства. Да и смарт функции там же.
Чуть что случится, сеть упала, сервера у производителя вышли покурить, ... и у вас замечательный кусок пластика в руках, а не устройство защиты. "Ну, нет ножек - нет мультиков"

А то что там теоретически возможно не имеет значения, потому что сейчас этого нет.
Немає, тому що у мене немає такої потреби. Я ж писав що кому потрібно, то це можливо за контактом виробника.
Я цікавився у нього за цим, отримав відповідь що є такі клієнти. Додаю відповідь виробника на Ваше питання з опису на сайті.
Заодно додам посекундний графік і це без прямого з'єднання. Тому і пишу що можливості офігенні.
Да, в ньому поляризоване реле.
Вважаю що пора закруглятись з цим контролером, хто шукав, той побачив все що йому потрібно, а кому не треба то й так.
Підтримуйте якісні продукти, тим паче місцеві. В нас багато спеціалістів але чомусь виходить будувати в Дубаї, Німеччині та Канаді, а на місцевому рівні зразу хейт замість зацікавленності й підтримки.

1754341786215.png1754342148446.png
1754342477521.png 1754342456915.png

Назад
Угорі