FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

а хіба вони не синхронізуються коли разом і не працюють як одне ціле? Тим паче виробник каже шо їх можна до 4s4p з'єднувати
Ні. Вони друг про друга нічого не знають.
Щоб не було проблем, треба встановити активний балансір. Наприклад такий.

На первое время берем 3 АКБ BOS G
Не буде працювати 3 батареї, за архітектурою BOS G мінімум 4 батареї має бути.
На мінімальних 4 батареях максимальне навантаження може бути 51,2 * 37 * 4 = 7,5 квт.
На ваші пускові струми не вистачить. Вам би 6 або 8 батарей....

Не буде працювати 3 батареї, за архітектурою BOS G мінімум 4 батареї має бути.
На мінімальних 4 батареях максимальне навантаження може бути 51,2 * 37 * 4 = 7,5 квт.
На ваші пускові струми не вистачить. Вам би 6 або 8 батарей....
Снимок экрана 2024-12-05 в 19.25.31.png
бачу тут мінімально 3 АКБ

А что такое 37 в этом расчёте?
Мабуть розрядний струм. Але він для цих батарей 50 А довготривалий рекомендований і 100 А максимальний. Саме ці 100 А я брав у розрахунок. Але навіть зі 100 А три батареї мало.

Вкладення

• bos.JPG
    bos.JPG
    84,9 Кб · Перегляди: 9
Мені стало дуже цікаво який генератор люди збераються купувати замість однієї BOS-G?
Щоб усе працювало без головної болі за такі гроші?

Вхідні дані. Будинок приватний без заземлення по проводці. Мережа звичайна два проводи нуль і фаза. Є окремий контур заземлення.
Підключив я нуль мережі на нуль лоад і в мене під час вимкнень світла є нуль і фаза - це ок.
Питання. Тут писали рекомендацію що треба заземлення підключити тільки на лоад а там де мережа то не треба?
І ще там на радіаторі (деє 6-ка) є для заземлення гвинтик - його треба підключити чи не потрібно коли я підключив до лоад заземлення на крему РЕ?
І ще в інструкції бачив схему коли обʼєднують нулі грід+лоад (як я зробив) але автомат від мережі ставлять тільки на фазу - це нормально що нуль завжди закомутований?
І ще в схемі побачив що йде обʼєднання нулів а потім ще ці нулі обʼєднують з заземленням - чи це потрібно в наших реаліях?

шо буде якшо не робити заземлення?

Нічого.
Заземлення несе захистну функцію від ураження струмом.

Вкладення

• bos.JPG
    bos.JPG
    147,2 Кб · Перегляди: 15
  • Like
Реакції: toyo
дякую. Буду купував якшо розбалансуються.
На что только люди не готовы лишь бы не поставить нормальную батарейку. А потом сюда приходить и писать что оно как-то хреново работает или что почему-то сломалось.
Какой смысл этих потуг с батарейками 12в?

Я бы продал их (если они уже есть) и купил/собрал бы нормальную батарею 16s.

Батарейка без связи с инвертором это уже так себе решение. А такой колхоз из 4х батарей это вообще трэш.

На что только люди не готовы лишь бы не поставить нормальную батарейку. А потом сюда приходить и писать что оно как-то хреново работает или что почему-то сломалось.
Какой смысл этих потуг с батарейками 12в?

Батарейка без связи с инвертором это уже так себе решение. А такой колхоз из 4х батарей это вообще трэш.
а яка різниця, шо то шо то це батареї. Просто тут буде без процентів, а по вольтажу буде всьо працювати. По суті же ці зв'язки з інвертором це прибамбаси для комфорту, а не необхідна річ. І так само може розбалансуватись.
Інвертор же створений шоб працювати з чим шо до нього не приєднати (agm, gel, etc).
Вивчу вольтажі напам'ять і не буду паритись

а яка різниця, шо то шо то це батареї. Просто тут буде без процентів, а по вольтажу буде всьо працювати. По суті же ці зв'язки з інвертором це прибамбаси для комфорту, а не необхідна річ. І так само може розбалансуватись.
Все суждения не верные.
Дело ваше, имеете полное право пройтись по этим граблям лично.

• Like
Реакції: Romm
Все суждения не верные.
Дело ваше, имеете полное право пройтись по этим граблям лично.
мені здається простіше всьо знати, а не мати коробку з кабелем де все готово і якшо шось розбалансується в ній то нічого не розуміти..
Тут якшо шо я беру, розбираю систему, по одній собі заряджаю і вручну збалансував. Як я ту серверну коробку маю балансувати якшо шо?

Як я ту серверну коробку маю балансувати якшо шо?
А в ній вже стоїть балансир и нічого балансувати не має потреби. А коли
У меня товарищ по совету друзей недавно купил на али 48-ми вольтовый инвертор и два акума 100Ач по 24 вольта. Когда я ему привёл ликбез про балансировку, мы их просто вскрыли. Там оказались 8S призьматики новые и хорошие по 105Ач. Выбросили родные BMS, соединили акумы последовательно и поставили внешний 16S BMS от JK с активным балансиром 2А. Получилось то, что нужно.

Скажіть, будь ласка, хто знає, як встановлювати феритове кільце на силові кабелі, які ідуть від інвертора до акумулятора?
В різних інструкціях до інверторів Deye описані такі способи:
1. Просто через феритове кільце пропустити кабелі (+ та -)
2. Зробити навколо феритового кільця по два витка кожного із кабелів
3. Третій способ з інтернету-зробити навколо феритового кільця один виток кожного із кабелів.
Як правильно та краще це зробити?

Поставив паралельно другий Deye 5. Налаштував, все працює. Спеціально пробував при високих навантаженнях. 11.5 кВт без проблем. Навантаження при живленні від мережі та акумулятора розподіляють пополовині. Цікавить як буде ділитися навантаження при наявних сонячних панелях на одному (2 стрінга схід і захід) і відсутності на іншому (можливо один стрінг підключу потім на нього, якщо будуть переваги від цього, або поставлю на південну сторону ще один). Зараз нема сонця і не бачу як працює алгоритм. Чи літом теж навантаження буде по половині і один буде від сонця повністю, а другий буде використовувати мережу. Думаю правильно би було сонце використовувати максимально першому, а другий або взагалі не задіювався, або добавляв лише те, коли недостатньо від сонця. Можливо хтось знає який запрограмовано алгоритм роботи при паралельному з'єднанні, то поділіться посиланням чи розкажіть. Дякую!

Назад
Угорі